zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk  overzicht blogs van Dirk  Dirk in Strips


 Nieuw album

22 december 2012


Ik heb gisterenmorgen een bezoekje gebracht aan de drukker, om de drukproef van mijn nieuw album te bekijken. Ik heb groen licht gegeven, en halfweg januari zou ik 200 exemplaren van HOKUS, POKUS, PENALTY in handen moeten hebben. Ik geef jullie de primeur van de covertekening.
Ik heb lang getwijfeld over de covertekening. Een bepaalde scène uit het verhaal? Een aparte gag als tekening? Uiteindelijk heb ik gekozen voor een "ploegfoto" als cover. Daarvoor heb ik zelf mijn platen eerst nog eens goed moeten doorbladeren, want de verschillende spelers had ik al gaandeweg verzonnen en getekend. Nu zouden ze er allemaal moeten opstaan. Ik kwam wel tot de ontdekking dat ik hopeloos in de knoei was geraakt met de nummers op de truitjes. Dat euvel heb ik maar zo gelaten.
De drukker vroeg me nog naar dat rode biesje. Dat is toch helemaal niet nodig bij een album dat geniet en niet gelijmd wordt? Da's eigenlijk puur voor het esthetische. Dat rood complimenteert de andere kleuren, en verbergt tegelijk een beetje de tovenaar. Zoals ik in de eerste pagina's van het verhaal de tovenaar maar langzaamaan introduceer, zo houd ik ook nog wat mysterie op de cover.
Om het eerder statische karakter van de covertekening wat te doorbreken, heb ik op de achterflap de neushoorn weer even van stal gehaald.
Het wordt een A4-album in kleur, 48 p, en geniet.
De prijs wordt waarschijnlijk 5 euro.
De verkoop zal hoofdzakelijk op stripbeurzen moeten gebeuren. In mei ga ik zeker naar de Gentse Stripbeurs, maar ik zal proberen nog een plaatsje op 1 of 2 beurzen voordien te vinden.
 vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 136) van Eric op 30 september 2017 om 13:23:

Ah, 1963, toen de winters nog echt winters waren.
Weer een leuk inkijkje in dat jaar.


© 2012
Dirk / StripSter
22 december 2012

 http://monsieurtoupet.be/

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=718&titel=blog Dirk: Nieuw album