zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 (D)Ik

24 maart 2011


Gevoelige tere mannenzieltjes, skip deze blog! Het gaat namelijk over iets enorm vulgairs, iets vreselijk confronterends, iets monumentaals en tegelijkertijd prachtigs: zwangere vrouwen! aah! You can start running now!
Ooit had ik het idee om een stripje te maken over zwangerschap. Het zou een chronologisch geheel worden. Ik zou starten bij het doen van de zwangerschapstest, om vervolgens per week de ongemakken eens lekker uitgebreid in beeld te brengen. Samen met een vriendinnetje ben ik er goed voor gaan zitten. Op het werk was ineens iedereen zwanger, dus inspiratie genoeg. We hadden geweldige ideeen! De meest onsmakelijke verhalen kwamen voorbij. Van dikke enkels tot theezakjes, van vrouwen-met-enorm-veel-zin-en--mannen-die-absoluut-niet-meer-willen tot het in-je-broek-plassen-in-de-rij-voor-de-kassa. Hilarisch!
Vriendinnetje ging aan het schrijven, en ik ging aan het schetsen. Misschien konden we wel starten bij het moment van bevruchting? De moeder van vriendinlief had ooit na 'de' daad een half uur met de benen in de lucht gezeten, in de handstand tegen de slaapkamermuur (het werkte bij-de-weg, anders was ze er nu niet geweest). Haha, dat zorgde wel voor inspiratie! Misschien konden we zelfs nog een stapje eerder de reeks laten beginnen? Bij de ovulatietest? Dan zouden we starten met een vrouwtje op de wc, die zich in onmogelijke bochten wrong om de test te doen. In het volgende plaatje zou ze dan haar man van de bank rukken en naar de slaapkamer sleuren. Niks geen liefdevolle seks, maar rampestampen. Get the job done! Daarna, jawel, de handstand tegen de muur. Ik zag het helemaal voor me, schetsen maar!

Ik werkte toen nog met de Bamboo tablet en Corel Painter. Dat laatste programma heb ik nooit onder de knie gekregen. Ben gestopt met het proberen. Je zal er ongetwijfeld fantastische dingen mee kunnen, maar ik heb er het geduld niet voor. Maar goed. Hiernaast het resultaat van de eerste schets serie:
We wilden het idee verkopen aan een blad voor moeders/zwangere vrouwen. Vol enthousiasme, en toen... stak mijn eigen zwangerschap de kop op. Ineens was ik 1 van die vreselijk irrintante vrouwen die over niets anders meer kon praten dan over het aantal centimeters dat de foetus in week bladiebla mat en over welke babykamer ik aan zou schaffen en over hoe schattig rompertjes in maatje 50 zijn. Schrecklich! Bij deze nogmaals mijn excuses aan iedereen die ik tot tranen toe heb verveeld! Het idee van de zwangere-vrouwen-strip stierf een zachte dood. 'Grappig' was ineens niet zo grappig meer onder invloed van hormonen. Ik was bezig met andere dingen.

Eigenlijk doodzonde. Ik kwam laatst de tekeningen weer tegen. Het heeft best potentie! Dus, wie weet pak ik het nog wel een keertje op.

Tenminste...

...als die inmiddels 1-jarige handenbinder van mij me er de kans voor geeft :)

Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
24 maart 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=83&titel=blog MaCo: (D)Ik