zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 The MAKING OF le cover

27 april 2014


Hallootjes,
Ik dacht ik schrijf even een blogje naar aanleiding van de cover die ik deze week heb gemaakt. Want er zit natuurlijk wel een klein verhaaltje achter. Ik had namelijk ook een briljant idee voor een stripverhaal, maar sinds ik nauwelijks nog tijd heb, bewaar ik al die ideeën in mijn schetsboekje.
Dit is een pagina van mijn schetsboek, deze schetsen had ik al een hele tijd geleden gemaakt. Maar op een gegeven moment ging ik 1 van die schetsen inkleuren. En dat werd best wel mooi vond ik... Dit licht-chagrijnige verwaande kop vond ik ook wel leuk om te tekenen. Maar misschien vinden anderen haar wel serieus kijken, of bedachtzaam, of juist uitdrukkingsloos maar tegelijkertijd is er heel veel aan de hand in haar hoofd ofzo...
Ik schets trouwens ook nooit met potlood, alle tekeningen in mijn schetsboek zijn met fine-liner (gewoon zo'n hema-ding) getekend en er ook direct op gezet. Dat werkt beter voor mij. Het feit dat ik het zou kunnen uitgummen is voor mij al genoeg om af te haken. (Want dan weet ik van mezelf dat ik het nét zolang ga uitgummen tot het helemaal perfect is, dus geen potlood voor mij!)

En toen was het vakantie en had ik een tekendrift. Weet niet of meer tekenaars dat overkomen, maar dan móet en zál je tekenen, en je stopt absoluut niet voor dat die tekening af is!
Dus dat was pretty much mijn eerste dag van de vakantie.

Ik hoop wel dat ik ooit nog eens de kans krijg om het hele verhaal over de zeemeerminnen uit te tekenen. Maarja examens zijn belangrijker... en geld verdienen helaas ook...
Als eerst begon ik met een ruwe grijze schets. Alles een beetje schaduw geven. In deze fase bepaal ik waar het licht vandaan moet komen. Daarna pas kleur ik het hele zooitje in :P
Daarna begin ik met inkleuren.
Dit doe ik met de penseel. Met de 'modus' op 'kleur'. Dit betekent dat je alleen de kleur aanpast, en niet hoe donker of hoe licht de kleur is. Dus met andere woorden, het licht en de schaduw die ik heb gemaakt in de schets-fase blijven in takt. Later ga ik er op sommige plekken nog wel overheen met wat kleurtjes waarin de modus op 'normaal' staat.
En daarna als de grote lijnen staan beginnen de details. Zoals de streepjes op de oren, de schubben ofcourse, de haren moeten mooi afgewerkt worden. Op het laatst had ik ook wat paars en rood in de haren gedaan om een wat interessantere overloop te krijgen tussen het oranje en blauw.

Maar de schubben waren toch wel het meeste werk. Allemaal stuk voor stuk getekend, en niet een patroontje er overheen gelegd ofzo en het daarna vervormen, nee dat niet. Ik wilde dat het er nog een beetje natuurlijk uitzag, beetje onregelmatigheid erin.
Het was veel werk, maar ik hou altijd wel van een uitdaging voor mezelf in een tekening. Zonder uitdaging erin wordt het voor mij al best saai om te tekenen. Ik haal het grootste plezier uit het tekenen van al die kleine details, ik kan me daar helemaal in verliezen.
Dit was dan alweer mijn blogje voor deze week. Ik houdt jullie op de hoogte als er weer iets interessants gebeurd. Zoals dat mijn website online gaat komen! ...Als ik hem af heb... (examens, examens, examens)
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2014
Femke / StripSter
27 april 2014

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=855&titel=blog Femke: The MAKING OF le cover