zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Het was vreemd dat Bud en Harvey beiden het wonderlijke gevoel van thuiskomen ervoeren. Ze voelden elkaar wat dat betreft goed aan. Geen van beiden had in de afgelopen weken aan de 'States' gedacht. Hoe zou het zijn met Bugsy Siegel, de man die het op het leven van Bud had voorzien? Gauw ver­drongen ze die gedachten. Ze hoopten dat Sue hen op de kade van Tandjong Priok zou opwachten zodat ze geen tijd hoefden te verliezen.
Ingespannen tuurden de twee mannen over de kade nadat het schip had aangelegd en was afgemeerd. Het was een drukte van belang aan de wal. Passagiers zwaaiden naar afhalers die bijna omver werden gelopen door tanige, Javaanse haven­arbeiders, die kromgebogen onder de balen een weg zochten naar de diverse loodsen. Daartussendoor laveerden vracht- en personenwagens en kwamen kranen in beweging.
Bud begon opeens uitbundig te zwaaien. "Sue!" brulde hij ter­wijl hij het zwaaien met een zakdoek kracht bijzette. "Hier staan we!" viel Harvey hem bij.
Sue had hen gezien en lachte opgelucht terwijl ze terugzwaaide. Het leek een eeuwigheid te duren voordat ze elkaar konden omhelzen maar eindelijk was het dan zover. Ze liepen naar de auto waarmee Sue geko­men was. Bud keek achterom en stootte zijn vriend aan.


(afl. 9)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2316&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2