zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 week-index  naar de 1e aflevering  vorige pagina  volgende pagina  Auteurs-overzicht van Eric Heuvel


 volgende pagina

Ze kibbelden nog wat door over de mogelijkheden om de Gouverneur in te schakelen bij het pogen om het watervlieg­tuig van de Prof vergoed te krijgen. Uiteindelijk stemde Bud ermee in om eerst maar eens af te wachten wat de Quadfliegs te melden hadden.
De volgende morgen werden ze door de auto van het gou­vernement naar het station van Buitenzorg gereden. Terwijl ze in de koelte van het station wachtten regelde hun chauffeur eersteklas plaatsbewijzen waarna hij zorgde voor hun baga­ge. Zonder dat ze het in de gaten hadden waren Bud en Harvey het heel gewoon gaan vinden dat ze op hun wenken werden bediend door de plaatselijke bevolking.
Bud realiseer­de het zich opeens. "Gatverdamme, ik lijk wel zo'n koloniaal." Hij haalde de voor hem uitlopende chauffeur in en nam een koffer van hem over. "Hee, ik heb tenslotte geen polio, zoals onze president Roosevelt."
Even later zaten ze in hun wagon. De trein kwam schokkend in beweging en Bud liet een uitbundig "Batavia, here we come!!" over de perrons schallen. Harvey trok hem lachend op zijn plaats. "Hou je kop binnenboord, man! Je wordt anders zwart van het roet."


(afl. 3)
 pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 


© Eric Heuvel
StripSter 2005

 www.eric-heuvel.nl

http://www.stripster.eu/scripts/strips_pagina.php?id=2241&titel=Strips Eric Heuvel: Bud Broadway 2