zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Professor Quadflieg haalde een oud, beduimeld cahier uit zijn zak. Het was het handgeschreven boekje waarin Bud, Sue en Harvey hem lezend hadden aangetroffen.
De geleerde sprak gehaast. "Ik heb hier het dagboek van Sir Reginald Bushweed. Hij was in zijn jonge jaren de rechterhand van Stamford Raffles, de stichter van Singapore."
Quadflieg zag dat deze namen zijn toehoorders niets zeiden. Een beetje ongeduldig vervolgde hij: "Jullie kennen Raffles toch wel? Dat was een Engelsman die ten tijde van Napoleon, toen Nederland bezet was door de Fransen, de scepter zwaaide over Java.
In 1816, toen Napoleon verslagen was en verĀ­bannen naar het eiland St. Helena en men in Europa had besloten dat Nederland zijn kolonie Java terug zou krijgen, moest deze Raffles het veld ruimen en scheepte hij in om in Engeland van een welverdiend verlof te gaan genieten. Op die reis deed het schip het verbanningsoord van de ex-keizer aan, want St. Helena was een bunkerstation van de Engelsen."
Professor Quadflieg pauzeerde even om de spanning te verĀ­hogen. "Van deze onderbreking van zijn reis maakte Raffles gebruik om Napoleon te ontmoeten. Het staat hier allemaal opgetekend in het dagboek van Sir Reginald!"


(afl. 5)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2271&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2