zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Mijn eigen WEBSITE

23 februari 2014


Hi everybody!

Zoals gewoonlijk als er al een tijdje geen blog meer is geweest, denk ik, laat ik weer eens wat schrijven! Ik ben namelijk nu bezig met mijn eigen website en het leek me wel interessant om jullie daar een preview van te laten zien. Maar er moeten nog eerst wat dingetjes aan gebeuren.


Ik heb helemaal zelf moeten uitvogelen hoe ik een website moest maken met Adobe Dreamweaver. Was iets lastiger dan verwacht. Je kan dingen niet zo makkelijk op plekken zetten waar je maar zou willen, alles gaat met codes en regeltjes. (niet zoals in Word of Photoshop dus)
Dus ik ben best trots dat ik dit voor elkaar heb gekregen, al ben ik nog niet helemaal satisfied.
Ik wilde zelf ook niet zo'n site maken vanaf zo'n site waar je dat gratis kan doen, want dan heb je altijd die site-naam in je url staan, en dan ben je ook een beetje onvindbaar op google. Dus ik heb gewoon heel braafjes zelf een domeinnaam gekocht.
Hierboven zie je een printscreen die ik heb gemaakt. Op de achtergrond zie je een patroontje staan die ik heb gemaakt in Photoshop. Het patroontje herhaald zich over de hele y-as. (was daar ook best trots op toen ik dat had uitgevonden)
Ik heb voor de Gallery gewoon een lange pagina gedaan met alle tekeningen onder elkaar. De nieuwste boven aan. Dat ik hier voor kies en niet voor een iet wat overzichtelijke pagina waar allemaal miniaturen staan heeft 2 redenen. De eerste reden is, is dat dat heel veel werk is om te doen (voor mij als beginner dan) Want al die tekeningen moeten allemaal vergroot worden als je er op klikt etc. Maar de belangrijkste reden is, dat mensen vaak sites bezoeken op hun smartphone. En dan is zo'n lange pagina veel makkelijker scrollen. Nu heb je een functie op Dreamweaver dat je je site kan aanpassen aan smartphone- en tabletgrootte. Maar dit was mij nog iets te gecompliceerd. Maar ik ben dit wel zeker van plan te doen in de toekomst.

Verder wil ik nog wel even melden dat mijn opdrachtgever de schop onder mijn kont had gegeven om eindelijk eens die mooie plannen voor een website te laten uitkomen, dus daarvoor nog even special thanks richting Jens van der Velde.
Ook ben ik nu bezig met een tekening. Ik had even een inspiratie-boost. En dan móet ik gewoon tekenen. Dan moeten al mijn andere duties daar voor uitwijken. Ofcourse komt deze tekening ook op mijn website, en misschien komt ie in de volgende special van stripster. Niet geheel volgens thema, dus vandaar weet ik het nog niet... Hiernaast zie je even een kleine sneak-preview van de tekening. Maar om hem helemaal te zien moeten jullie nog even geduld hebben ;)
Dit was het even voor nu, maar snel geef ik weer updates. Want ik heb afgelopen jaar praalwagens ontworpen voor het carnaval van 2 maart! En dan komen mijn tekeningen tot leven maar dan 7 meter hoog en 13 meter lang (of langer, weet niet meer precies). Dus binnenkort krijgen jullie daar allemaal foto's van te zien, en ofcourse komt alles daarvan op mijn website!!! Ik ben nu trouwens de vaste tekenaar van die praalwagenvereniging en daar ben ik heel blij mee, want het is echt superleuk werk om te doen! (Ook een kleine sneak-preview hiervan links)
Ik zie dat mijn tijd om deze blog te schrijven al weer bijna op is. (Het is nu 0:00) En dat betekent dat ik nu officieel 18 ben!!! That reminds me... dit is de 3e keer dat ik mijn leeftijd moet veranderen bij mijn bloggerprofiel. Haha toch wel leuk dat StripSter mij heeft zien opgroeien, en dat ik opgegroeid ben mét StripSter.
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2014
Femke / StripSter
23 februari 2014

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=834&titel=blog Femke: Mijn eigen WEBSITE