zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Weer zelf strips tekenen?

27 december 2012


Naast wijn drinken, familie bezoeken en christusstollen en oliebollen eten hoort ook plannen maken bij deze tijd van het jaar.

Het gaat bij mij doorgaans om de vraag: waaraan ga ik het komende jaar mijn tijd besteden? Gezin, vrienden, werk en vrijwilligerswerk nemen al flink wat uren in. Wat blijft er over voor hobby's als schrijven, sporten en muziek maken?

Het lijkt wel of die tijd steeds minder wordt. Maar laat ik niet te veel klagen. Een collega zei laatst dat hij op een werkdag altijd nog 16 uur vrij heeft. Zo had ik er nog niet tegen aangekeken.

Toch is het stellen van doelen in mijn geval geen slecht idee. Anders verzand ik in duizend-en-één hobby's en activiteiten. Dus: wat ga ik doen met strips in 2013?

Ik denk erover om zelf weer te gaan tekenen. Dat heb ik jaren niet gedaan. Vooral omdat ik vind dat ik het niet goed genoeg kan. Dat vind ik nog steeds maar ik heb een paar redenen om het wellicht – ik houd een slag om de arm – weer te gaan proberen.

1) Tekenen is leuk. En een stripje maken is helemaal leuk.
2) De tekenaar bepaalt het tempo. Als schrijver ben ik gewoon mijn ideeën en scenario's op te sturen en dan is het afwachten wanneer de tekenaar tijd en energie heeft om ermee aan de slag te gaan. Het lijkt me fijn dat ik af en toe degene ben die het tempo bepaalt. (Overigens wil ik ook scenario's voor anderen blijven schrijven.)
3) Sommige strips kun je alleen maar zelf maken, zoals (semi-)autobiografische.

Ik weet nog niet wat voor soort stripjes het moeten gaan worden. Wellicht meer SpinselAso's zoals degene die ik hier de afgelopen weken heb geplaatst. Misschien ligt het ook meer in de lijn van de probeersels hieronder. We zullen het zien in 2013. Tot daar!
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
27 december 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=721&titel=blog Niquicho: Weer zelf strips tekenen?