zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


stuur stuur je berichten naar nieuws@stripster.eu.
zoek op woord:

januari / februari 2019 index Nieuws-archief mei / juni 2019

28 berichten
2019-03-01Bedenk een stripverhaal
Creatief Schrijven – een organisatie die schijvers en 'schrijven' in al zijn aspecten wil aanmoedigen – biedt een reeks scenarioworkshops aan. Docent is Marcel Rouffa. Marcel Rouffa is illustrator, tekenaar en scenarist van stripverhalen.
In deze cursus ga je al dan niet in duo aan de slag met het scenario voor een strip. Je maakt een storyboard en werkt een deel ervan uit.
Ben je zelf al aan de slag met een strip? Ook dan ben je welkom. Bij je inschrijving kun je aangeven of je met een strip bezig bent. Als dat zo is, ontvangt de docent graag enkele tekeningen of het scenario. Zo kan hij de cursus helemaal op maat van de deelnemers maken.

Wanneer?
Op dinsdagavonden 12, 19, 26 maart en 2 april 2019 van 19 tot 21.30 uur
Waar?
Mekanik Strip, Sint-Jacobsmarkt 73, 2000 Antwerpen
Inschrijven?
()     link dit bericht


2019-03-02Het leven is een strijd waard
Dirk is een strip over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker.
Gemaakt door Mario Boon in samenwerking met de vzw Stop Darmkanker en Luc Colemont, Bruno Mettepenningen en Mariacristina Federico voor de inkleuring.
Te verschijnen op 6 maart bij Ballon Media - Strips en te bestellen bij iedere goede boeken- en krantenwinkel die ook strips verkopen.
()     link dit bericht


2019-03-04De Telegraaf - Suske en Wiske
Suske en Wiske debuteerden zaterdag 2 maart met De Wrede Wensput in De Telegraaf. Vanaf nu is in deze krant zes dagen per week een nieuw vervolgverhaal van de Belgische striphelden van Willy Vandersteen te lezen.
Lambik blijkt op een dag plots bijzonder veel geluk te hebben. Hij ontmoet een mooie vrouw, wint de loterij en krijgt zomaar een nieuwe auto. Maar tegelijk ondervindt Sidonia net veel ongeluk. Ze verliest haar geld, wordt ernstig ziek en moet tot overmaat van ramp afscheid nemen van de kinderen wanneer plots blijkt dat de adoptiepapieren voor Suske en Wiske niet in orde zijn. Suske en Wiske ontdekken echter de bron van het geluk van Lambik, diep verscholen in een afgelegen woud. Een oeroude wensput met een vreselijk geheim…
()     link dit bericht


2019-03-05Stripfestival Geraardsbergen
Op zondag 10 maart vindt het Achste Stripfestival van Geraardsbergen plaats. De organisatoren hebben weer gezorgd voor een mooie selectie van binnen- en buitenlandse striptekenaars die komen signeren: Stefano Carloni, Francesco Mucciacito, Cinzia Di Felice, Eugenio Sicimoro, Giuseppe Manunta, Christophe Simon, Gilles Mezzomo, Thomas Du Caju, Peter Nuyten, Bruno Di Sano, Marc Verhaegen, Renaud, Andre Osi en vele anderen.
Er is ook een expo van het werk van Stefano Carloni, kindergrime en een workshop striptekenen.
Inkom 3 euro.
()     link dit bericht


2019-03-07De genezing van de krekel
De genezing van de krekel is het stripboek/graphic novel/grafische novelle getekend door Gwen Stok en gebaseerd op het leesboek van de bekende schrijver Toon Tellegen.
Op een dag merkt de krekel dat hij een vreemd gevoel in zijn hoofd heeft. Het is een zwaar, onwrikbaar gevoel, dat niet meer weg wil gaan. Alle dieren willen hem helpen, maar wat ze ook doen, het baat niet.

Zaterdag 9 maart komt Gwen Stok haar strip voorstellen en signeren in Yendor Stripboekenhandel in Rotterdam (tussen 14 en 16u30). Facebook
()     link dit bericht


2019-03-08Show your Stuff
Op 23 en 24 maart gaan de Stripdagen door in de Jaarbeurs Utrecht.
Op zondag 24 maart (van 14.00 tot 15.00 uur) is er Show your Stuff waarin je jouw teken/schrijf/stripwerk kunt laten beoordelen door de professionals Kenny Rubenis, Aimée de Jongh en Marissa Delbressine. Vergeet dus niet je portfolio mee te brengen als je zondag naar de Jaarbeurs komt.
Als je zeker wilt weten dat je portfolio bekeken wordt meld je dan aan op redactie at eppostripblad.nl.
()     link dit bericht


2019-03-09Marten Toonder in Drukkerijmuseum
In het Drukkerijmuseum in Etten-Leur loopt nog tot september een expositie met werk van Marten Toonder. Die legendarische striptekenaar is onder meer de geestelijk vader van Olivier B. Bommel en Tom Poes. De evolutie van Tom Poes, de schrijfstijl van de auteur, het drukproces van de strips. Alles komt aan bod bij de Marten Toonder-expositie. De bovenverdieping van het museum staat vol met krantenknipsels en informatieborden over het leven van de Nederlandse stripauteur.
()     link dit bericht


2019-03-10Moord in Jungle Bay
Ray Penna is een nieuwe stripreeks bij Syndikaat. Deel een heet Moord in Jungle Bay:
11 maart 1981. Ray Penna, een jonge surfer uit Cornwall viert zijn vakantie in Sri Lanka. Zon, zee en prachtige golven. Wat kan er misgaan? Al vrij snel ontdekt Ray dat er van alles mis is. Wanneer een dode man wordt gevonden op het strand gaat Ray samen met zijn vrienden op onderzoek uit. Ze duiken in het verleden en vinden een bijzonder verhaal over liefde, bedrog en verborgen verdriet.

Bij stripwinkel Sjors op het Scheffersplein in Dordrecht wordt het debuutalbum van Dennis Spaans en Perren Pengelly op 16 maart vanaf 15.00 gelanceerd.
()     link dit bericht


2019-03-12Zaltbommelse Bommeldag
Op zondag 17 maart vindt de allereerste Zaltbommelse Bommeldag plaats.

Lezingen
Beurs
Tentoonstelling
Voorstellingen
Filmmateriaal
Signeersessies
Van 10 tot 16 u in De Poorterij, Zaltbommel
Facebook
()     link dit bericht


2019-03-13Volwassen worden is optioneel
Wat als je leeftijdstechnisch wel volwassen bent maar daar lak aan hebt? Wat als iedereen om je heen baby's krijgt, maar jij amper een vetplantje in leven kunt houden? Wat als auto's mag besturen, maar er liever eentje van Lego bouwt? En is het erg dat je liever M&M's eet als ontbijt dan overnight oats met havermelk en chiazaad? Nee hoor. In Volwassen worden is optioneel laat Marloes de Vries aan de hand van vreselijk herkenbare situatie zien dat volwassen worden is wat je er zelf van maakt.
Een uitgave van Blossom Books.
()     link dit bericht


2019-03-14Caztar Signeertour

Poetzarelli komt naar je toe!
Mirra MIrra is het nieuwste album van Caztar.
()     link dit bericht


2019-03-15De nieuwe Schrauwen
Guy is een piraat. Een échte piraat welteverstaan: zonder geweten, zonder normbesef, zonder ballen. Hij is een obscuur bemanningslid, een onverbeterlijke leugenaar, een zuipschuit, een dief en een luiwammes. Kortom, Guy heeft niets, maar dan ook niets te maken met de gemiddelde piraat zoals we die kennen uit de boeken en de films. Hij is authentiek galgenaas, geen ersatz zeerover zoals die in onze cultuur zo vaak wordt opgevoerd. Tussen de schermutselingen, zeeslagen en braspartijen door doet Guy je zijn verhaal.
Portret van een zuipschuit van Olivier Schrauwen, Jérôme Mulot, Florent Ruppert verschijnt in de collectie Vrije Vlucht van Dupuis.
()     link dit bericht


2019-03-16De Stripdagen / Dutch ComicCon
Volgens weekend 23 en 24 maart in de Jaarbeurs Utrecht,
De Stripdagen 2019!
Naast de aanwezige auteurs, uitgeverijen en vele andere stands, kan je volgende expo's meepikken:

- Werk van de winnaars van de Stripschapprijs (Typex) en de P. Hans Frankfurterprijs en alle genomineerde stripalbums voor de Stripschappenning voor Album en Jeugdalbum van het Jaar 2018.

- Comics in Space.

- De Wereld van stripmaker en illustrator Jorg de Vos.
()     link dit bericht


2019-03-17Leren signeren
Peter de Wit leert zijn volk door deze stap-voor-stap handleiding hoe men moet signeren. Pret verzekerd!

Een uitgave van Concerto books.
()     link dit bericht


2019-03-17Patty Klein overleden
Patty Klein (1946) was dichteres en schreef scenario's voor tal van strips. Ze begin in de studio van Marten Toonder. Maar vooral haar werk voor Tina is bekend. Met Jan Steeman maakte ze Noortje, een reeks die meer dan 40 jaar liep. En ze was in de jaren 1970 een van de oprichters van De Vrije Balloen, een stripblad voor volwassenen. Voor haar verdiensten werd ze onlangs nog onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
()     link dit bericht


2019-03-18Stripdagen / Dutch ComicCon
Stripmakers die signeren aan de stand van Het Stripschap:
Vick zaterdag
Ralph Brendt zaterdag
Manon Coezijn zaterdag
Dinie de Zeeuw zaterdag en zondag
Robert van der Kroft zaterdag en zondag
Tamara Prins – Van 't Hof zondag
Stef de Reuver en Trubbel zondag
Floris De Smedt zaterdag
Mark van Herpen zaterdag en zondag
Anne Breel zaterdag en zondag
Hennie Vaessen zaterdag en zondag
Tine Bouwhuis zaterdag en zondag
Kees de Boer zondag
Ger Apeldoorn zaterdag en zondag
Dennis Spaans zaterdag
Rutger Gret (Lucky Luke) zaterdag en zondag
Pieter Hogenbirk zaterdag en zondag
Kees Sparreboom zaterdag
Daan Landwehr Johan zaterdag en zondag
()     link dit bericht


2019-03-19Stripfestival Brugge
Volgend weekend is er het eerste Stripfestival van Brugge:
Zaterdag 23 maart 14-20u
Zondag 24 maart 10-17u

Basisschool Mozaïek, Pastorieweg, 8310 Sint-Kruis Brugge
(bus 6, 11 of 16 van station Brugge, afstappen kerk Sint-Kruis)

CENTRAAL: ''Brugge in de strip'' ''Bier gestript''
Meer dan 100m STRIPVERKOOP/standhouders
TEKENAARS
BIERDEGUSTATIE FILM
()     link dit bericht


2019-03-20Stripdagen / Dutch ComicCon
Stripmakers die signeren aan de stand van Tina/Duck/Jan, Jans en de kinderen

Henrieke Goorhuis zaterdag en zondag
Saskia Maasbommel zaterdag
Frank Jonker zaterdag en zondag
Jan Vriends zaterdag
Maarten Gerritsen zaterdag
Jan-Roman Pikula zondag
Wilma van den Bosch zaterdag en zondag
Pascal Oost zaterdag en zondag
Michel Nadorp zaterdag
()     link dit bericht


2019-03-21Stripdagen / Dutch ComicCon
Volgend weekend op De Stripdagen / DCC zal Eppo Stripblad goed vertegenwoordigd zijn. Ze nemen een hele rits stripmakers mee naar Utrecht waaronder:
Romano Molenaar, Martin Lodewijk, Eric Heuvel, Gerben Valkema, Eric Hercules, Fred de Heij, Ger Apeldoorn, Kenny Rubenis, Aimée de Jongh, Noël Ummels, Dick Heins, Robert van der Kroft, Dick Matena, Rob Derks, Pieter Hogenbirk, Gerard Leever en Marissa Delbressine.
()     link dit bericht


2019-03-22Expo Stripgids Academie
Afgelopen maanden vond in Turnhout de Stripgids Academie, jaargang 2 plaats. Nu volgt de expo met het werk van de leerlingen.
Alleman is welkom op de vernissage op 23 maart vanaf 13 uur, het 'officiële gedeelte' begint om om 14 uur. Kun je niet komen, loop dan een van de volgende weken zeker eens binnen: open op zaterdagen van 10 tot 17 uur, tot en met 13 april. Locatie is Frame (vroeger Storybox), Warandestraat 40 (op een steenworpje van cultuurhuis de Warande).
()     link dit bericht


2019-03-25Het reigersnest
Op 31 maart wordt de langverwachte nieuwe strip van Michaël Olbrechts voorgesteld. Het lanceringsfeest vindt plaats in Bar Berlijn in Kessel-Lo bij Leuven. Voorafgaand kan je deze week nog gaan kijken naar een kleine striptentoonstelling in het stadhuis van Leuven met o.a. een voorproefje van Het reigersnest. (Ingang van MIJNLEUVEN aan de Naamse straat).
Het Reigersnest is een uitgave van Oogachtend.
()     link dit bericht


2019-03-26Ben Vranken
Stripspeciaalzaak.be meldt het overlijden van Ben Vranken. De Nederlandse tekenaar werd maar 57 jaar oud. Hij publiceerde de graphic novels Nehalennia: Het Stenen Raadsel (1997), Groste Nood! (1999), Souvenir (1999), Kustbewoners (2001) en Schroot (2008). In 2017 verscheen bij uitgeverij Xtra Dode Varkens, een compilatie van zijn beste werk. Ben Vranken publiceerde ook in Zone5300 en Gr'nn.
()     link dit bericht


2019-03-27Nieuw bij Bonte
Uitgeverij Bonte heeft weer enkele nieuwigheden:

Paralelle Wereld- Lucht (afbeelding) van Herbert en Staljanssens

Nahoj, de groene ridder, deel 2 Naranja, van deze Rode Ridder parodie van Pascal Agotha

Dottore Renardo al Dente, Reinaert gezien door Leo Faes
()     link dit bericht


2019-03-28Masterclass Marloes Dekkers
Prijswinnend inkleurster Marloes Dekkers vertelt in een exclusieve masterclass hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten. In deze masterclass wordt uitgelegd hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten. Er is een praktisch gedeelte waarin wordt gedemonstreerd hoe je op een digitale manier strips inkleurt. Het begint al bij het scannen van de lijntekening, en het bestand klaar maken voor digitale inkleuring. Als er digitaal geïnkt wordt heeft dat weer andere haken en ogen. Ook het aanleveren bij de uitgever als de strip gedrukt wordt komt aan bod, want daar zijn ook handelingen voor nodig. Er wordt ingegaan op 'platte' inkleuringen maar ook experimentele inkleuringen komen aan bod. Het gebruik van traditionele materialen zoals aquarel en ecoline, structuur, collage, filters. De keuze voor plat of experimenteel is van belang bij de impact die je verhaal moet hebben. Experimentele inkleuringen doen veel meer een beroep op je emoties als verteller, omdat inkleuringen 'ontstaan' door toevallige combinaties van kleuren en texturen , met als enige leidraad een 'sfeer' die je in je hoofd hebt.

Datum: 24 mei
Locatie: Tribes in Rotterdam
Aanmelden: link
()     link dit bericht


2019-03-29Press Cartoon Prijs
Striptekenaar Johan De Moor heeft op de 20e editie van de Press Cartoon Belgium de Grote Prijs Knokke-Heist gewonnen met twee spotprenten: eentje over de #Metoo affaire en een andere rond het thema migratie. Johan De Moor is cartoonist voor de franstalige Belgische krant Le Soir. Aan de hoofdprijs is een cheque van 5.000 euro verbonden. De jury koos de prenten uit een selectie van 126 tekeningen, gemaakt door 32 cartoonisten, die in de Belgische pers verschenen.
()     link dit bericht


2019-03-30Jessica Raes in de bib
De originele werken van tekenares Jessica Raes kan gaan bekijken in de gemeentelijke bibliotheek van Asse. Jessica Raes maakte samen met Emy Geyskens het kinderboek "De pyjamareus". Deze tentoonstelling loopt tot en met 23 april.
()     link dit bericht


2019-03-31Marc Wasterlain in Brussel

In het Brussels Stripmuseum aan de Zandstraat,loopt er sinds vorige week een mooie overzichtstentoonstelling rond het werk van Marc Wasterlain. Naast zijn bekende reeksen van Sarah Spits en Dokter Zwitser, kan je er ook zijn minder en onbekender werk bewonderen.
Ook zijn Smurfen periode werd niet vergeten. Zeker een aanrader voor een fijn dagje uit met gans het gezin.
De tentoonstelling loopt van 26 maart tot 15 september 2019.
()     link dit bericht


2019-03-31FACTS Lente 2019
FACTS, de thuis van alles rond home Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Enkele namen van tekenaars die afzakken naar Gent:
ALEXANDRE MORELLON, BENJAMIN BLASCO-MARTINEZ, DAN SLOTT, FRANK TIERI, GIUSEPPE CAMUNCOLI, HENRI RECULÉ, HOWARD CHAYKIN.
Zaterdag 6 en zondag 7 april 2019
Flanders Expo, Gent
()     link dit bericht


4 berichten
2019-04-01Oostnederlandse Stripboekenbeurs
Een sympathieke, gratis beurs in Deventer op zaterdag 6 april. De volgende tekenaars zullen aanwezig zijn op de beurs:
- Alexander Russchen
- Danker Jan Oreel
- Dave Brink
- Dinie de Zeeuw
- Eric Heuvel
- Erik Doppenberg
- Feroz Nazir
- Frank Jonker
- Geert van der Pol
- Gerard van de Werken
- Hans Harleman
- Herman Roozen
- Ijsbrand Oost
- Jan Vervoort
- Jan Dirk Barreveld
- Marc Verhaegen
- Marq van Broekhoven
- Martijn Takke
- Ralph Dikmans
- Richard Bos
- Rik Niedek
- Roderick Leeuwenhart
- Ron Schuijt
- Theressa Blijleven
- Wilma van den Bosch
- Yan Gevuld
()     link dit bericht


2019-04-01Getekend Lommel
ZONDAG 7 APRIL 2019
VAN 10u TOT 17u
CC DE ADELBERG LOMMEL
GRATIS INKOM - VOOR HET HELE GEZIN
Getekend Lommel
()     link dit bericht


2019-04-02Suske en Wiske Fandag
Op zondag 14 april 2019 presenteert De Fameuze Fanclub voor de 32ste keer de Suske en Wiske Fandag.
Natuurlijk zijn hoofdtekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht weer van de partij om te signeren, samen met decortekenaar Christian Verhaeghe. Ook voormalig Studio Vandersteen-medewerker Eric De Rop zal aanwezig zijn om te signeren én om zijn 65ste verjaardag te vieren.
Activiteiten: 100 meter beurs, grote veiling met mooie kavels, signeersessies, Parastone live aan het werk, kinderactiviteiten, verloting van unieke items, eerste mogelijkheid om het ledenbeeldje van 2019 (Moe Mie) gratis af te halen, etc.
Toegang:
Leden van De Fameuze Fanclub € 5,-
Niet-leden € 8,50
()     link dit bericht


2019-04-02Cartoons Kip & Ei
Tijdens de Gulden Eifeesten vindt op Paasmaandag 22 april voor het eerst een cartoonevent plaats in de straten van Kruishoutem. Je kan er cartoonisten en karikaturisten live aan het werk zien. Ze tekenen cartoons rond het thema 'Kip & Ei' op zeer groot formaat of maken een karikatuur van jou. Bekijk ook hoe tekenaars met de tablet aan de slag gaan en binnen enkele seconden je op de gevoelige plaat neerzetten. Er is zelfs een cartoonbattle waar cartoonisten het tegen elkaar opnemen in een improvisatiewedstrijd.
()     link dit bericht


januari / februari 2019 index Nieuws-archief mei / juni 2019


© 2019
het Nieuws-team / StripSter
2020-02-23