zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Tekeningen KOMEN TOT LEVEN!

30 maart 2014


Hellohaay everybody!
DEZE BLOG MAG JE NIET MISSEN! Of nouja dat mag je natuurlijk zelf beslissen, maar ik ben gewoon veel te enthousiast! Ik heb nu namelijk een supervette baan als praalwagen-tekenaar en nu kan ik jullie eindelijk laten zien hoe het is geworden!


Carnaval is al eventjes geleden (2 maart) maar ik kon niet eerder een blog schrijven omdat ik midden een tentamen-week zat. Maar goed, in 2013 was ik dus begonnen samen met de mensen van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging 'De Oelewappers' met schetsen en tekeningen te maken voor de praalwagens met als thema een snoepfabriek. Hieronder kunnen jullie de tekeningen zien hoe ze uiteindelijk zijn geworden.
Aangezien Oldenzaal best ver weg ligt, is het meeste contact via de mail en telefoon gedaan. En ik kreeg dan ook regelmatig schetsjes gestuurd die ik moest ontrafelen (want de tekenkwaliteiten van mijn opdrachtgevers waren niet superieur). Maar uiteindelijk zijn daar dus deze tekeningen uitgekomen.
Tijdens het bouwproces van de praalwagens kreeg ik ook steeds foto's opgestuurd van hoe het ging worden, en ik werd steeds overdonderd. Want de mannen (vrouwen zijn daar in de minderheid) die de praalwagen bouwden lieten álles wat ik getekend had ook echt wérken. Nu hebben ze dan wel alles zelf bedacht wat ik voor hen moest gaan tekenen, maar ik had zeker niet gedacht dat het ze ook daadwerkelijk zou lukken! Ze hebben het voor elkaar gekregen om een kauwgomballen-knikkerbaan te bouwen, een chocolade-waterval, vliegende kauwgomballen (door een luchtblazer-dinges), en praktisch alles wat los en vast zat hebben ze laten draaien en bewegen! (ook dat ronddraaiende trapje waar die mannetjes omhoog lopen) En wat ze ook voor elkaar hebben gekregen is dat het rook, die uit de praalwagen komt, een zoete geur heeft.

Maar hieronder staan dus de foto's die ik heb gemaakt van de optocht.
Ik heb zelf echt enorm genoten van de optocht en het hele bouwproces wat vooraf ging. En nu ben ik al weer bezig om tekeningen te maken voor het Carnaval van volgend jaar! Want ik ben nu natuurlijk de vaste tekenaar van deze vereniging. En het geld dat ik hier voor krijg steek ik weer in mijn studie. Want ik ben inmiddels al door de superstrenge selectie-procedure van mijn toekomstige opleiding heen. En zodra ik mijn diploma gehaald heb, ben ik zeker van een plek!

I hope you enjoyed my blog!
Ik hoop dat ik snel weer tijd heb om te schrijven (maar mijn examens komen eraan o.O en ik moet ook nog slagen...)
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2014
Femke / StripSter
30 maart 2014

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=849&titel=blog Femke: Tekeningen KOMEN TOT LEVEN!