zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Peter Parker is dood! Lang Leve Spider-man?

1 januari 2013


Het heeft wat stof doen opwaaien in het Marvel-universum en daarbuiten!

Volgens schrijver Dan Slott is het nodig om zo nu en dan de boel even flink op te schudden.
Maar in de 700ste en laatste aflevering van the amazing Spider-man blijft het niet bij opschudden alleen.
Het leven van Spider-man krijgt een drastische en dramatische wending en zet een wereldwijde discussie op gang.
Dan Slott heeft zelfs al doodsbedreigingen gekregen op de conclusie van zijn verhaal.
De ziel van Peter Parker zit opgesloten in het stervende lichaam van zijn aarstvijand Doctor Octopus, terwijl Doc Ock in het lichaam van Peter Parker voor het eerst ervaart hoe het is om te leven. Met de toegang tot alle herinneringen van Peter leert Octavius zichzelf beter kennen en hoe het is te leven als een superheld met mensen en superhelden om hem heen waarop hij kan steunen.
Tijdens het laatste gevecht tussen de twee aartsvijanden sterft Peter en geeft het masker door aan Doctor Octopus. De wijze woorden van Ben Parker aan Peter worden doorgegeven aan Octavius. Het leven van Peter Parker blijft dus een belangrijke rol spelen in het leven van de nieuwe Spider-man. Doordat Doc Ock altijd al geïnspireerd en beïnvloed is door het leven van Spider-man en door de invloeden vanuit de herinneringen van Peter wil Octavius een betere held worden dan ooit te voren.

The amazing Spider-man eindigt en the Superiour Spider-man gaat verder.
Mijn hele stripleven staat voor het grootste gedeelte in het teken van Spider-man. De gehele Nederlandstalige serie door juniorpress staat in mijn boekenkast.
Maar wat ik wel weet is dat de gebeurtenissen in the amazing Spider-man 700 niet nieuw zijn.
Kijk naar de dood van Superman of Batman. Alle helden zijn wel een keer dood gegaan en weer herrezen uit de dood. Waarom zou het nu anders zijn?

En Spider-man heeft natuurlijk ook al het nodige meegemaakt in zijn leven:

De Kloon-saga: was Peter nu de kloon of niet? Of neemt de Scarlet Spider zijn plaats in?
Problemen met de symbiote: Het nieuwe zwart/witte pak deed ook wat stof opwaaien. En natuurlijk de geboorte van Venom.
Kraven the hunter: Spider-man levend begraven(enorm goed verhaal trouwens en erg goed getekend). Overleeft Peter Parker dit of wint de Spin van de man?
De Identity Crisis: Wordt het Hornet, Dusk, Ricochet of Prodigy?
Het verdwijnen van MJ: Haar vliegtuig explodeert boven de oceaan. Is dit dan het einde van de grote liefde uit het leven van Peter?
Het overlijden van Tante May: Erg mooi en emotioneel geschreven en in beeld gebracht. Ik vond het toch jammer dat Tante May uiteindelijk niet dood bleek, maar dat Norman er weer eens achter zat. Deed afbreuk aan het emotionele afscheid tussen tante en neef.
Morlun de totemistische tegenstander van de Spin: Ik ben een enorm fan van Straczynski(de man achter Babylon 5) en zijn wending in het spider-man universum kon ik wel snappen en het werd ook goed uitgelegd. Prachtig met het werk van Romita Jr.
En dan belanden we bij ONE MORE DAY: De afspraak met Mephisto tijdens One more Day gaf ook een bizarre wending aan het hele verleden van Spider-man. Mooi verhaal, maar ik had moeite met de verhaallijnen daarna.
Dan ben ik toch wat ouderwets misschien, maar de basis is in de meeste gevallen hetzelfde gebleven tot One more Day. Ik had zelf wat problemen met deze REBOOT. Een groot gedeelte van de geschiedenis was ineens weg. Ik heb er geen problemen mee dat Peter worstelt met zijn emoties en geheime identiteit en dat er drastische en dramatische wendingen zijn, maar alles komt uiteindelijk weer goed.
Na One more Day ben ik de serie uit het oog verloren. De Nederlandse versie stopte niet lang daarop en voor mij stopte het ook. Ik vond de nieuwe verhaallijn niet krachtig genoeg en kon mij niet raken. Nu kan ik verder niet oordelen over de tijd tussen One more Day en aflevering 700, maar de laatste aflevering heeft mij wel weer nieuwsgierig gemaakt.
Peter Parker dood?

Is de basis nu weg?

Of komt het toch nog weer goed?

Weet Peter op wonderbaarlijke wijze toch weer terug te komen?

Bij Marvel weet je het maar nooit.

Ikzelf denk dat het spinnetje wel weer op zijn acht poten terecht komt.

Martin van der Schuijt
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2013
StripSter / StripSter
1 januari 2013

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=723&titel=blog StripSter: Peter Parker is dood! Lang Leve Spider-man?