zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Blog voor Inspiratielozen

13 maart 2011


Stel je bent inspiratieloos... (niet echt zeldzaam bij mij) Je zit maar naar dat witte lege papier te staren, hopend dat er een idee in je opkomt. Eeeuuuhhhh...
Nou wat moet je in zo'n geval doen? Google'en!
Als je dingen zoals: "Fantasy art" of "Amazing wallpapers" intypt, dan kom je vanzelf wel spetterende tekeningen tegen.


Normaal vindt ik het niet echt gepast om allemaal internetplaatjes op mijn blog te zetten, das namelijk niet echt creatief voor een blog, toch?
Maarja, wat maakt het uit? Elke (strip)tekenaar heeft wel z'n eigen verzamelingetje internetplaatjes op zijn computer, onder het bestandje "Inspiratie". En omdat ik een beetje inspiratieloos was... dacht ik: waarom laat ik niet aan de mensjes, die mijn blog lezen, zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Later wil ik ook graag een photoshop-fantasy-artist (ofzo) worden. Mensen die dit soort plaatjes kunnen maken zijn echt ongelooflijk! Natuurlijk blijf ik dan nog steeds striptekenaar... Sterker nog, eigenlijk wil ik graag striptekenaar / photoshop-fantasy-artist / game-designer / illustrator worden :)
Als ik later een "echte" striptekenaar wordt, wil ik net zo mooi kunnen tekenen als dit plaatje hierboven. En ik moet dan natuurlijk ook nog de DRIVE krijgen om die strip af te maken. Want als je een strip in dié stijl wilt maken, ben je daar héééél lang mee bezig.
(Behalve als je Gerben bent (een van de andere Bloggers), die maakt spetterende cartoons in korte tijd... Ik ben jaloers :))
Ik google ook vaak voor costuums voor mijn personages. Natuurlijk ga ik het dan niet na-apen, maar je kunt er wél je inspiratie uithalen voor nieuwe zelf-bedachte kleding. Bijvoorbeeld, hier op dit plaatje (hierboven dus) vind ik de veren op de schouder heel mooi gevonden. Vooral ook de kleur is prachtig (matched goed bij de outfit)

Ik heb trouwens geen idee of het verboden is om internetplaatjes op je blog te zetten... Oh mijn god! :-O Mischien krijg ik hier straf voor! :-O Waaaahhh! X-O Ik hoop het niet!
Maar in ieder geval... In de volgende blog zal ik weer iets origineels doen (van mezelf, en NIET van het internet :))
TIPS VOOR INSPIRATIELOZEN:

* Ga kijken op het internet (net zoals ik :)

* Luister muziek tijdens het tekenen, zoek naar muziek die past bij hetgene wat je wilt gaan tekenen. Dus bijvoorbeeld: bij een actie-tekening > Japanse vechtmuziek, of vechtmuziek uit een game. Bij een zielige tekening van een meisje die net gedumpt is > zielig liedje zoals "Mrs. Lonely". Dit zijn maar suggesties, je kent zelf vast betere een leukere liedjes! :)

* Ga naar buiten, kom van die computer af en ga lekker wandelen.

* Kijk films, maar wel zonder ondertiteling en in een taal die je niet kent. Of pak anders een van die leuke oude disneyfilms van vroeger!

* Ga met je vrienden een dagje uit! Misschien de perfecte gelegenheid om van die stommiteiten van je vrienden een leuke cartoon te maken!

Zo dat was het weer, wat een lange blog! Dat had ik niet verwacht! Nou in ieder geval: Fijne Stripdagen!


 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
13 maart 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=72&titel=blog Femke: Blog voor Inspiratielozen