zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Mooie Comics, Fijne Comics.

8 december 2012


In de loop van komende week gaan de laatste drie WCP comics van dit jaar naar de drukker.
Dat we deze keer een aantal comics uitgeven in een periode dat er geen stripbeurzen zijn, is voor ons meteen een testcase om te kijken hoe de verkoop van deze comics gaat zonder de promotie die er normaal gesproken uitgaat van je product eerst showen op een beurs.

Met deze drie comics komen we dit jaar op het uitgeven van totaal 14 comics waarvan 10 nieuwe en 4 herdrukken. Dit is een absoluut record voor ons dit jaar en we zullen er alles aan doen om dit aantal in 2013 te gaan overtreffen. De volgende comics zagen en zien dit jaar het levenslicht:

Super Comics #2433 (derde druk)
Super Comics #2434
Hip Comics #19173 (tweede druk)
Hip Comics #19174 (tweede druk)
Hip Comics #19175
Hip Comics #19176
Hip Comics Annual #1*
Sheriff Classics #9251 (tweede druk)
Sheriff Classics #9252
Sheriff Classics #9253
UC Masters #1
UC Masters #2*
Shock Classics #48
Wet en Recht Classics #1*

De met een * aangegeven comics zijn de uitgaven die dus in de loop van december zullen verschijnen.
Als eerste is dat Hip Comics Annual #1. Een extra dikke comic van 44 pagina's met allemaal nieuwe Goddelijke verhalen. Waarom Goddelijke? Omdat deze comic helemaal gevuld is met verhalen waarin de nodige Goden hoofdrollen spelen. We trappen deze Annual af met Thor die vele andere Goden waaronder Zeus, Odin, Ra en Jupiter noodgedwongen ons universum moeten verlaten. Verhaal is geschreven door ondergetekende met tekenwerk van Rik van Niedek.

Daarna schakelen we over naar 2 kortere verhalen die onder de noemer Verhalen uit de Duistere Wereld gaan verschijnen in deze annual en toekomstige nummers van de regulaire Hip Comics serie. In het eerste van deze twee verhalen speelt Thor's echtgenote Sif de hoofdrol als zij gescheiden raakt van de dondergod. Het tekenwerk van dit hoofdstuk is gedaan door nieuwkomer Ulrik Nilsson die bij het vervolg van dit verhaal in Hip Comics #19177 ook het schrijfwerk op zich zal nemen.

In het daarop volgende verhaal waarbij het schrijf en tekenwerk gedaan is door Captain Roffa tekenaar Boykoesh volgen wij Thor in zijn zoektocht naar Sif.

We sluiten de annual dan af met het verhaal van de Maya krijger Thé-Fartee die door zijn Goden naar de toekomst gezonden wordt. Tekenwerk is hier van Dinesh van den Berg.
En dat is een mooi bruggetje naar de volgende comic. Dinesh is uiteraard ook de tekenaar van UC Masters #2. Samen met schrijver Victor Kruithof en cover schilderes Annette de Goeij nemen zij jullie mee naar de toekomst van het Windmill Universum. En geloof me, het is geen fijne toekomst die ons Aardbewoners daar te wachten staat.
Tot slot het eerste nummer van Wet en Recht Classics. In deze comic treffen jullie vertaalde herdrukken van Amerikaanse politie en detective verhalen uit de jaren 50 aan die nog nooit eerder in de Nederlandse taal verschenen zijn.

Johan.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
8 december 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=707&titel=blog Windmill: Mooie Comics, Fijne Comics.