zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 work in progress

8 april 2011


(kleine waarschuwing vooraf, er staat een plaatje in dit blogje die een klein beetje 18+ is, dus kids, opdonderen! En voor de rest, kom maar binnen hoor!) Eigenlijk had ik me voorgenomen om voorlopig even een blog-pauze te nemen.. het maken van een blog viel iedere week toch altijd weer een beetje tegen, door tijdgebrek en andere zaken die eigenlijk meer aandacht opeisen.. het is dat de überboss himself, de heer Henk S. zo'n geweldige overredingskracht heeft, anders was het een 'blancootje' geworden.. Deze week maar weer even wat dingetjes posten van affe werkjes, en wat spul in progress.
Voor die ene rechtse site heb ik eindelijk mn BrZktVr cartoon/webcomic af weten te ronden, het monster heeft me bijna doen trillen van waanzin, echt weer een klassiek geval van onderschatting... Komt eigenlijk zo, ik heb voor dit kunstje een wat andere stijl toegepast die ik normaal doe, namelijk het direct inkleuren over een schetslaag. Normaal lijn ik de schets zwart, zodat ik keurig de vakjes kan selecteren en plop *kleur*, maar nu ben je eigenlijk weer als een echte analoge harry een 'kleurplaat' aan het kleuren met viltstiften. Dan mis je de plop, en ben je 1 minuut bezig om een kop in te kleuren... pfffffffffffffffff!
Daarnaast had ik deze week nog een leuk klusje lopen, waar ik helaas nog niet zoveel over mag verklappen, want het hele ding is nog in pre-productie, maar aan mij de eer om voor de doos een aantal pionnetjes te ontwerpen. Hier zie je de schetsen, het moet allemaal nog flink opgelikt worden voordat het goedgekeurd en in productie gaat. Ik probeer een soort van 3d-achtig effect te geven aan de pionnetjes. Nu ben ik totaal niet bekend in de 3D wereld(komt nog wel als de software wat makkelijker te hanteren word..), maar in PhShop kun je ook al aardig ver komen met een soort van 3d effect. Dat zie je op het knalgele pionnetje. Daarnaast zie je de gele basisvorm, en door alleen maar wat schaduwtjes en toontjes en highlights (heel belangrijk) toe te voegen 'werkt' het al.
Daaronder zie je een verzameling pionnetjes, nog in schets..
Ook ben ik nog lekker bezig aan m'n pin-up serie Devils & Angels. Ik ben begonnen met het uitwerken van de Devils (de kwaaien zijn altijd het leukst ;-)). Als achtergrond heb ik alvast een poging gedaan 'hellevuur' te maken, maar dat is verdomd lastig, I tell you! Ben nog niet tevreden, dus daar moet ik nog even flink mee stoeien. Zo'n figuur, als de schets klaar is, bouw ik in stukken op, dat zijn allemaal losse layertjes. Elke layer kun je dan een flinke beurt geven, en uiteindelijk mix je alles samen tot 1 beeld. Het 3D effectje is hier ook weer toegepast. Eigenlijk is het weglaten van een outline dat wat het verschil maakt.
Zo, ik zie dat ik Ome Henk's zeer strikte deadline weer eens niet gehaald heb (foei...FOEI!!), dus ik brei er maar snel effe een eind aan. ;-)
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
8 april 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=98&titel=blog Gerben: work in progress