zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2019-04-02Cartoons Kip & Ei
Tijdens de Gulden Eifeesten vindt op Paasmaandag 22 april voor het eerst een cartoonevent plaats in de straten van Kruishoutem. Je kan er cartoonisten en karikaturisten live aan het werk zien. Ze tekenen cartoons rond het thema 'Kip & Ei' op zeer groot formaat of maken een karikatuur van jou. Bekijk ook hoe tekenaars met de tablet aan de slag gaan en binnen enkele seconden je op de gevoelige plaat neerzetten. Er is zelfs een cartoonbattle waar cartoonisten het tegen elkaar opnemen in een improvisatiewedstrijd.
(dirk)


2019-04-02Suske en Wiske Fandag
Op zondag 14 april 2019 presenteert De Fameuze Fanclub voor de 32ste keer de Suske en Wiske Fandag.
Natuurlijk zijn hoofdtekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht weer van de partij om te signeren, samen met decortekenaar Christian Verhaeghe. Ook voormalig Studio Vandersteen-medewerker Eric De Rop zal aanwezig zijn om te signeren én om zijn 65ste verjaardag te vieren.
Activiteiten: 100 meter beurs, grote veiling met mooie kavels, signeersessies, Parastone live aan het werk, kinderactiviteiten, verloting van unieke items, eerste mogelijkheid om het ledenbeeldje van 2019 (Moe Mie) gratis af te halen, etc.
Toegang:
Leden van De Fameuze Fanclub € 5,-
Niet-leden € 8,50
(dirk)


2019-04-01Getekend Lommel
ZONDAG 7 APRIL 2019
VAN 10u TOT 17u
CC DE ADELBERG LOMMEL
GRATIS INKOM - VOOR HET HELE GEZIN
Getekend Lommel
(dirk)


2019-04-01Oostnederlandse Stripboekenbeurs
Een sympathieke, gratis beurs in Deventer op zaterdag 6 april. De volgende tekenaars zullen aanwezig zijn op de beurs:
- Alexander Russchen
- Danker Jan Oreel
- Dave Brink
- Dinie de Zeeuw
- Eric Heuvel
- Erik Doppenberg
- Feroz Nazir
- Frank Jonker
- Geert van der Pol
- Gerard van de Werken
- Hans Harleman
- Herman Roozen
- Ijsbrand Oost
- Jan Vervoort
- Jan Dirk Barreveld
- Marc Verhaegen
- Marq van Broekhoven
- Martijn Takke
- Ralph Dikmans
- Richard Bos
- Rik Niedek
- Roderick Leeuwenhart
- Ron Schuijt
- Theressa Blijleven
- Wilma van den Bosch
- Yan Gevuld
(dirk)


2019-03-31FACTS Lente 2019
FACTS, de thuis van alles rond home Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Enkele namen van tekenaars die afzakken naar Gent:
ALEXANDRE MORELLON, BENJAMIN BLASCO-MARTINEZ, DAN SLOTT, FRANK TIERI, GIUSEPPE CAMUNCOLI, HENRI RECULÉ, HOWARD CHAYKIN.
Zaterdag 6 en zondag 7 april 2019
Flanders Expo, Gent
(dirk)


2019-03-31Marc Wasterlain in Brussel

In het Brussels Stripmuseum aan de Zandstraat,loopt er sinds vorige week een mooie overzichtstentoonstelling rond het werk van Marc Wasterlain. Naast zijn bekende reeksen van Sarah Spits en Dokter Zwitser, kan je er ook zijn minder en onbekender werk bewonderen.
Ook zijn Smurfen periode werd niet vergeten. Zeker een aanrader voor een fijn dagje uit met gans het gezin.
De tentoonstelling loopt van 26 maart tot 15 september 2019.
(dirk)


2019-03-30Jessica Raes in de bib
De originele werken van tekenares Jessica Raes kan gaan bekijken in de gemeentelijke bibliotheek van Asse. Jessica Raes maakte samen met Emy Geyskens het kinderboek "De pyjamareus". Deze tentoonstelling loopt tot en met 23 april.
(dirk)


2019-03-29Press Cartoon Prijs
Striptekenaar Johan De Moor heeft op de 20e editie van de Press Cartoon Belgium de Grote Prijs Knokke-Heist gewonnen met twee spotprenten: eentje over de #Metoo affaire en een andere rond het thema migratie. Johan De Moor is cartoonist voor de franstalige Belgische krant Le Soir. Aan de hoofdprijs is een cheque van 5.000 euro verbonden. De jury koos de prenten uit een selectie van 126 tekeningen, gemaakt door 32 cartoonisten, die in de Belgische pers verschenen.
(dirk)


2019-03-28Masterclass Marloes Dekkers
Prijswinnend inkleurster Marloes Dekkers vertelt in een exclusieve masterclass hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten. In deze masterclass wordt uitgelegd hoe je kleur kunt gebruiken in al zijn facetten. Er is een praktisch gedeelte waarin wordt gedemonstreerd hoe je op een digitale manier strips inkleurt. Het begint al bij het scannen van de lijntekening, en het bestand klaar maken voor digitale inkleuring. Als er digitaal geïnkt wordt heeft dat weer andere haken en ogen. Ook het aanleveren bij de uitgever als de strip gedrukt wordt komt aan bod, want daar zijn ook handelingen voor nodig. Er wordt ingegaan op 'platte' inkleuringen maar ook experimentele inkleuringen komen aan bod. Het gebruik van traditionele materialen zoals aquarel en ecoline, structuur, collage, filters. De keuze voor plat of experimenteel is van belang bij de impact die je verhaal moet hebben. Experimentele inkleuringen doen veel meer een beroep op je emoties als verteller, omdat inkleuringen 'ontstaan' door toevallige combinaties van kleuren en texturen , met als enige leidraad een 'sfeer' die je in je hoofd hebt.

Datum: 24 mei
Locatie: Tribes in Rotterdam
Aanmelden: link
(dirk)


2019-03-27Nieuw bij Bonte
Uitgeverij Bonte heeft weer enkele nieuwigheden:

Paralelle Wereld- Lucht (afbeelding) van Herbert en Staljanssens

Nahoj, de groene ridder, deel 2 Naranja, van deze Rode Ridder parodie van Pascal Agotha

Dottore Renardo al Dente, Reinaert gezien door Leo Faes
(dirk)


2019-03-26Ben Vranken
Stripspeciaalzaak.be meldt het overlijden van Ben Vranken. De Nederlandse tekenaar werd maar 57 jaar oud. Hij publiceerde de graphic novels Nehalennia: Het Stenen Raadsel (1997), Groste Nood! (1999), Souvenir (1999), Kustbewoners (2001) en Schroot (2008). In 2017 verscheen bij uitgeverij Xtra Dode Varkens, een compilatie van zijn beste werk. Ben Vranken publiceerde ook in Zone5300 en Gr'nn.
(dirk)


2019-03-25Het reigersnest
Op 31 maart wordt de langverwachte nieuwe strip van Michaël Olbrechts voorgesteld. Het lanceringsfeest vindt plaats in Bar Berlijn in Kessel-Lo bij Leuven. Voorafgaand kan je deze week nog gaan kijken naar een kleine striptentoonstelling in het stadhuis van Leuven met o.a. een voorproefje van Het reigersnest. (Ingang van MIJNLEUVEN aan de Naamse straat).
Het Reigersnest is een uitgave van Oogachtend.
(dirk)


2019-03-22Expo Stripgids Academie
Afgelopen maanden vond in Turnhout de Stripgids Academie, jaargang 2 plaats. Nu volgt de expo met het werk van de leerlingen.
Alleman is welkom op de vernissage op 23 maart vanaf 13 uur, het 'officiële gedeelte' begint om om 14 uur. Kun je niet komen, loop dan een van de volgende weken zeker eens binnen: open op zaterdagen van 10 tot 17 uur, tot en met 13 april. Locatie is Frame (vroeger Storybox), Warandestraat 40 (op een steenworpje van cultuurhuis de Warande).
(dirk)


2019-03-21Stripdagen / Dutch ComicCon
Volgend weekend op De Stripdagen / DCC zal Eppo Stripblad goed vertegenwoordigd zijn. Ze nemen een hele rits stripmakers mee naar Utrecht waaronder:
Romano Molenaar, Martin Lodewijk, Eric Heuvel, Gerben Valkema, Eric Hercules, Fred de Heij, Ger Apeldoorn, Kenny Rubenis, Aimée de Jongh, Noël Ummels, Dick Heins, Robert van der Kroft, Dick Matena, Rob Derks, Pieter Hogenbirk, Gerard Leever en Marissa Delbressine.
(dirk)


2019-03-20Stripdagen / Dutch ComicCon
Stripmakers die signeren aan de stand van Tina/Duck/Jan, Jans en de kinderen

Henrieke Goorhuis zaterdag en zondag
Saskia Maasbommel zaterdag
Frank Jonker zaterdag en zondag
Jan Vriends zaterdag
Maarten Gerritsen zaterdag
Jan-Roman Pikula zondag
Wilma van den Bosch zaterdag en zondag
Pascal Oost zaterdag en zondag
Michel Nadorp zaterdag
(dirk)


2019-03-19Stripfestival Brugge
Volgend weekend is er het eerste Stripfestival van Brugge:
Zaterdag 23 maart 14-20u
Zondag 24 maart 10-17u

Basisschool Mozaïek, Pastorieweg, 8310 Sint-Kruis Brugge
(bus 6, 11 of 16 van station Brugge, afstappen kerk Sint-Kruis)

CENTRAAL: ''Brugge in de strip'' ''Bier gestript''
Meer dan 100m STRIPVERKOOP/standhouders
TEKENAARS
BIERDEGUSTATIE FILM
(dirk)het Nieuws-archief


2019-03-27 Bert op woensdag :
"Katwijk kleurt groen"

Alweer een tijdje terug mocht ik een vogelvluchtplaat maken van een initiatief voor een groot ringvormig park in Katwijk: RingPark KatwijkIn de tijd daarna onstonden er een .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2019-04-13 Deze week in Strips :
1 bijdrages met 1 pagina's

.....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

nog niet bekend

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseum.nl
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2019
het Nieuws-team / StripSter
2019-04-18