zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 InterStrip - Genadeloos

27 mei 2014


Een nieuwe Interstrip
Tijdens het voorwoord van de StripSter editie van deze week werd er al gesproken over een mogelijk nieuwe Interstrip. Genadeloos heet het verhaal en is geschreven door Dirk. Om een beeld te geven van het verhaal volgt in dit blog een korte uitleg van wat men kan verwachten. Dirk is tevens verantwoordelijk voor de schetsen en deze illustreren de plekken die regelmatig terugkeren in het verhaal.
De plot
Genadeloos is de moordenaar die Nathalie Verboven doodt. Op klaarlichte dag wacht hij de jonge vrouw op. Getuigen genoeg die zien hoe de gehelmde man op zijn motorfiets Nathalie opjaagt en haar vervolgens afmaakt.
De politie staat voor een raadsel: wie is deze jonge vrouw en wat kan het motief zijn voor deze laffe moord? We volgen rechercheurs Simon Platteau en Geert Pennincx op hun speurtocht. De sleutel van het mysterie ligt in het verleden. Want speurders Simon en Geert stoten al snel op andere, onopgeloste moorden. Alles hangt samen.
Via flashbacks leren we ook Nathalie Verboven kennen. Beetje bij beetje, samen met de rechercheurs, ontdekken we de voorgeschiedenis van de vermoorde vrouw, de motieven achter de moorden, en uiteindelijk ook de dader. En niets is zoals het lijkt...
De setting
Genadeloos speelt zich af in het heden, in een provinciestad, ergens in Nederland of België. De tekenaars kunnen zich desgewenst baseren op een stad als Maastricht of Luik. Van enkele weerkerende locaties worden schetsen ter beschikking gesteld, om de continuïteit te garanderen.
De personages
Er zijn een tiental personages die verschillende keren opduiken in de loop van het verhaal. De tekenaars die één of meerdere van deze personages moeten tekenen, krijgen een bondige omschrijving van de weerkerende personages in hun scène; hun uiterlijk, kledij en enkele karaktertrekken.
De drie hoofdpersonages verdienen een nadere kennismaking. Mogelijk wordt er van hen ook een voorbeeldtekening ter beschikking gesteld van de tekenaars. De hoofdpersonages zijn:

Nathalie Verboven
Een jonge vrouw, tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze is een mooie, frisse verschijning, maar zeker geen fotomodel. Ze is eerder klein (1m65) en is noch mager, noch dik. Ze heeft donkerblond, schouderlang haar met scheiding rechts, blauwe ogen en een lichte teint. Ze kleedt zich 'casual'. Ze is rechtshandig.

Nathalie is een eenzaat. Als kind heeft ze geleden onder de moeilijke relatie tussen haar ouders. Tegen vreemden is ze gesloten. Ze heeft weinig vrienden; maar vriendschap is wel belangrijk voor haar. Ze is pienter, maar dat is geen boekenwijsheid. School zei haar weinig. Ze is afkomstig uit een arbeidersmilieu.
Simon Platteau
Een atletisch gebouwde man van bijna 40 jaar. Hij is 1m80 groot. Hij heeft een eerder donkere teint en zwart haar, dat erg kort is geknipt. Aan de slapen verschijnen de eerste grijze haartjes. Hij is altijd netjes en draagt een donker maatpak en sjieke schoenen. Hij is rechtshandig.

Voor Simon Platteau zijn materiële zaken belangrijk: zijn uiterlijk, zijn kleding, een mooie auto, een mooie woning. Maar nog belangrijker zijn zijn vrouw en zijn 2 jonge kinderen. Toch moeten ook zij wijken voor het allerbelangrijkste, zijn job. Simon Platteau leidt dit belangrijke moordonderzoek. Hij ziet zijn job bij de politie als een roeping: "Het gespuis van de straat houden, zodat het in de straten van de stad veilig is voor de eerlijke burger".

Geert Pennincx
Hij is vooraan in de 30. Hij is 1m80 en ook atletisch gebouwd. Hij heeft een lichte teint en halflang lichtbruin haar, dat eeuwig in de war lijkt. Hoe vaak merkte zijn partner Simon al niet op dat hij nodig toe is aan een kappersbezoek, zeker als Geert weer eens ongeschoren toekomt op het politiekantoor. Hij draagt gewoonlijk een jeans, een hemd met daarover een losse trui of leren jas. Hij is rechtshandig.

Geert Pennincx oogt wat sloom, maar is zeker zo gedreven en intelligent als zijn partner Simon. Geert is single, na een lange relatie die kort geleden (slecht) is geëindigd. Hij woont nu in een klein flatje, maar verkiest de drukte van het politiekantoor en de spanning van het politiewerk. Hij maakt dus lange dagen.
Het Doel
Het eerste doel van dit project is met 22 tekenaars en met veel plezier een spannend verhaal te vertellen. Een kleine voorwaarde is wel dat we moeten proberen de personages op elkaar te laten lijken. Een enigszins vergelijkbare stijl is dus wel gewenst. Net als de vorige Interstrip zullen er een paar basis tekeningen zijn waar de personages op moeten lijken en zullen er schetsen zijn van de terugkerende omgevingen. Dit is een uitdaging en een manier om te laten zien wat je als tekenaars in je mars hebt.

Het tweede doel is dat we een tweede Interstrip album willen gaan uitbrengen. Maar dit zal samenhangen met de interesse die er is voor deze tweede Interstrip. Hier zullen we later op terugkomen.

De hoofdzaak nu is om 22 tekenaars te vinden die aan dit project mee willen gaan werken.

Dus... Waar wacht je op? Meld je aan!
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2014
StripSter / StripSter
27 mei 2014

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=863&titel=blog StripSter: InterStrip - Genadeloos