zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2017-05-24Pierre Seron overleden
Vandaag, 24 mei 2017, is Pierre Seron overleden.
De tekenaar was vooral bekend door de Mini-Mensjes.
Deze onderschatte tekenaar was misschien niet de bekendste uit de Dupuis stal, maar zijn albums heb ik in mijn jeugd kapot gelezen. Hij hield van experimenteren in zowel zijn scenarios als zijn tekenstijl. Dat maakte hem uniek.
Uitgeverij Dupuis maakte het overlijden bekend op haar website.
(Eric)


2017-05-22Llewellyn Fflint
Eén van de hoogtepunten uit de Stripglossy was de Victoriaanse detectivestrip Llewellyn Fflint van Ger Apeldoorn en Fred de Heij. De eerste vier verhalen worden nu in een album gebundeld. Fflint is bibliothecaris bij het British Museum, eerder een amateurwetenschapper dan iemand met een echte opleiding. Hij is een geleerde die mysterieuze kwesties oplost met zogenaamde wetenschappelijke verklaringen. Deze strip borduurt voort op de drie in begin jaren zeventig verschenen verhalen van Yvan Delporte en Peter van Straaten.
(dirk)


2017-05-21Wedstrijd 20 jaar Arcadia

Link: stripspeciaalzaak.be
(dirk)


2017-05-20Wedstrijd van Cartoon Network

Cartoon Network organiseert een tekenwedstrijd voor de jeugd. Met IMAGINATION STUDIOS AWARDS kan je zelf een verhaal schrijven, tekenen of filmen, en kans maken op fantastische prijzen (zoals professionele Wacom hardware, een Staedtler tekenpakket of een Kidsweek jaarabonnement). De winnende inzendingen uit iedere categorie zullen op Cartoon Network te zien zijn! Dus ga aan de slag en maak iets heel speciaals. Je weet dat je het kunt! De wedstrijd sluit op 2 juli 2017.
Website
(dirk)


2017-05-19Interview Yan Gevuld
Op stripspeciaalzaak verscheen een interview met Yan Gevuld.
Zie pagina 7 en 8 uit de volgende link:
http://www.stripspeciaalzaak.be/Interviews/Aalst.pdf
(Eric)


2017-05-18Cartoonale De Geus
De Geus is een culturele vereniging te Lebbeke (B) en maakt deel uit van Curieus. Naar goede gewoonte organiseren deze curieuze geuzen allerlei activiteiten in en rond Lebbeke, waaronder ook de CARTOONALE 'DE GEUS' 2017. Het thema van deze internationale cartoonwedstrijd is Mens en Water (in de natuur, ontspanning, verontreiniging,...).
Deadline is 20 augustus 2017.
Website
(dirk)


2017-05-17Zombillenium in Cannes
Vandaag werd het 70e filmfestival van Cannes geopend. In de officiële selectie vinden we ook de langverwachte animatiefilm Zombillenium, naar de strip van Arthur de Pins. De film zal worden vertoond op 24 mei. De Franse striptekenaar Arthur de Pins werkte jaren aan deze film, samen met Alexis Ducord. Zombillenium is een attractiepark rond het thema Halloween waar echte monsters zich in de openbaarheid kunnen bewegen. Vampiers, mummies, weerwolven of heksen zijn er gewoon aan de slag als werknemers.
(dirk)


2017-05-16Cromimi
Cromimi wordt niet het vijfde deel in de vernieuwde Suske en Wiske reeks, maar is het eerste album uit een reeks hommage-albums. Vanaf nu worden de Suske en Wiske-liefhebbers jaarlijks in de decembermaand getrakteerd op een album door telkens een andere scenarist en tekenaar. De Franse scenarist Yann en Nederlander Gerben Valkema zijn de eersten die die eer krijgen. Het album Cromimi staat gepland voor 6 december 2017.
(dirk)


2017-05-15Mr Mong en Black Bunny
Nog tot 30 mei kan je in de galerij van de Antwerpse stripwinkel Mekanik het werk van Gentse tekenaar Mr Mong komen bewonderen. Ontdek de origine van diens favoriete stripfiguur, Black Bunny, in M.Lapin: een short story en graphic novel.
(dirk)


2017-05-14Schrijf je eigen Alexander gag
Het nieuwe gag-album van stripheld Alexander De Grote zal 45 nieuwe pagina-grappen bevatten over de jeugd van Alexander: de geboorte maar ook de baby-, peuter-, kleuter- en kinderjaren van deze legendarische veroveraar; ze passeren allemaal de revue.
De auteurs hebben meer dan voldoende grappen (er zijn er al 44 uitgetekend), maar ze willen onze trouwe fans de kans geven om zelf ook eens deel uit te maken van Team Alexander. Schrijf je eigen grap uit (van één pagina, maximaal 9 à 10 plaatjes per pagina), inclusief beschrijving en dialoog (een schets is niet nodig) en mail je gag door naar alexanderdegroteonline@gmail.com – vóór 15 juni 2017. Let wel: het blijft beperkt tot één scenario per deelnemer.
Onze auteurs en de uitgever zal uit alle inzendingen één laureaat kiezen, wiens gag zal worden uitgetekend en uitgewerkt. De winnende grap zal worden gepubliceerd in het nieuwe gagalbum 'De Kleine Alexander' (te verschijnen in 2018) – met vermelding van de winnende auteur natuurlijk. Als extra prijs zal de winnaar de originele, gesigneerde lijntekening van de uitgetekende grap (op A3-formaat) ontvangen, alsook een VIP-uitnodiging voor de boekvoorstelling van dit album (als extra signerend auteur).
(dirk)


2017-05-13Red Rider

Standaard Uitgeverij heeft een tipje van de sluier gelicht van de nieuwe spin-off van De Rode Ridder. Tekenaar Stedho en scenarist Lectrr zullen instaan voor de verhalen over hun Red Rider, waarvan eind dit jaar kort na elkaar drie albums verschijnen. Als de minireeks aanslaat, kunnen er snel nieuwe verhalen komen.
Het paard wordt verruild voor een krachtige motorfiets. In de nieuwe reeks is de Rode Ridder een Irak-veteraan die ronddwaalt in de Amerikaanse Midwest. De sfeer wordt donkerder dan in het origineel, met occulte elementen. Personages uit de originele reeks spelen mee, zij het dan dat sommige van hen een ander geslacht krijgen. Slechterik Bahaal werkt de Rode Ridder met zijn magie tegen.
(dirk)


2017-05-12Suske en Wiske, in een nieuw jasje
Op 17 mei verschijnt het album De planeetvreter in de reguliere reeks. De striphelden van wijlen Willy Vandersteen krijgen hierin een restyling. Het kapsel en de kledij worden alvast iets moderner gemaakt. Ook het coverontwerp wordt licht aangepast. In ieder geval een gelegenheid voor Standaard Uitgeverij om Suske en Wiske in het voetlicht te plaatsen.
(dirk)


2017-05-11Deze zaterdag in Dick Bos
Zaterdag 13 mei signeert Thomas du Caju bij Dick Bos in Rotterdam zijn nieuwste strip Little England - Ruby. Deze spannende avonturenstrip speelt zich af in Birma tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De signeersessie begint om 14.00 uur en wordt beëindigt om 17.00 uur. Ter gelegenheid van deze signeersessie verschijnt een prachtige Ex-Libris uit.
U bent van harte welkom !
(dirk)


2017-05-10De Prix Diagonale-Le Soir
Deze prijs is mogelijk de meest prestigieuze stripprijs van franstalig België, met een erg mooie erelijst: Dufaux, Yslaire, Cauvin, Van Hamme om maar enkele namen te noemen.
Dit jaar ontving Philippe Berthet (Pin-up) deze prijs. Op zijn beurt ontving Philippe Geluck (De Kat) een speciale prijs ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de ceremonie, en dit voor zijn bijzondere bijdrage aan de stripkunst.
Virginie Augustin en scenarist Hubert kregen de prijs voor het beste album voor Had meneer nog iets gewenst? (afbeelding). En Christophe Blain ontving de prijs voor beste reeks, voor zijn westernreeks Gus.
(dirk)


2017-05-09Jan Kruis in het Stripmuseum
Met de expositie Jan Kruis - Van Jan, Jans en de kinderen tot Multatuli brengt het Nederlands Stripmuseum een eerbetoon aan de onlangs overleden striptekenaar en kunstenaar Jan Kruis.
Jan Kruis neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse strip. Hij is vooral bekend geworden met zijn beroemde Libelle strip Jan Jans en de kinderen, waarin hij een voor iedereen herkenbaar en humoristisch beeld schetst van een doorsnee Nederlands gezinnetje. Jan was bovendien een multi-talent, die niet alleen strips schreef en tekende, maar daarnaast ook verhalen illustreerde en grote schilderijen het licht deed zien. Al deze talenten hebben zich de laatste decennia van zijn leven samengevoegd in zijn magnum opus: de twee rijk geïllustreerde boekdelen van het door Multatuli geschreven Woutertje Pieterse.
Een compleet overzicht van zijn werk is nu te zien in het museum, en dit tot 3 september. Naast Jan Jans en de Kinderen is er een schilderijententoonstelling, een presentatie van zijn andere strips, zijn illustratiewerk en Woutertje Pieterse.
(dirk)


2017-05-08De Zombietrein
Het zijn strips.
Én het zijn gedichten.
Het zijn stripgedichten!
Edward van de Vendel schreef de gedichten.
Over chips aan je vingers,
starende baby'tjes,
goudvissen als gouden lampjes in de grond
en een trein met spoken…
Floor de Goede (van Flo) maakte er strips van.
Stripgedichten dus!
De eerder verschenen bundels stripgedichten werden bekroond met een Zilveren Griffel ( Opa laat zijn tenen zien) en een Vlag en Wimpel van de Griffeljury en de Stripschappenning voor Album van het Jaar ( Draken met stekkers).
(dirk)


2017-05-07YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST
YOU, THE WEST AND THE MIDDLE EAST is zowel een internationale cartoon-tentoonstelling als een ganse maand mei 2017 activiteiten over hoe wij dit Midden-Oosten ervaren en bekijken.
Hoe kunnen wij deze regio - die we vooral kennen als een permanent oorlogsgebied, waar iedereen tegen iedereen schijnt te vechten - proberen te begrijpen? Hoe kunnen we samen denken over en zoeken naar een mogelijke toekomst? Dit project wil wederzijds begrip promoten, in plaats van mee te stappen in een zinloze confrontatie tussen 'verschillende' culturen.
Cartoonisten uit de hele wereld stellen een boeiende en confronterende tentoonstelling samen die in mei 2017 gepresenteerd wordt: van 2 mei tot 31 mei in De Markten (Brussel). Daarnaast worden ontmoetingen gecreëerd met cartoonisten, verhelderende documentaires getoond, lezingen en workshops georganiseerd.
(dirk)


2017-05-06Gouda: Strips op de markt
Het Stripfestival van Gouda zal dit jaar plaatsvinden op ZONDAG 7 MEI 2017. Op het programma:
10:00 uur - 17:00 uur Grote Stripmarkt met 80 kramen.
Vanaf 11:00 uur signeren de tekenaars in de Burgerhal en in De Franse Zaal boven De Zalm.
Vanaf 10:00 uur verkoop Gouds Stripbier.
Om 12:00 uur: boek presentatie 'Heer Bommel en ik' door Klaas Driebergen in de Franse zaal.
Om 13:30 uur de veiling.
Om 14:00 uur: lezing in de Franse zaal door Pim Oosterheert van "De Bommelzolder"
Vanaf 10:00 uur is de Bommel tentoonstelling in De Franse Zaal geopend.
(dirk)


2017-05-06Operation Barbershop (Agent 327)

In de Blender Animation Studio in Amsterdam wordt al een jaar gewerkt aan een korte 3D animatiefilm van 3,5 minuut waarin Hendrik IJzerbroot een verdachte kapperszaak bezoekt en daar slaags raakt met zijn aartsvijand Boris Kloris. Tezamen met de ontwikkeling van een origineel script, is dit de pitch die Blender gebruikt om interesse bij een internationaal publiek te testen en om financiers of co-producenten te interesseren voor een samenwerking. De korte film is in nauwe samenwerking met Martin Lodewijk gerealiseerd, die bijzonder onder de indruk is van de kwaliteit van de karakters en de animatie.
De film wordt online gelanceerd op 15 mei.
(dirk)


2017-05-05Paul Geerts 80 jaar
Ter gelegenheid de tachtigste verjaardag van Paul Geert, en van het Stripfestival Knokke-Heist op 7 mei komt er een speciale uitgave van De verdwenen Smirrel. Dit is een ouder verhaal van 34 pagina's van Paul Geerts (Suske en Wiske), indertijd getekend voor de Chiro (jeugdbeweging). Het album voor Knokke-Heist zal 3 extra pagina's tellen en heeft ook een nieuwe cover. Er is een softcover op 200 ex. maar ook een harde kaft op 100 ex., op formaat 24x31 cm.
(dirk)


2017-05-04Nieuw bij Bonte
Uitgeverij Bonte stelt verschillende nieuwe titels voor op het Stripfestival van Knokke-Heist.
Waldo van Gheluwe stelt het tweede deel van De Schim voor. Komen we in dit tweede deel, De Afrekening (afbeelding), te weten wie Phil Helman, alias De Schim werkelijk is? Een strip op scenario van Filip Hellemans.
Sylvia Tops stelt het tiende deel van Team Lou, Het Piratenmedaillon, voor. En verder is er een artbook van Eric Van der Heijden.
Al deze tekenaars komen ook signeren op de beurs in Knokke-Heist.
(dirk)


2017-05-03Nominaties Eisner Awards
De nominaties voor de Eisner Awards 2017 werden gisteren bekendgemaakt.
Fantagraphics kreeg 20 nominaties, en Image Comics 17. Dark Horse volgt met 10 nominaties, voor Marvel (9, oa The Mighty Thor, Han Solo, The Vision, Mockingbird, en The Unbeatable Squirrel Girl), en DC (8, oa Deathstroke, Batgirl, en the OGN Wonder Woman).
Opvallend is de nominatie voor Vlaming Brecht Evens voor zijn strip Panter, in de categorie Best Painter/Multimedia Artist (interior art). De genomineerden voor deze prijs:
Federico Bertolucci, Love: The Lion (Magnetic)
Brecht Evens, Panther (Drawn & Quarterly)
Manuele Fior, 5,000 km per Second (Fantagraphics)
Dave McKean, Black Dog (Dark Horse)
Sana Takeda, Monstress (Image)
Jill Thompson, Wonder Woman: The True Amazon (DC); Beasts of Burden: What the
Cat Dragged In (Dark Horse)
Voor de volledige lijst -link.
(dirk)


2017-05-02Jidéhem
De Belgische striptekenaar Jidéhem is afgelopen zondag overleden. Jidéhem is het pseudoniem van Jean De Mesmaeker (Brussel, 21 december 1935). De getalenteerde tekenaar volgde een opleiding aan de kunstacademie Saint-Luc te Brussel. Zijn Ginger-verhalen verschenen vanaf 1954 in het stripweekblad Heroïc Albums. Daarna vervoegde hij het weekblad Spirou/Robbedoes. Samen met Franquin creëerde hij het personage van Starter, in de automobielrubriek. Jidéhem assisteerde Franquin ook bij diens tekenwerk. Met de avonturen van Robbedoes, maar vooral bij de gags van Guust Flater. Een groot deel van de eerste gags van deze anti-held werden getekend door Jidéhem. De figuur van De Mesmaker, die er nooit in slaagt een contract te tekenen door Guust Flater, is trouwens gebaseerd op de vader van Jidéhem.
Sophie, zo heet de dochter van Jidéhem, maar het is ook de naam van zijn bekendste reeks. In die tijd was Sophie een van de eerste vrouwelijke hoofdpersonages in de strip. De Mesmaeker tekende samen met François Walthéry ook twee verhalen uit de Natasja-reeks. Hij sloot zijn loopbaan in de eerste helft van de jaren negentig af, zonder dat hij zijn Ginger-strip weer nieuw leven had kunnen inblazen.
(dirk)


2017-05-02Stripfestival Knokke-Heist

Het volgende Stripfestival Knokke-Heist, aan de Belgische kust, zal plaats vinden op zondag 7 mei 2017 tussen 10 uur en 17 uur. Waar? In het Grand Casino van Knokke-Heist … Toegang is geheel gratis.
Elk jaar signeren meer dan 60 auteurs op het Stripfestival Knokke-Heist.
Het Thema voor 2017 is "Strip in de Film" en "Paul Geerts 80 jaar". Paul Geerts wordt heel het voorjaar geëerd met tentoonstelling in Zwin Natuur Park "De Reizen van Paul Geerts", van 8 April tot 30 juni.
(dirk)


2017-05-01Free Comics in Mekanik
Free Comic Book Day is de hoogmis van elke zichzelf respecterende stripliefhebber en gaat dit jaar door op zaterdag 6 mei. Stripwinkel Mekanik (St Jacobsmarkt, Antwerpen) gaat er dit jaar weer helemaal voor. Een green screen werd geregeld, zodat je kan schitteren op je eigen comicbook-cover, vergezeld door een aantal cosplayers. De mannen van Artropoda maken gratis tekeningen op aanvraag en Kasper zorgt voor een temporary tattoo-stand. Mekanik doet ook een kleine soldenverkoop op verschillende Marvel en DC-hardcovers, dus kom zeker op tijd. Verder is er natuurlijk een hele hoop free stuff. Wafels, snoep, goodiebags,... Was er dan nog iets? Ah ja, FREE COMICS natuurlijk!
(dirk)


2017-04-30Hommage Marten Toonder keert terug
Bij de verbouwing van metrostation Blaak moest het sierlijke beeld ter ere van de in Rotterdam geboren Marten Toonder tijdelijk het veld ruimen. Op dinsdag 2 mei , de 105e geboortedag van Marten Toonder, pakken de Artoonisten (bestaande uit de kunstenaars Hans van Bentem, Luuk Bode, Pepijn van den Nieuwendijk en Boris van Berkum aka DJ Chantelle) opnieuw theatraal uit om zijn meesterschap te vieren wanneer het Toonderbeeld wordt teruggeplaatst op de Verlengde Nieuwstraat (ter hoogte van de Markthal).
(dirk)


2017-04-30Star Barz
Op 6 mei signeert het stripduo Michiel Offerman en Ger Apeldoorn de comic Star Barz in de Haarlemse stripwinkel Jopo de Pojo ter gelegenheid van Free Comic Book Day.
Vanaf Eppo 9 staan er weer nieuwe avonturen van Star Barz in Eppo. Hoewel de strip uit losse afleveringen bestaat, loopt er door het eerste album ook een rode draad, die deze zomer wordt afgerond.
Ondertussen hebben de auteurs van hun strip een proefcomic uitgebracht in het Engels, die werd gelanceerd op de Dutch Comic Con in Utrecht. Daarvoor herschikten ze de pagina's tot Amerikaans drie stroken formaat.
(dirk)


2017-04-29Rode Kruis stickers met De Kiekeboes

Vanaf donderdag 27 april staan de Vlaamse Rode Kruisvrijwilligers weer massaal met stickers te zwaaien. Tot en met donderdag 11 mei kan je 'de sticker der stickers' kopen bij één van de 13.000 Rode Kruisvrijwilligers van de meer dan 240 lokale afdelingen in Vlaanderen . Vorig jaar figureerde De Rode Ridders op de stickers. Dit jaar zijn De Kiekeboes van Merho aan de beurt.
Een sticker kost 5 euro.
(dirk)


2017-04-28Hanabi: Manga van eigen bodem
Syndikaat-uitgever Marc de Lobie wil via de nieuwe uitgeverij Hanabi Publishers manga's van Nederlandse en Vlaamse auteurs gaan uitgeven. In juni worden die ambities concreet met de publicatie van de eerste twee albums RunRun (Johan Neefjes - illustratie) en Wilde Haren (Elsje Bakker).
Alle albums zijn one-shots op het formaat 17 x 24 centimeter, ofwel in zwart-wit of kleur, in uiteenlopende genres. Het plan is om vier albums per jaar uit te geven. Bij succes bouwt de uitgever het graag uit "tot een imperium".
(dirk)het Nieuws-archief


2017-05-24 Bert op woensdag :
"Kappie Kwartet 3"

Vorige week schreef ik over hoe ik na bijna tien jaar met het maken van een tweede helft het Kappie Kwartet voltooide. Nu wil ik me niet vergelijken met Hollywoodproducers .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2017-05-20 Deze week in Strips :
13 bijdrages met 31 pagina's

Deze week een kleine ode aan het Gelul van Jos Lammers. Momenteel als enige de bijdrage van andREVANbuuren, maar er komt nog eentje van mij aan. Tevens ben ik druk met de Swimsuit-special en het .....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

02+03 juniNoordelijke Stripmanifestatie
02+03 septemberBrabants Stripspektakel
14+15 oktoberStripfestival Breda

vrijdag 2 juni - zaterdag 3 juni 2017
(nl) Leeuwarden - Derde Noordelijke Stripmanifestatie
De Harmonie - Ruiterskwartier 4 - 8911 BP Leeuwarden (nl)
site: stripmanifestatie.nl


zondag 25 juni 2017
(be) Leopoldsburg - Stripbeurs Leopoldsburg
buurthuis - Heidestraat 65 - Leopoldsburg (be)
tijd: 10:00-17:00
site: Stripbeurs Leopoldsburgzondag 2 juli 2017
(be) Kalmthout - Strips in het Park
Arboretum Kalmthout - - Kalmthout (be)


zaterdag 15 juli - zondag 6 augustus 2017
(be) Middelkerke - Stripfestival Middelkerke
Arthur De Greefplein - Middelkerke (be)
tijd: s'morgens10:00 - 12:30
s'middags13:30 - 17:00
site: stripfestivalmiddelkerke.be
mail: mailzaterdag 19 augustus 2017
(nl) Kampen - Kamper stripspektakel
- Kampen (nl)
tijd: 10:00 – 17:00
entree: gratis


vrijdag 25 augustus - zondag 27 augustus 2017
(nl) Veldhoven - Abunai Con
Koningshof - - Veldhoven (nl)vrijdag 1 september - zondag 3 september 2017
(be) Brussel - Stripfeest Brussel
Bozar - - Brussel (be)
site: stripfeest.brussels


zaterdag 2 september 2017
(nl) Amsterdam - Amsterdam Comic Con
RAI Amsterdam - Europaplein 2 - 1078 GZ Amsterdam (nl)
site: comiccon-europe.com


zaterdag 2 september - zondag 3 september 2017
(nl) Veldhoven - Brabants Stripspektakel
NH Conference Centre Koningshof - Locht 117 - 5504 RM Veldhoven (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
entree: € 5,-
site: brabantsstripspektakel.com
mail: mailzaterdag 14 oktober - zondag 15 oktober 2017
(nl) Breda - Stripfestival Breda
Chasse Theather - Claudius Prinsenlaan 8 - 4811 DK Breda (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
site: stripfestivalbreda.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseumgroningen.nl
mail: mail
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Museum Strips!
(nl) Rotterdam
Wijnhaven 32 - Rotterdam (nl)
tijd:
site: stichtingstrips.nl


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2017
het Nieuws-team / StripSter
2017-05-26