zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Op aanraden van de tweede stuurman van het schip dat hen naar Sumatra vervoerde, namen Sue, Bud en Harvey hun intrek in een eenvoudig hotel in het centrum van het haven­stadje. Ze zouden pas de volgende dag terecht kunnen bij de bevoegde instanties en besloten de avond in de kleine socië­teit door te brengen.
Ook daar zat de stemming er niet in. Het leek of de hele Indische archipel was aangedaan door hetgeen het moeder­land was overkomen. De weinige bezoekers waren niet in voor een praatje en zaten over het algemeen zwijgend van hun cocktails te nippen.
Bud probeerde of men wat los wilde laten over het lot en de verblijfplaats van de Duitse geïnterneerden maar hij werd alleen getrakteerd op een lange stroom verwensingen aan het adres van alles wat Duits was.
Hij keerde terug aan het tafeltje waar Harvey en Sue zaten en zuchtte: "Dat wordt nog een hele toer om te weten te komen waar je vader zit, meid." Hij keek om zich heen en vervolgde: "Niemand schijnt te weten waar dat internerings-kamp zich bevindt maar ze adviseren me om te zoeken in de richting van de hel, waar die nazi's thuis horen."
Sue stoof op: "Mijn vader is geen nazi!"


(afl. 4)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2263&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2