zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 Gerb-Art goes pink....

18 maart 2011


Vooraf even een keurige waarschuwing, dit blogje bevat materiaal wat door een enkeling wellicht als aanstootgevend ervaren kan worden, naast het illustreren van vrouwelijk schoon waagt deze tekenaar zich namelijk ook wel eens op het gladde pad van de getekende herenliefde.. O?! hoor ik u denken, WTF?? Wel dan, aarzel niet en klik verder!
Een aantal jaar geleden werd ik benaderd door de in 020 gevestigde Schorerstichting met de vraag of ik cartoons kon maken voor hun voorlichtingscampagnes. De Schorerstichting is een vereniging die holebi's (google maar even) voorlichting verschaft over allerlei aan gezondheid gerelateerde zaken, veilig vrijen, etc. Nu behoor ik nou niet bepaald tot de doelgroep vd stichting, ik vond het een uitdaging om me ook eens op die wereld te storten, op een creatieve manier dan. Inmiddels heb ik tientallen cartoons/illustraties voor de stichting getekend, die dienen als illustratiemateriaal bij de artikelen, die geplaatst worden in bladen als Body Guard en de befaamde Gaykrant. Onderstaand een kleine selectie van dit artwork. Helaas is in Amsterdam de laatste jaren weer een toenemende intolerantie/agressie jegens de holebi's (goh, hoe zou dat nou toch komen?...heeft toch niet iets te maken met een veranderende bevolkingssamenstelling en de toename van aanhangers van een zeker geloof?), wat ik een treurige situatie vind. Door het maken van deze cartoons draag ik, symbolisch, op mijn manier een creatief steentje bij aan de emancipatie/acceptatie van onze 'roze medelanders'! :-)
1. Cartoon over de gevaren van GHB gebruik. Door het goedje wordt je kennelijk nogal 'easy', en kan het geen kwaad om protectie bij je te hebben.

2. Cartoon over de problemen van vroegtijdige zaadlozing bij oudere mannen.

3. Cartoon over het hebben van een relatie, en de afspraken die daarbinnen gemaakt moeten worden. (bijv. over partnerruil e.d.)

4. Schorer nieuwjaarswens 2009

5. Cartoon over de gevaren van hepatitus A, B en C.
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
18 maart 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=77&titel=blog Gerben: Gerb-Art goes pink....