zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten stuur je nieuws- en agenda-berichten naar nieuws@stripster.eu

 nieuws

het Nieuws-archief | de StripSter Nieuwsbrief
zoek op woord:
ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
2017-06-26Strips in het park
Beleef een avontuurlijke dag in Arboretum Kalmthout met als thema Beestenboel. Dieren en strips is altijd een goede match. Op de evenementenweide kun je de ganse dag spelen en knutselen. Vele stands bieden plezante activiteiten aan voor jong en oud. Sus Magic circus, jungle springkasteel, hoefijzerwerpen, eendjeskraam, boogschieten, Bella de koe, Suske en Wiske en Schanulleke komen ook!
Zondag 2 juli 2017 van 10 uur tot 17 uur
(dirk)


2017-06-24MIMA

In het jonge MIMA museum Brussel kan je tot 31 december 2017 Art is comic gaan beleven. Met werk van Brecht Vandenbroucke, Mon Colonel & Spit, Brecht Evens, HuskMitNavn, Jean Jullien, Joan Cornellà. Brecht Vandenbroucke is ook mede-curator van de tentoonstelling.
Website
(dirk)


2017-06-23Tom Simpson getekend
Op woensdag 28 juni 2017 om 20 uur vind de voorstelling plaats van het boek Tommy Boy. Simpson getekend van Geo De Buyser en Johan Van Win, in het Centrum Ronde van Vlaanderen, Markt 43, 9700 Oudenaarde
Tom Simpson overleed deze zomer exact 50 jaar geleden, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. De plaats waar hij stierf is sindsdien een iconische plaats voor vele wielerfanaten.
Getroffen door dit drama tekende Georges De Buysser, alias Geo, een reeks tekeningen over de laatste dag van deze onfortuinlijke renner. Vijf jaar later verschenen de tekeningen in Sport 70. Nog later combineerde Geo de tekeningen met stripbanden en creëerde zo een volledig stripverhaal over dit wielerdrama.
Geo is gewezen illustrator en vormgever van sportbladen als Sport 70 en Sport 80 en werkte eerder mee aan de tentoonstelling Archief Sportief! van het Liberaal Archief. In Tommy Boy. Simpson getekend illustreert hij niet enkel de laatste uren, maar ook de succesvolle carrière en het privéleven van Tom Simpson.
Tommy Boy. Simpson getekend is een boek waarin de passie voor het wielrennen hand in hand gaat met de passie voor het tekenen, en een waardig eerbetoon aan deze renner. Een uitgave van Bonte.
(dirk)


2017-06-22Cartoons uit Rusland en Zwitserland
Op 24 juni openen twee nieuwe tentoonstellingen in het Europees Cartoon Centrum te Kruishoutem (B).
Andrei Popov (zie illustratie) (St-Petersburg, 1970) illustreert o.a. boeken en ontwerpt prints voor de mode-industrie. In zijn werk speelt Popov vaak met natuurlijke ritmes als dag en nacht, de seizoenen... maar ook de wisselwerking tussen lichaam en geest, reflectie en het zintuigelijke, leven en kunst, de microkosmos en macrokosmos in ons bestaan...
Zijn hoofdrolspelers zijn meestal een man en een vrouw, zorgvuldig gekozen in functie van de boodschap die hij wil meegeven. Tegelijk heel divers en universeel.
Het werk van Oskar Weiss (Chur, 1944) kenmerkt zich door een sublieme combinatie van de door hem waargenomen realiteit met een ludieke en onuitputtelijke verbeelding. Dit leidt tot een verrassend resultaat.
Hij publiceerde o.m. in het weekblad 'Weltwoche', de satirische krant 'Nebelspalter' en "Berner Zeitung" en "Neue Zürcher Zeitung". Daarnaast kan hij héél wat muurschilderingen op zijn palmares zetten. Hij viel ook regelmatig in de prijzen met zijn populaire boeken voor kinderen en volwassenen.
(dirk)


2017-06-21DE KIEKEBOES: SPECIAL 8
Zon, zee en strand! Meer hebben de Kiekeboes van de Vlaamse tekenaar Merho niet nodig om na al hun avonturen even te ontspannen. In deze vakantiespecial worden de albums De DT-fout, Alle eendjes en Tot op de bodem gebundeld. Natuurlijk helpen de talloze spelletjes jou ook om helemaal tot rust te komen.
(dirk)


2017-06-19Stripbeurs Leopoldsburg
De 3de editie van stripbeurs Leopoldsburg zal doorgaan op zondag 25 juni 2017 van 10 tot 17 uur.
Volgende tekenaars werden aangekondigd: Alain HENRIET (Berentand, Golden Cup, Damocles...), Michel PIERRET (De onthoofde Arenden), Ivan ADRIAENSSENS (De laatste Braedy, Elsie en Mairi, Afspraak in Nieuwpoort), BRADA, Dejan NENADOV, BANE, WASTERLAIN (Sarah Spits, Dokter Zwitser), ERSEL, Patrick Van OPPEN, Walter LAUREYSENS ( WALTERELL), Yan GEVULD.
Website
(dirk)


2017-06-18Zidrou in het Stripmuseum Brussel
Achter de succesvolle humoristische scenarist schuilt een humanist, die verhalen vol gevoel verzamelt. Het Belgisch Stripcentrum verwelkomt deze veelzijdige scenarist en de nieuwe generatie getalenteerde tekenaars die hij ons leerde kennen. Aanvankelijk was Zidrou (Benoit Drousie) leerkracht. Sinds 1992 werkt hij mee aan de scenario's voor Vlooienbaal en bedenkt hij met veel plezier voor Zonneland, het recreatieve scholierenweekblad, de gags van Dokus de leerling, de slechtste scholier ter wereld. Tussen 1993 en 2001 zorgt hij op de pagina's van het weekblad Robbedoes voor leven in de brouwerij, met personages zoals de Kannibrallen, de Boss en Tamara, een wat mollige tiener die een mooie toekomst in het verschiet heeft liggen.
Een scenarist en zijn handlangers, een tijdelijk tentoonstelling tot begin 2018.
(dirk)


2017-06-17NK striptekenen jeugd 2017
De voorronde van het NK Striptekenen is van start gegaan. Jong talent, tussen 9 en 17 jaar, wordt verzocht hun beste werk op te sturen naar info@nkstriptekenen.nl. Tot 1 oktober kun je jouw strip insturen voor de grote selectieronde.
Op zaterdag 14 oktober organiseert Stripfestival Breda in samenwerking met Eppo Stripblad de finale van het NK Striptekenen 2017. De finalisten die vooraf door een professionele jury werden geselecteerd strijden die dag voor de titel 'Kampioen striptekenen 2017', een stripboekenpakket ter waarde van 500 euro, een jaarabonnement op Eppo Stripblad en publicatie in Eppo Stripblad.
De winnaars van het NK van vorig jaar staan binnenkort in Eppo met de strips die ze speciaal voor de Eppo lezers hebben gemaakt.
Wil je meedoen of ken je jong talent dat zeker zijn/haar werk moet laten zien, kijk dan op de website!
(dirk)


2017-06-15De eerste nieuwe Stripgids
Stripgids is voortaan betalend en verschijnt 2x per jaar. Het eerste nummer ligt vanaf vandaag in de winkel, met daarin:
- Karl Van den Broeck over de moeizame doorbraak van graphic journalism in Vlaanderen
– Spreidstand tussen commercieel en artistiek: de Vlaamse strip in vogelvlucht
– De strips van Otto-Jan Ham
– Johan De Smedt: "We maken geen strips, we maken emotie"
– 32 pagina's NIX: "Ik blijf een alternativo"
– Digitaal en interactief: Screendiver geeft lezers de controle
– De Britse auteur Cynthia Rose met een unieke blik op Franquin en 60 jaar Guust Flater
– Het atelier van Charel Cambré
– Jan Smet over het woord dat begint met een F en lijkt op truck
– Voorpublicaties van onder meer Lukas Verstraete en Wilbert Van der Steen
– Strips, essays, nieuws, kortverhalen
(dirk)


2017-06-13Luxe Anders-man-3
Schrijf je in voor de luxe editie van Anders-Man 3!
Ralph Dikmans is al maanden bezig met de uitwerking van een luxe hardcover van Anders-man 3. Deze zal 21 pagina's extra krijgen naast het verhaal met een extra zeefdruk. Deze worden gedrukt bij Uitgeverij Bonte, gebonden en op luxueuze kwaliteit.
Wie wil graag een hardcover editie van Fool Control met afwijkende kaft, extra pagina's, en exclusieve ex-libris? De prijs zal 25 euro zijn. Lijkt veel, maar voor wat je ervoor krijgt is het de prijs waard.
Laat wat weten en maak mijn droom om ooit een hardcover van mijn eigen strip te hebben hier compleet.
Facebook Ralph Dikmans
(dirk)


2017-06-12Roel Dijkstra in Amsterdam
Op woensdag 14 juni presenteert Uitgeverij L om 14.00 uur in Stripwinkel Het Beeldverhaal in Amsterdam (Bilderdijkstraat 80) het nieuwe album van Roel Dijkstra in bijzijn van de Roelof Wijtsma en Willem Ritstier. Scoren gegarandeerd!
Je bent van harte welkom om bij deze presentaties aanwezig te zijn. Stuur wel vooraf een berichtje van je komst naar contact@uitgeverijL.nl.
(dirk)


2017-06-11Monster size RACE

RACE is een 'monster size drawing' van kunstenaar Danijel Cecelja, 110 x 180 cm.
(dirk)


2017-06-10Strips in de bib van Dordrecht
De bibliotheek van Dordrecht organiseert op 13 juni een avond over strips op de leeslijst. Op dinsdag 13 juni komt Robert van de Kroft daar vertellen hoe hij in de wereld van de strips is beland, maar laat daarnaast als mede-oprichter van Zone 5300 en het Cross Comix festival in Rotterdam ook zijn licht schijnen over de 'moderne' strip. En hij is niet de enige spreker op een avond die belooft een bijzondere én creatieve kijk te geven op de leeslijst.
(dirk)


2017-06-08Octopus
Vrijdag 9 juni nodigt stripwinkel BEELDVERHAAL u uit voor de boekpresentatie van "OCTOPUS" de nieuwe graphic novel van Mark Hendriks. Waar? Amsterdam Bilderdijkstraat 80.
Vanaf 17 uur een borrel met speciale hapjes, waarna er een zeer speciale editie ten doop wordt gehouden van dit prachtige album.
Tevens een kleine expo over hoe de graphic novel 'Octopus' is ontstaan tot wel 230 pagina's uitzonderlijk mooi tekenwerk van Mark Hendriks. Deze strip wordt uitgegeven bij Scratchbooks.
Een klein dorpje in Korea. Twee toeristen dwalen rond, op zoek naar authentieke ervaringen. Een clubje oude dames gaat wandelen. Een oude man zit onder een boom te drinken, hopend dat zijn vrouw er niet achter zal komen. Een vrouw runt overdag een toeristenwinkeltje en speelt 's avonds computerspelletjes met haar neefje. Maar ze heeft geen zin om te wachten op klanten en gaat liever vissen in een natuurreservaat. Daar, als ze zonder zuurstof met haar speer op vissen jaagt, ontdekt ze een octopus die kan praten. En wat hij zegt vindt ze even irritant als intrigerend.
(dirk)


2017-06-07Originelen van Walthéry
Nog tot 24 juni kan je in de Bibliothèque publique de Stavelot (in de oude abdij) terecht voor een gratis expo van originelen en andere unieke objecten uit het œuvre van François Walthéry (Natasja).
Voor info:
+32473818119  
victor.demarteau@hotmail.be 
www.abbayedestavelot.be/
(dirk)


2017-06-06Ook op Cuba maken ze strips
Op 09 juni verwelkomt BOZAR te Brussel voor het eerst CubaLandz. De bruisende Cubaanse cultuur is het resultaat van een constante dialoog tussen uiteenlopende culturele tradities die naast elkaar bestaan en een hedendaagse productie voortbrengen, rijk aan gevarieerde ervaringen. De kunstenaars van deze eerste editie maken deel uit van deze dynamiek en knopen een interculturele dialoog aan tussen Cuba en hun gastlanden in Europa. CubaLandz stelt een programmatie voor die deze artistieke bloei weerspiegelt, met een affiche die resoluut hedendaags en multidisciplinair is, vol muziek, dans, fotografie en stripverhalen.
Comic strip :
18:30  « Rosa de Habana» Book talk by Duchy Man Valdera
19:00  « Habana » Book talk by Maison Autrique
18:00 – 24:00 « Habana » & « Rosa de Habana» Book sale
(dirk)


2017-06-05Wilde haren
Elsje Bakker is de auteur van Wilde Haren (48 pagina's in zwart-wit). Eindeloos tobben en dan tóch weer afgeleid worden: Julie weet er alles van. Na haar ontslag als kapper wil ze voor zichzelf beginnen, maar heeft moeite de juiste focus te vinden. Haar hoofd loopt over met wilde ideeën. Hoe deze chaos aan te pakken? Vanaf de zijlijn kijken vriend Marko en Julies vriendinnen met groeiende zorg toe. Niet iedereen lijkt geknipt voor succes!
Deze manga verschijnt in juni bij de nieuwe uitgeverij Hanabi Publishers.
(dirk)


2017-06-04Elsje op Texel
Op woensdag 7 juni wordt om 13.00 uur in het VVV kantoor in Den Burg het eerste exemplaar van Elsje op Texel overhandigd aan Frank Spooren, directeur van het VVV van Texel, waarna Eric Hercules en Gerben Valkema hun nieuwe album zullen signeren.
Je bent van harte welkom om bij deze presentaties aanwezig te zijn. Stuur wel vooraf een berichtje van je komst naar contact@uitgeverijL.nl.
(dirk)


2017-06-03DUF
Hij is er ! Het nieuwe cartoonalbum van DUF. 62 cartoons in kleur in een leuk albumformaat van 21 cm bij 21 cm. Voor 10 eurokes is hij van U als U hem zelf ophaalt na een optreden, voor €12,50 steekt hij bij jou thuis in de brievenbus! Bestellen via wimduf@proximus.be.
DUF is Wim Dufraing (31-08-73); hij won met "Dufraing & De Wit" (duo met Thomas De Wit) in 1998 de 1ste HUMO's COMEDY CUP. Daarnaast tekent hij dus ook cartoons.
(dirk)


2017-06-02Striptekenaars in opleiding
Incubator presenteert een selectie van de beste korte stripverhalen van kunstacademiestudenten uit de hele wereld. Bovendien bevat het boek informatie over de betrokken academies en hun docenten, waardoor het een unieke en onmisbare gids is voor iedereen die wil afstuderen met zijn of haar strips. Het uitgebreide interview met James Sturm, gerenommeerd striptekenaar en medeoprichter van The Center for Cartoon Studies, maakt Incubator tot slot helemaal compleet.
Van de volgende docenten en hun studenten zijn strips opgenomen in Incubator: Hendrik Dorgathen (Kunsthochschule Kassel, Duitsland), Hanco Kolk (ArtEZ, Nederland), Sam Peeters (Academie Minerva, Nederland), Johanna Schipper (L'École Européenne supérieure de l'image, Frankrijk), James Sturm (The Center for Cartoon Studies, VS), Johan Stuyck (Sint-Lukas Brussel, België) en Martin tom Dieck (Folkwang Universität der Künste, Duitsland). Het boek is een project van Hans Lijklema, telt 272 pag. en verscheen bij Palmslag.
(dirk)


2017-06-01RunRun
RunRun: A Sukeban Story (52 pagina's in kleur) is het Engelstalige werk van Johan Neefjes en voert het misdadige meisje Hitomi, een sukeban, op. Na een kleine pauze in de vrouwengevangenis mag ze eindelijk de buitenwereld weer onveilig maken met haar twee vriendinnen. Het eerste puntje op haar lijst? Een flink glas sake. Het tweede? Wraak nemen op de yakuzaleider die haar vriendin verminkte. Wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de straten van Tokio, vol rivaliserende meidenbendes en heerlijke vergelding op de macho gangsterwereld. Een explosie van humor en girl — of liever sukeban — power!
Deze manga verschijnt in juni bij de nieuwe uitgeverij Hanabi Publishers.
(dirk)


2017-05-31Inschrijvingen 10de Plastieken Plunk

In 2008 werd de eerste Plastieken Plunk aangereikt aan Pinda. Deze jaarlijkse prijs bekroont het beste korte stripverhaal. De afgelopen tien jaar kende de legendarische uitreiking van de Plastieken Plunk op de liederlijke PéPé Soirées grote hoogtes, zoals Brecht Evens die de Plastieken Plunk won toen hij nog niet over de wereld heerste.
Nu, in 2017, een decennium na die eerste winnaar, zullen wij de tiende winnaar(s) bekronen. Eén van hen zal uit de handen van een professionele jury de door Luc Cromheecke zelf geknede Plastieken Plunk en 250 euro ontvangen, één iemand zal ook de publieksprijs van 50 euro winnen dankzij stemmers op het internet.
Om kans te maken dienen zij enkel zich hier in te schrijven en voor 30 september een strip in te sturen. Noteer daarna alvast 18 november in je agenda, de dag van de uitreiking, de dag van de tiende Pépé Soirée.
(dirk)


2017-05-30Asterix en de Belgen in Brussel
Het Brussels Stripmuseum heeft het iconische album Asterix en de Belgen uitgekozen voor een ludieke tentoonstelling. Het verhaal begint met het bekende citaat uit de Gallische Oorlogen van Julius Caesar: "De Belgen zijn de dappersten der Galliërs ...". Het is het leidmotief waarrond het hele verhaal draait. En natuurlijk werkt dit danig op de zenuwen van de onversaagde bewoners van het kleine dorpje in Armorica die het de Romeinen in de omliggende kampen nog altijd bijzonder moeilijk maken. Ter ere van de publicatie van dit "historische" kunstwerk waar Nerviërs en Menapiërs zij aan zij strijden, we het ontstaan van Brussel en van de koerierdiensten meemaken en waterzooi en frieten leren kennen, ontwikkelt het Stripmuseum een ludieke tentoonstelling waarin iedereen de kans krijgt om zijn kennis over België te testen...
Van 1 juni tot 3 september 2017
(dirk)


2017-05-29Marc Legendre & Charel Cambré maken: Robbedoes
Marc Legrende & Charel Cambré kennen we natuurlijk van de succesvolle Suske & Wiske spinoff Amoras, maar nu nemen ze een andere striplegende onderhanden. Deze week verschijnt Happy Family, het eerste album in de gloednieuwe reeks Robbedoes Special.
Mij is het momenteel onduidelijk wat het verschil is met de reeks een verhaal van Robbedoes door.. Mogelijk dat het uitsluitend een Nederlandstalig initiatief betreft?
Gezien de preview pagina's die op Yieha te lezen zijn, is de stijlbreuk niet zo gigantisch als in de Amoras serie, maar gaat het meer richting de tekenstijl uit de tijd van Tome & Yanry.
(Eric)


2017-05-29Derde Noordelijke Stripmanifestatie
Op 2 en 3 juni 2017 vindt de derde Noordelijke stripmanifestatie plaats.
De vrijdag begint de stripmanifestatie om 12.00 uur. De twee voorafgaande manifestaties vonden plaats in Drachten. Maar voor de editie 2017 werd beslist uit te wijken naar een nieuwe locatie. De Harmonie is gelegen in het hart van het centrum en biedt bezoekers de mogelijkheid het bezoek van de manifestatie te combineren met uitgaan in het centrum van Leeuwarden. De bereikbaarheid, vooral met het openbaar vervoer, is optimaal.
Er is een gevarieerd programma op beide dagen. Naast deelnemers en tekenaars zal er aandacht worden besteed aan activiteiten voor jong en oud en er tussen in.
Een rode draad tijdens de manifestatie zijn de Marvelhelden en de DC comicshelden. We hebben de jeugd van de basisscholen opgeroepen mee te doen aan een verkleedwedstrijd met dit thema. Voortbordurend op dit onderwerp is er een mega-stripverhaal, gemaakt door twee medewerkers van het Nederlands stripmuseum uit Groningen. Dim Junius en Jan Klinkhamer hebben zich hier voor ingezet. De jeugd, maar zeker ook de volwassenen mogen vrij het stripverhaal af gaan tekenen.
Voor het volledige programma, de standhouders, de tekenaars, kan je terecht op de website.
(dirk)


2017-05-27POST IT Veiling

Afgelopen winter daagde Curieus je uit om een kunstwerkje te maken van een eenvoudige post-it. Het resultaat was o-ver-wel-di-gend. Meer dan 2000 artistieke zielen kropen in hun pen of scherpten hun potlood. Samen bouwde Curieus de Allergrootste Post-it-expo ooit op het Festival van de Gelijkheid. En nu houdt de Allergrootste Post-it-veiling ooit, op 1 juni in Gent. Talloze kunstenaars deden mee (Carll Cneut, helen b, Julie Van Wezemael, Gerda Dendooven, Ana Jarén, Randall Casaer, Thomas Du Caju, MAT Flore Deman, Loes Deckers - Loesdier, Kevin Cuyt, Haider Jabar, Lise Vanlerberghe, Naomi Kerkhove, Spitlart,…).
Facebook
(dirk)het Nieuws-archief


2017-06-21 Bert op woensdag :
"PBD Sticker"

Of ik een sticker kon maken voor op de ondergrondse PBD containers in Katwijk. Waar op wordt uitgelegd dat je er geen te grote vuilniszakken (met Plastic, Blik en .....
lees deze Blog

2015-12-25 Nieuw in Artikelen :
Interview met Ralph Dikmans

.....
lees dit Interview

2017-06-24 Deze week in Strips : StripSter Swimsuit Special
24 bijdrages met 41 pagina's

Sinds lange tijd weer een volle special. Maar liefst 13 bijdragen. En wat een mooie Special dat het geworden is... Ik hoop snel weer eens een special als dit mee te mogen maken. En ik sluit niet .....
bekijk deze Strips-editie

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 agenda

StripSter komt naar je toe

02+03 juniNoordelijke Stripmanifestatie
02+03 septemberBrabants Stripspektakel
14+15 oktoberStripfestival Breda

zondag 2 juli 2017
(be) Kalmthout - Strips in het Park
Arboretum Kalmthout - - Kalmthout (be)


zaterdag 15 juli - zondag 6 augustus 2017
(be) Middelkerke - Stripfestival Middelkerke
Arthur De Greefplein - Middelkerke (be)
tijd: s'morgens10:00 - 12:30
s'middags13:30 - 17:00
site: stripfestivalmiddelkerke.be
mail: mailzaterdag 19 augustus 2017
(nl) Kampen - Kamper stripspektakel
- Kampen (nl)
tijd: 10:00 – 17:00
entree: gratis


vrijdag 25 augustus - zondag 27 augustus 2017
(nl) Veldhoven - Abunai Con
Koningshof - - Veldhoven (nl)vrijdag 1 september - zondag 3 september 2017
(be) Brussel - Stripfeest Brussel
Bozar - - Brussel (be)
site: stripfeest.brussels


zaterdag 2 september 2017
(nl) Amsterdam - Amsterdam Comic Con
RAI Amsterdam - Europaplein 2 - 1078 GZ Amsterdam (nl)
site: comiccon-europe.com


zaterdag 2 september - zondag 3 september 2017
(nl) Veldhoven - Brabants Stripspektakel
NH Conference Centre Koningshof - Locht 117 - 5504 RM Veldhoven (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
entree: € 5,-
site: brabantsstripspektakel.com
mail: mailzaterdag 14 oktober - zondag 15 oktober 2017
(nl) Breda - Stripfestival Breda
Chasse Theather - Claudius Prinsenlaan 8 - 4811 DK Breda (nl)
tijd: 10:00 - 17:00
site: stripfestivalbreda.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 expo
( exposities gerangschikt op startdatum - einddatum - plaats )

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 cmp

ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 edu
Grafisch ontwerp - Beeldverhaal
(be) Brussel - Campus Sint-Lukas
De stap van striptekenaar naar illustrator en terug is erg klein geworden. Beiden ontmoeten elkaar in het atelier Beeldverhaal waar studenten hun grafische en narratieve vaardigheden ontplooien. Ze leren persoonlijke verhalen te vertellen door middel van het klassieke stripverhaal, de striproman, de cartoon, de illustratie, het boek, de blog, de game … Zo krijgen de studenten de kans om letterlijk uit hun hokjes te breken.
Campus Sint-Lukas - - Brussel (be)
site: luca-arts.be


Comic Design
(nl) Zwolle - ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Er is een revival gaande in de waardering voor het beeldverhaal. In kwaliteitskranten worden strips gerecenseerd en makers besproken. Dat is deels te verklaren door de populariteit van de graphic novel: de literaire strip.
Wat al deze comic designers gemeenschappelijk hebben, is het kunnen vertellen van een goed verhaal. ArtEZ stelt deze kwaliteit dan ook centraal in deze voor Nederland unieke specialisatie. Zonder goed verhaal ontstaat geen betekenisvolle strip. De nadruk ligt dan ook op het leren vertellen, verbeelden en vormgeven van een verhaal.
ArtEZ hogeschool voor de kunsten - - Zwolle (nl)
site: artez.nl


ga naar agenda - exposities - competities - educatief - musea
 musea
Belgisch Centrum van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Zandstraat 20 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: stripmuseum.be
mail: visit@stripmuseum.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Galerie Champaka
(be) Brussel
Ernest Allard Straat 27 - 1000 Brussel (be)
tijd: woensdag-zaterdag:11:00-18:30
zondag10:30-13:30
maandag-dinsdag:op afspraak
site: galeriechampaka.com
mail: mail
tel.: +32 (0)2 514 9152


Galerie Petits Papiers
(be) Brussel
1 Place Fontainas - 1000 Brussel (be)
tijd: maandag-zaterdag10:00-18:30
site: petitspapiers.be
mail: contact@petitspapiers.be
tel.: +32 (0)2 513 4670


Het Huis van het Beeldverhaal
(be) Brussel
Keizerinlaan 1 - 1000 Brussel (be)
tijd: dinsdag-zondag10:00-18:00
site: jije.org
mail: info@jije.org
tel.: +32 (0)2 / 502 9468


Marc Sleen Museum
(be) Brussel
Zandstraat 31 - 1000 Brussel (be)
Rechtover het Belgisch Stripcentrum
tijd: dinsdag - zondag11:00-13:00 + 14:00-18:00
site: marc-sleen.be
mail: visit@cbbd.be
tel.: +32 (0)2 / 219 1980


Stichting Raymond Leblanc
(be) Brussel (Sint-Gillis)
Grasmarkt 116 - 1000 Brussel (Sint-Gillis) (be)
tijd: woensdag-vrijdag12:00-18:00
1e weekend
v/d maand
12:00-18:00
site: fondationrleblanc.be
mail: info@fondationrleblanc.be
tel.: +32 (0)2 / 520 70 09


Hergé Museum
(be) Louvain-la-Neuve (Leuven)
Rue du Labrador 26 - 1348 Louvain-la-Neuve (Leuven) (be)
tijd: dinsdag-vrijdag10:30-17:30
zaterdag-zondag10:00-18:00
site: museeherge.com
mail: info@museeherge.com
tel.: +32 (0)10 / 488 421


Heinz Museum
(nl) Amsterdam
Nieuwe Amstelstraat 111 - Amsterdam (nl)
In december 2011 was sprake van sluiting van dit sympathieke museum, maar een definitieve bevestiging daarvan hebben we niet kunnen vinden.
tijd: woensdag13:00-18:00
vrijdag-zaterdag13:00-17:00
site: gezelligleuk.free.fr


Kresse Museum
(nl) Gouda
Turfmarkt 20 - 2801 HA Gouda (nl)
tijd: op afspraak
site: kressemuseum.nl
mail: post@kressemuseum.nl


Het Nederlands Stripmuseum
(nl) Groningen
Westerhaven 71 - 9718 AC Groningen (nl)
tijd: dinsdag-zondag10:00-17:00
site: stripmuseumgroningen.nl
mail: mail
tel.: +31 (0)50 - 317 8470


Museum Strips!
(nl) Rotterdam
Wijnhaven 32 - Rotterdam (nl)
tijd:
site: stichtingstrips.nl


Centre National de la Bande Dessinée et de l'Image
(fr) Angoulême
121 Rue de Bordeaux - 16000 Angoulême (fr)
tijd: dinsdag-vrijdag10:00-18:00
zaterdag-zondag14:00-18:00
juli-augustustot 19:00
site: cnbdi.fr
tel.: +33 (0)545 386 565© 2017
het Nieuws-team / StripSter
2017-06-26