zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Dat haar vader bevrijd moest worden stond voor Sue als een paal boven water. De voors en tegens werden afgewogen maar het kon niet anders. Bud, die tegenwierp dat ze op die manier de KNIL of de politie achter zich aan zouden krijgen moest zich neerleggen bij het feit dat alleen een bevrijde pro­fessor in staat zou zijn in alle rust het dagboek te bestuderen.
Sue keek Bud en Harvey een voor een aan. "Ik verwacht dat mijn vader er op rekent dat wij hem zullen bevrijden. In mijn correspondentie met hem heb ik laten doorschemeren dat het wel eeuwen kan duren voordat hij op de gewone manier vrij­komt."
De drie bespraken de situatie uitvoerig. Sue zou proberen haar vader te bezoeken terwijl Bud en Harvey voorbereidingen zouden treffen om door de jungle weg te komen als Sue's vader eenmaal buiten het kamp zou zijn. Ze hadden daarbij geluk dat de bewaking niet optimaal was. Niemand zou het immers wagen om te ontsnappen uit een kamp midden in de jungle, was de redenering van de Hollanders.
De volgende ochtend vertrok het drietal met de rivierboot. Bud hielp een stramme missionaris een handje bij de loop­plank. Wat Latijns gemummel was zijn dank.
De trossen werden los gesmeten. Eindelijk was het zover!


(afl. 10)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2329&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2