zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Nieuwe opdracht CONTINUED

16 december 2012


Ik heb nu dus een opdracht, waarvan de achtergrond een beetje onmogelijk te tekenen is... Maar ik geef nooit op! Mij lukt alles! Dat is mijn motto!

Staalconstructies en shit

In een van mijn vorige blogs had ik verteld dat ik een nieuwe opdracht had gekregen. Ik moet ongeveer 20 plaatjes maken voor een instructiefilmpje voor een gasbedrijf. Het gaat over dat werknemers elkaar niet kunnen verstaan omdat ze uit andere landen komen, en daardoor kunnen er ongelukken gebeuren. Permit.Pro is een nieuw systeem waarin werkvergunningen in meerdere talen staan geschreven.

Nu ben ik dus op zo'n gaslocatie geweest. En ik zal je vertellen, dat is veeeeeeel tekenwerk. Hieronder zie je een paar foto's. Vooral die foto linksonder is echt een killer. Normaal teken ik dit soort dingen helemaal niet. Ik ben een Fantasy-tekenaar. Maar dat wil niet zeggen dat ik dit soort dingen niet aan kan. Ik meen het serieus, als ik iets nog niet kan, dan oefen ik er net zo lang in totdat ik een pro daarin ben!
Dat is een karakter-dingetje van mij, ik kan er niet tegen als ik iets niet kan tekenen, en dan ga ik net zo lang door tot ik het wél kan!

Gelukkig hoef ik deze dingen niet exact na te tekenen, pfiew!
Hier zijn de schetsjes die ik heb gemaakt voor het eerste deel van het verhaal. Het moest in SouthPark stijl: simpel en korte mensen, maar ik heb er wel voor gezorgd dat het nog steeds mijn eigen stijl is. Dat is wel belangrijk als tekenaar vind ik. Zeg nou zelf, de tekenaars die het meest hun eigen stijl hebben, onthoud je. Ook vind ik het belangrijk dat je niet van mensen na gaat apen ofzo. Ik heb het ook meestal niet zo op die manga-tekenaars die ALLES volgens het boekje doen. Geen eigen stijl dus. Niet dat ik nu manga-tekenaars afkraak ofzo. Ik ben zelf gek op die mangastrips, ik lees ze vaak :P
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2012
Femke / StripSter
16 december 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=713&titel=blog Femke: Nieuwe opdracht CONTINUED