zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Workshop Striptekenen met Lodewijk en Kuijpers -4

2 april 2013


Veel vragen voor Henk en Martin worden beantwoord in april
Met ondertussen 10 aanmeldingen loopt de masterclass Striptekenen met Martin Lodewijk en Henk Kuijpers aardig storm!
Wat wil je, twee van Nederlands meest befaamde stripauteurs samen voor de klas; een unieke gebeurtenis. Als deelnemer heb je het hele weekend de mogelijkheid deze twee heren het hemd van het lijf te vragen en uiteraard ga je zelf ook aan de slag, onder het toeziend oog van de masters.
Deelnemers hebben we gevraagd om van te voren, vragen op papier te zetten, vragen waarvan je wilt dat ze zeker beantwoord moeten worden tijdens het weekend.

Voorbeelden van de vragen zijn:
Wanneer zijn jullie tevreden over een pagina/scene? Hoe zijn de hoofdfiguren tot leven gekomen. Zagen Franka en Agent 327 er in de eerste schetsen al uit als die van nu? Zijn ze qua uiterlijk en karakter gebaseerd op iemand? Waar halen jullie de inspiratie vandaan voor de verhalen? Hoe houd je je vast aan het karakter van de personages? Jullie zijn de iconen van de Nederlandse strip. Wie zijn jullie iconen? En hoe hebben zij jullie beïnvloed? Verlies je tijdens het tekenen van een verhaal wel eens de interesse in het verhaal of het enthousiasme? Waardoor het minder leuk wordt om het af te maken? In hoeverre laat je je beinvloeden door meningen van anderen? Heb je wel eens een heel goed idee voor een strip maar de detail-invulling krijgt geen vorm…? Kunnen jullie wat vertellen over: Het maken van verhaallijn / plot / karakters-Versnellingen / vertragingen / meerder verhaallijnen door elkaar- Van ruw scenario tot uitgewerkte strip. Hoe groot is de invloed van de computer bij jullie werk? Wat is de grootste flater die jullie in een strip hebben gemaakt? Als ik nu met een strip de markt op zou willen, hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Deze en nog vele andere vragen zullen in het weekend van 19 t/m 21 april beantwoord gaan worden door Martin en Henk. Wil jij er ook bij zijn? Er zijn nog een paar plekjes(maximaal 20 deelnemers) dus, schrijf je dan snel in via de site.

Door Esmarel Gasman
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2013
StripSter / StripSter
2 april 2013

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=777&titel=blog StripSter: Workshop Striptekenen met Lodewijk en Kuijpers -4