zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2017-04-28Hanabi: Manga van eigen bodem
Syndikaat-uitgever Marc de Lobie wil via de nieuwe uitgeverij Hanabi Publishers manga's van Nederlandse en Vlaamse auteurs gaan uitgeven. In juni worden die ambities concreet met de publicatie van de eerste twee albums RunRun (Johan Neefjes - illustratie) en Wilde Haren (Elsje Bakker).
Alle albums zijn one-shots op het formaat 17 x 24 centimeter, ofwel in zwart-wit of kleur, in uiteenlopende genres. Het plan is om vier albums per jaar uit te geven. Bij succes bouwt de uitgever het graag uit "tot een imperium".
(dirk)


2017-04-26Anders-Man 3: Fool Control
Anders-Man gaat als een speer.
Nadat het eerste album een album was met vooral 1 pagina grappen, het tweede een gag album, besloten scenarist Peter Busschots en tekenaar Ralph Dikmans dat het tijd werd voor een lang verhaal met onze geliefde anti-held.
Dat resulteerde in het album Fool Control, nu verkrijgbaar voor € 9,99 op diverse beurzen en via Ralph's website
(Eric)


2017-04-26De kunst van DC in Parijs
Tot 10 september kan je in Parijs een mooie expo meepikken: L'Art de DC – L'Aube des Super-Héros in het Musée Art Ludique. Je kan er de bekendste personages van DC Comics terugvinden, vooral op basis van de bioscoopverfilmingen, maar ook de TV series rond Batman en Wonder Woman, of de tekenfilms van Bruce Timm uit de jaren 90. De expo focust op enkele reeksen met 5 aparte zones: Superman, Batman, Suicide Squad, Wonder Woman, en tenslotte een beperkter deel Justice League. Je kan je vergapen aan kostuums en accessoires uit de films en ook getekende storyboards. Maar ook aan de stripliefhebber is gedacht. Er zijn meer dan 200 originele platen te bewonderen van o.a. Bob Kane, Neal Adams, Frank Miller, Jim Lee, Jack Kirby en Alex Ross.
(dirk)


2017-04-25Prijs voor Hubert van Ben Gijsemans
De "Prix Pulp", prijs van de jury" werd toegekend aan Hubert van Vlaming Ben Gijsemans. Deze prijs werd uitgereikt op 23 april tijdens het franstalige Festival Pulp. Hij werd gelauwerd voor zijn groot meesterschap en dat voor een debuutstrip.
De publieksprijs, op basis van stemmen van het grote publiek via internet, ging naar Freedom Hospital van de Syriër Hamid Sulaïman.
(dirk)


2017-04-24HET STOPT VOOR STRIP2000

De Nederlandse stripuitgeverij Strip2000 heeft besloten al zijn activiteiten stop te zetten. De uitgeverij, die in 2011 werd gestart door Peter van der Heijden, maakte indruk met eigenzinnige en verrassende keuzes. Na het plostelinge overlijden van Peter eind 2015 werd de uitgeverij voortgezet door Carolien van der Heijden en Kurt Morissens. Zij wilden de droom van Peter waarmaken door de uitgeverij nog grootser te maken en het uitgebreide fonds uiteindelijk een warm onderdak te geven in een groter geheel.

De timing voor de drie sympathieke overnamekandidaten bleek niet goed te zijn. Omdat het lichamelijk en emotioneel te zwaar werd om Strip2000 te dragen zonder de gepassioneerde energie van Peter hebben we met heel veel pijn in ons hart besloten om alle activiteiten stop te zetten, aldus Kurt Morissens, creatief directeur van Strip2000.

Peter van der Heijden richtte in 2011 de stripuitgeverij op. De Eindhovenaar besloot volop in te zetten op een humorfonds. Een gat in de markt en het fonds breidde snel uit. Daarnaast werden prestigieuze projecten binnengehaald zoals het 'Op Missie'-project met de Nederlandse Veteranenstichting. Opvallend waren de verrassende acties en evenementen die de uitgeverij organiseerde. Zo werden er VIP-avonden georganiseerd op het hoofdkwartier van Strip2000, werd er een heuse schatzoektocht georganiseerd en relativeerde de uitgeverij zichzelf door een fotostrip te maken over hun dagelijkse bezigheden.
(Eric)


2017-04-24Een speciale 24H BD: Robbedoes
Wie op 11 mei een dag over heeft en altijd al een verhaal van Robbedoes en Kwabbernoot heeft willen tekenen, kan nu zijn slag slaan. Op die dag organiseert uitgeverij Dupuis in samenwerking met de stad Angoulême een speciale editie van de Franse 24 Hour Comic Day, waarop tekenaars uit binnen- en buitenland in 24 uur hun eigen versie van de twee helden mag tekenen. O.a. Lewis Trondheim doet mee.
Deelnemers mogen uit de hele wereld komen en als je niet ter plekke mee kunt doen, dan kan het ook via het internet. Inschrijven kan nog tot en met 9 mei tot middernacht.
website
(dirk)


2017-04-23Gentse Stripbeurs
De voorjaarseditie van de Gentse Stripbeurs vindt plaats op zondag 30 april 2017. Je vindt er een heleboel stands met strips, en vele tekenaars uit de Lage Landen, waaronder Ivan Bulté, die tekende voor de affiche van deze editie. Er worden ook nieuwe ex-librissen als eerbetoon aan Marc Sleen te koop aangeboden.
Open van 10 tot 17 uur in de VIP-School, Martelaarslaan 13, Gent. De inkom bedraagt 3 euro (kinderen gratis).
Website
(dirk)


2017-04-22Urbanus wordt musical?
Het Belgische productiehuis Deep Bridge werkt aan musicals gebaseerd op het werk van cabaretier Urbanus, meldt krant Het Laatste Nieuws.
De musical van Urbanus, die nog geen titel heeft, moet eind 2019 in première gaan. Regisseur en acteur Stany Crets gaat het oeuvre van de komiek bewerken tot een voorstelling, die door de makers "de onnozelste musical van deze eeuw en de volgende" is gedoopt. Urbanus zelf zal overigens niet in het stuk te zien zijn. Wel zullen alle personages uit de Urbanus-strip te zien zijn: Cesar, Eufrasie, Amede,...
(dirk)


2017-04-21Crowdfunding - Lukas Verstraete
Een boek waarmee men vrienden maakt, dat is de titel van het stripverhaal waaraan Lukas Verstraete vier jaar gewerkt heeft. Het is een strip over goed en kwaad, met een knokpartij of vijf, een verliefde kat, een filosofisch gesprek met een duif, een auto-achtervolging, metamorfoses, een tocht onder een verzengende woestijnzon en zelfs een heuse deus-ex-machina.
De strip is nu helemaal af, klaar om uitgegeven te worden. Er werd gekozen voor een hoogkwalitatieve uitgave: 208 full colour pagina's, gedrukt op ongestreken papier, garengenaaid, harde kaft. Uitgeverij Bries wil het album graag op een wat buitensporig groot formaat (27 x36 cm, staand) uitgeven, zodat Lukas' tekeningen tot hun recht komen. Aan dit grote formaat hangt een stevig prijskaartje vast. Met crowdfunding zoekt Bries de nodige financiën bij elkaar, zodat dit album-op-groot-formaat gerealiseerd kan worden.
Je vindt meer uitleg over het boek, auteur en alle info over de crowdfunding en wat je ervoor terug krijgt op voordekunst.nl.
(dirk)


2017-04-20Bella - een beeldroman
Bij Lebowski verscheen Bella, een samenwerking tussen Vlaams schrijver en stand-upcomedian Joost Vandecasteele en de talentvolle tekenaar Jeroen Los. Gaat het om een beeldroman, of eerder om een prentenboek rond de teksten van Vandecasteele? Deze geïllustreerde tekstuele overrompeling is ook bedoeld om voor te lezen, op plekken waar literatuur bijna nooit geraakt. De fans van Vandecasteele zullen in ieder geval hun hartje ophalen.
(dirk)


2017-04-19Fanny K. - strip en expo
Fanny K. is natuurlijk Fanny Kiekeboe. Standaard Uitgeverij heeft deze blonde schone uit De Kiekeboes uitgekozen voor een volgende restyling, na Amoras en Jerom. Geen toeval, De Kiekeboes van Merho is in Vlaanderen een echte verkoopstopper,
Fanny van de Kiekeboes. Mannen zijn dol op haar en vrouwen zien haar als een rolmodel. In Fanny K. zijn Fanny en haar vriendinnen, Alanis en Tomboy, enkele jaren ouder. Ze zijn het huis uit, wonen in de stad en staan aan het begin van hun professionele leven.
Fanny komt erachter dat een goede vriendin en fotomodel in Genève op een vreselijke manier is vermoord en ze zweert de dader te vinden. Haar moed en doorzettingsvermogen zijn groot maar de tegenstander is zeer geraffineerd en niet aan zijn proefstuk toe. Moordgriet verscheen op 12 april 2017 en is het eerste deel van een spannende trilogie.
Voor haar eigen avonturen vertrouwden Standaard Uitgeverij en Merho, Fanny toe aan thrillerauteur Toni Coppers, en het tekenwerk wordt verzorgd door de franstalige Jean-Marc Krings.
Deze lancering verdient een expo in de Gallery van het Belgisch Stripmuseum, te bezichtigen tot 21 mei 2017.
(dirk)


2017-04-18Wart-4 op Kickstarter

Rotterdammer Ammar Al-Chalabi en Chris Welsh zoeken steun voor het vierde deel van Wart: a cosmic horror comic. A lovecraftian tale with british humour. Book 4 is the latest addition in this grand tale!
Doelstelling is 3.000 euro te verzamelen en jij kan daar dus aan mee werken via Kickstarter.
(dirk)


2017-04-17Oostnederlandse Stripbeurs
De Oostnederlandse Stripboekenbeurs wordt gehouden op zaterdag 22 april in de Grote of Lebuineskerk in het centrum van Deventer. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Website
OA de volgende auteurs zullen aanwezig zijn:
Dick Heins
Boy Akkerman
Marc Verhaegen
John Heijink
Geert van der Pol
Willem Spakman
Boy Akkerman
IJsbrand Oost
Andree Schneider
Hans Harleman
Eelco Koper
Windmill Comics
Wilbert van der Steen
Martin Geuzendam
Daniel Arruda Massa
Maikel Verkoelen
Ron Schuijt
Tim Artz
Ralph Dikmans
Lük Bey
Meinder Buynink
Frank Jonker
Martijn Takke
Wilma van Den Bosch
Marcel Rouffa
Romano Molenaar
Yan Gevuld
Gamers of the West (met 3 tekenaars)
Marq van Broekhoven
David Tromp 3d design
Richard Voullon
(dirk)


2017-04-16Ik teken mijn leven
Lezing door Shamisa Debroey over auto-bio graphic novels
Er waait een nieuwe wind in de stripwereld, een nieuwe generatie van striptekenaars is opgestaan die onder de vlag van graphic novel een nieuw soort strip aan het uitwerken is. In deze lezing verkennen we één van de nieuwe stromingen van deze graphic novels: de autobiografische strip.
Shamisa Debroey, jong Mechels striptalent en maker van Verdwaald is onze gids en helpt je de eerste stappen te zetten in de wondere wereld van de autobiografische strip. Deze lezing richt zich zowel tot de beginnende striptekenaar als tot de nieuwsgierige lezer.
Vrijdag 21 april, 20 u, Bib Mechelen, 5 euro.
Reserveren: uitleen.bibliotheek@mechelen.be
(dirk)


2017-04-15Grenzen Signeertour

Eind april - begin mei komt stripauteur Lük Bey even naar het noorden om zijn striptweeluik Grenzen te signeren. Voor degenen die het nog niet hebben: de twee albums, uitgegeven bij Bonte, vormen samen één lang afgerond, ouderwets avonturenverhaal (met een aanzetje voor een derde maar er zijn geen losse eindjes).
(dirk)


2017-04-13Strips in Waregem
Op paasmaandag 17 april vindt er een Strip- en Boekenbeurs plaats in Expo, Zuiderlaan, Waregem. Van 10 tot 17.30 u ben je welkom om te snuisteren bij de aanwezige standhouders. Er zijn ook signeersessies van tekenaars voorzien.
Info: 09/380 45 05
(dirk)


2017-04-11Expo Eric Philippe
Na zijn studies aan het instituut voor beeldende kunst Sint Luc in zijn thuisstad Luik begon de Belgische kunstenaar Eric Philippe bijna onmiddellijk met het creëren van logo ontwerpen en airbrush illustraties voor rockgroepen.
Gepassioneerd door zijn liefde voor het metal genre werkte hij al vlug voor groepen (Killer, Ostrogoth …) en platenfirma's. Airbrushen was toen nog geen studierichting waardoor Philippe zichzelf vormde en bijgevolg een eigen techniek ontwikkelde. Al doende werd hij freelance ontwerper – illustrator en werkt sinds 1987 op zelfstandige basis. Gedetailleerd artwork en attractieve ontwerpen zijn het handelsmerk van Erics makkelijk herkenbare stijl.
De Belgische graficus is de laatste 30 jaar vooral in het wereldwijde Hard Rock en Heavy Metal milieu bekend voor zijn veelzijdig werk. Aan dit werk wordt een expo van origineel werk gewijd op de Muziekbeurs, Staf Versluys Centrum, Bredene, op zondag 16 april 2017.
(dirk)


2017-04-10Esther Verkest in Leuven
Op vrijdag 14 april presenteert Kim Duchateau het nieuwe album van Esther Verkest: Heelhuids in de hel. Kim signeert het album in Hippo! Royale, Parijsstraat 44 in Leuven op 14 April tussen 16 en 18 uur en zal tevens de winkel aangepast 'aankleden' met een raamtekening en enkele pittige Esthers. Kim heeft ook een gesigneerde prent gemaakt in een oplage van 75 exemplaren, die je die dag gratis krijgt bij de aankoop van het nieuwe album. 
(dirk)


2017-04-09Renga - Gehavende Stad
De gehavende stad uit de titel van deze graphic novel is Antwerpen. Als een kettinggedicht schreven Peter Holvoet-Hanssen, Carmien Michels, Peter Theunynck, Lies Van Gasse en Maud Vanhauwaert het scenario. Voor de tekeningen stond schilder Ludwig Lemaire in. Renga is een dolende jonge vrouw op de vlucht voor haar demonen. Ze is een typische jonge adolescente die nog geen richting kan geven aan haar leven. Op een feestje wordt ze uitgedaagd om te zingen.
Renga verscheen bij uitgeverij Uriël en telt 80 p.
(dirk)


2017-04-08COM!CS STATION - Opening
Morgen, 9 april, opent Comics Station de deuren voor het grote publiek. Het indoorpretpark werd gebouwd in een grote put van 18 m diep in het station van Antwerpen-Centraal. De initiatiefnemers noemen het liever een belevingspark: Er zijn inderdaad wel mechanische attracties, maar het is vooral de bedoeling dat je ondergedompeld wordt in de leefwereld van de striphelden, vertelden ze aan Metro. De attracties zijn er enkel om extra emotie te creëren.
Comics Station is opgedeeld in vier verdiepingen en zes themazones, telkens rond een andere stripreeks. Zo is er een tijdmachine bij Suske en Wiske, een westerndorp bij Lucky Luke, en een magisch smurfenbos. Het pronkstuk is wellicht de 51 meter lange comics twist, bestaande uit drie spectaculaire glijbanen.
(dirk)


2017-04-07Peyo: a retrospective
De Fondation Folon organiseert een tentoonstelling rond de geschiedenis van de smurfen. Alles begon in 1958, toen die vreemde blauwe wezentjes hun opwachting maakten in de strip Johan en Pirrewiet van Peyo. Al snel kregen ze een eigen stripreeks en de tekenfilmserie van Hanna Barbera maakte de smurfen wereldberoemd.
Expo tot 27 augustus in Terhulpen, onder Brussel (ferme du château de La Hulpe).
(dirk)


2017-04-06Iedereen op Claudia
Sam Peeters (In de Schaduw van Mijn Lul, Fucking Hell) bevestigt met deze tekstloze strip, vol slimme grafische vondsten (dwarsdoorsneden,...). Claudia is het mooiste meisje van de klas: sexy, slim, lief, grappig. En onbereikbaar. Vanaf het eerste moment dat hij haar ziet, is de hoofdpersoon stapelverliefd op haar. Claudia belichaamt de eeuwige, onbereikbare liefde.
Deze one-shot van +200 p. in kleur verscheen bij Scratch Books.
(dirk)


2017-04-05De nieuwe Asterix voorgesteld
Asterix en de race door de Laars wordt het 37ste album van Asterix. Hierin zal de Galliër met zijn onafscheidelijke partner Obelix naar het antieke Italië trekken. Het album, bedacht en getekend door Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, zal op 19 oktober in de winkelrekken liggen. Maar werd al voorgesteld op de jeugdboekenbeurs in Bologna, waarbij de auteurs een tipje van de sluier lichtten.
Italië is niet alleen Caesar, Rome en het Colosseum! We beseften dat het voor Asterix en Obelix tijd werd om een beter idee te krijgen hoe Italië er echt uitzag. En dat zal Albert Uderzo leuk vinden, want zijn familie komt oorspronkelijk uit Venetië. Albert Uderzo is de originele tekenaar van de Franse strip.
(dirk)


2017-04-05De Smurfen - Het dorp van de meisjes
Vandaag is de release van de nieuwe film van The Smurfs. Deze derde film, van Kelly Asbury, laat ons kennismaken met een tweede smurfendorp. En daar wonen enkel meisjes! De makers hebben zich laten inspireren op de legendarische amazones, zowel wat betreft de kledij als het karakter van deze vrouwelijke smurfen. Ze kunnen dus zeker hun mannetje staan.
Het nieuwe stripalbum van De Smurfen heeft hetzelfde thema, en zal ook een parallelle stripreeks inluiden. Daarin worden de avonturen van Het dorp van de meisjes verteld.
(dirk)


2017-04-04Suske en Wiske Fanclubdag
De 30e editie van de Suske en Wiske Fanclubdag vindt plaats op zondag 9 april 2017 in Nieuwegein, wederom in de zaal aan de Blokhoeve 2A die ook bij de voorgaande twee edities van het evenement werd gebruikt.
Luc Morjaeu en Peter Van Gucht signeren hun werk, inclusief een prent die speciaal voor deze dag door Luc werd getekend.
Namens Studio Vandersteen is ook decortekenaar Christian Verhaeghe aanwezig op de beurs. Andere stripmakers die komen signeren zijn de uittredend tekenaar van Junior Suske en Wiske, Jeff Broeckx, en de Nederlandse tekenaar Wilbert van der Steen.
De laatstgenoemde stripmaker tekende een eerste versie van het speciaal voor SOS Kinderdorpen gemaakte album De charmante chirurg, op scenario van Esther Verhoef. De stijl die hij hierbij gebruikte sloot niet aan bij de wensen van de schrijfster, waarna Michiel de Jong werd aangetrokken voor het maken van de versie die uiteindelijk in album is verschenen.
Van der Steen maakte zijn versie van het verhaal wel af. De Fameuze Fanclub brengt de variant die hij heeft gemaakt tijdens de Fanclubdag uit in een speciale softcover uitgave.
Voor kinderen valt op de Fanclubdag van alles te beleven. Zij kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals: speurtocht, speciale veiling voor kinderen, een springkussen, kleurwedstrijd, schminken, leeshoek, envelop trekken en win een prijs.
(dirk)


2017-04-03Spinsels van Jan Bosschaert
Fans van Jan Bosschaert kunnen hun hartje ophalen bij de eersteling van collectie Spinsel bij Saga Uitgaven. Jan Bosschaert opent immers de collectie Spinsels waarvoor hij een exclusieve reeks potloodillustraties tekende met meisjes die een ridderhelm dragen... en niets anders: Shining Armor.
Dompel je onder in Bosschaerts wereldje met sensuele, guitige, waakzame, strijdvaardige, dominante en zwangere vrouwen. Dit kleiner uitgevoerde boek zal 48 pagina's tellen.
(dirk)


2017-04-02De poster van het BIFFF
Didier Tarquin tekent dit jaar voor de poster van het BIFFF, het Brussels International Fantastic Film Festival. Van jongs af aan pende hij er al op los en bezorgden zijn eerste doodles hem een plaats op de Academie van Plastische Kunsten van Aix-en-Provence. Ook al was zijn verblijf tijdelijk, toch werd hij meteen gebeten door de 9de kunst tot groot jolijt van menig stripfanaat! Al meer dan twintig jaar vormt hij samen met Arleston het iconische duo dat één van de grootste Fantasy sagas van het Franco-Belgische strip landschap heeft gecreëerd: Lanfeust van Troy.
Voor het 35ste BIFFF, heeft deze uitzonderlijke tekenaar en ontwerper de poster getekend, en heeft hij ons hierbij zijn eigen kijk op science-fiction gegeven.
Het BIFFF gaat door van 4 april tot 16 april in Bozar, Brussel.
(dirk)


2017-04-01De Zwerver bij Bries
Uitgeverij Bries brengt Maarten De Saegers one-shot De Zwerver. De Zwerver is dubbel zo dik als Mijn begrafenis, de vorige strip van Maarten De Saeger, verschijnt in softcover en gaat over Hannes en Ines, over hoe ze een stelletje werden en weer uit elkaar gingen, over hoe hun relatie na de breuk evolueerde en welke rol een zwerver daarin speelde.
(dirk)


2017-03-31Donkere wolken voor Stripfestival Breda
Het Stripfestival Breda beleeft dit jaar mogelijk zijn laatste editie, berichtte BN De Stem. De organisatie heeft van de gemeente Breda te horen kregen dat de subsidie vervalt. Ook stelt de gemeente geen geld meer beschikbaar voor de Stripcultuurbeurs (voor projecten) die de afgelopen drie jaar tijdens het festival werd uitgereikt. Alles wat Breda met strips verbindt, wordt weggesneden, aldus Rob van Bavel, voorzitter van de stichting die het festival voor de negende keer organiseert. Het festival kreeg sinds 2012 van de gemeente 10.000 euro subsidie. Vorig jaar werd dat bedrag al gehalveerd. Omdat toen ook het bezoekersaantal tegenviel - het was een heel warm weekend - werd het festival met verlies afgesloten.
Het Stripfestival Breda wordt dit jaar op 15-16 oktober gehouden in het Chassé Theater. Deze editie is nog niet in gevaar. Het festival annuleren kan volgens Van Bavel niet: We zijn verplichtingen aangegaan met het theater en met striptekenaars. Maar we kunnen niet verlies blijven maken. Er is wel nog een gesprek gepland tussen de organisatie en het gemeentebestuur.
(dirk)


2017-03-30Kakhiel in het Stripmuseum
De tekstwolkjes van Kakhiel zijn een waar fenomeen op internet. Dagelijks worden zijn grappen door honderdduizenden Nederlanders bekeken. Dankzij deze expositie hoef je ze niet langer uitsluitend op je mobiel of op je computer te bekijken. Je kunt ze nu ook levensgroot bewonderen op de wanden van het Stripmuseum Groningen, tot 3 september 2017.
Verder biedt de expositie filmpjes, een enorm doolhof en meer. Natuurlijk is er aandacht voor de tekstwolkjes. Nu kun je daar eindelijk zelf onder gaan staan voor de ultieme Kakhiel-selfie! In de expositie lees je ook het levensverhaal van Kakhiel. Eindelijk kom je meer, maar zeker niets belangrijks, over hem te weten!
(dirk)


2017-03-29Magazine Mensen
De afgelopen maanden hebben tien striptekenaars gewerkt aan grafische verhalen om maatschappelijke thema's aan de kaak te stellen. De onderwerpen die aan bod komen zijn krachtig, persoonlijk en confronterend. Verleden week vond de lancering van het magazine Mensen plaats in het Dolhuys in Haarlem.
De diverse tekeningen brengen verhalen in beeld over jongeren met adhd, angststoornissen en psychoses. Ook re-integratie van mensen met een beperking en het gebruik van isoleercellen in de GGZ krijgt aandacht. Dit magazine levert een belangrijke bijdrage aan de positieve beeldvorming over mensen die anders functioneren dan doorsnee en is daarnaast een feest voor het oog. Maak kennis met de verslaving van Nathan, volg de separatieontwikkeling in de ggz en lees over het re-integratietraject van Laura.
Het magazine Mensen is onderdeel van Verbindende Lijnen en een uitgave van Stichting in Lijn en het Dolhuys | museum van het geest. Het is nu mogelijk om het magazine te bestellen via Stijn Schenk (initiatiefnemer Stichting in Lijn - schenk.amsterdam@gmail.com).
(dirk)het Nieuws-archief


2017-04-19 Bert op woensdag :
"Ringpark 3"

Gisteravond gehouden, wordt .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2017-04-22 Deze week in Strips :
12 bijdrages met 27 pagina's

Deze week even de Stripbeurzen onder de aandacht brengen: 2 en 3 juni Stripmanifestatie Leeuwarden - Op dit moment staat alleen Martin van der Schuijt op de lijst voor de vrijdag en zaterdag. Om .....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

02+03 juniNoordelijke Stripmanifestatie
02+03 septemberBrabants Stripspektakel
14+15 oktoberStripfestival Breda

zondag 30 april 2017
(be) Gent - Gentse Stripbeurs
VIP School - Martelaarslaan - 9000 Gent (be)
tijd: 10:00 - 17:00zondag 7 mei 2017
(be) Knokke-Heist - Stripfestival Knokke-Heist
Grand Casino - Zeedijk-Albertstrand 509 - 8300 Knokke-Heist (be)
tijd: 10:00 - 17:00
entree: gratis
site: stripfestivalknokkeheist.bevrijdag 2 juni - zaterdag 3 juni 2017
(nl) Leeuwarden - Derde Noordelijke Stripmanifestatie
De Harmonie - Ruiterskwartier 4 - 8911 BP Leeuwarden (nl)
site: stripmanifestatie.nl


zondag 25 juni 2017
(be) Leopoldsburg - Stripbeurs Leopoldsburg
buurthuis - Heidestraat 65 - Leopoldsburg (be)
tijd: 10:00-17:00
site: Stripbeurs Leopoldsburgzondag 2 juli 2017
(be) Kalmthout - Strips in het Park
Arboretum Kalmthout - - Kalmthout (be)


zaterdag 15 juli - zondag 6 augustus 2017
(be) Middelkerke - Stripfestival Middelkerke
Arthur De Greefplein - Middelkerke (be)
tijd: s'morgens10:00 - 12:30
s'middags13:30 - 17:00
site: stripfestivalmiddelkerke.be
mail: mailzaterdag 19 augustus 2017
(nl) Kampen - Kamper stripspektakel
- Kampen (nl)
tijd: 10:00 – 17:00
entree: gratis


vrijdag 25 augustus - zondag 27 augustus 2017
(nl) Veldhoven - Abunai Con
Koningshof - - Veldhoven (nl)vrijdag 1 september - zondag 3 september 2017
(be) Brussel - Stripfeest Brussel
Bozar - - Brussel (be)
site: stripfeest.brussels


zaterdag 2 september 2017
(nl) Amsterdam - Amsterdam Comic Con
RAI Amsterdam - Europaplein 2 - 1078 GZ Amsterdam (nl)
site: comiccon-europe.com


zaterdag 2 september - zondag 3 september 2017
(nl) Veldhoven - Brabants Stripspektakel
NH Conference Centre Koningshof - Locht 117 - 5504 RM Veldhoven (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
entree: € 5,-
site: brabantsstripspektakel.com
mail: mailzaterdag 14 oktober - zondag 15 oktober 2017
(nl) Breda - Stripfestival Breda
Chasse Theather - Claudius Prinsenlaan 8 - 4811 DK Breda (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
site: stripfestivalbreda.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseumgroningen.nl
mail: mail
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Museum Strips!
(nl) Rotterdam
Wijnhaven 32 - Rotterdam (nl)
tijd:
site: stichtingstrips.nl


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2017
het Nieuws-team / StripSter
2017-04-28