zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter  overzicht blogs van StripSter  StripSter in Strips


 Over tweede bijdrage Haasje Over

18 december 2012


Hierbij schetsen en een probleempje die ik had tijdens het tekenen van mijn tweede bijdrage van Haasje Over. Op de eerste schets zie je boven en onder een smalle lange strook. Een keer zo'n strook is mooi. Twee keer op dezelfde plaat(s) is denk ik niet zo mooi. Verder had ik de volgorde van die marsmannetjes aanvankelijk anders! Maar achteraf vond ik het een beetje rommelig zo die twee verhaallijnen naast elkaar lopen; alhoewel ik op mijn eerste Haasje over-bijdrage ook twee verhaallijnen tegelijk had lopen. Tevens moest volgens mij het afscheid tussen het monster en broer en zus niet te veel ruimte in beslag nemen.
Daarom heb ik besloten om de plaatsing van de tweede langwerpige kader (onderste deel plaat) te veranderen. Zo lijkt mij de hele stripplaat meer in evenwicht. Er is denk ik zo meer harmonie tussen het bovenste en onderste gedeelte. Ook heb ik hier meer aandacht (lees: grotere kader/ruimte) aan die nieuwe wezentjes geschonken want ik wilde ze meer tekst/dialoog geven. Tevens wilde ik het ruimteschip voor het laatste bewaren. Een mooie cliffhanger.
En dit is dan het eindresultaat geworden...
Naschrift: Aangezien het Kommentaar vooral na mijn tweede Haasje-over bijdrage zowel op StripSter als op De getekende reep naar mijn smaak uit de hand is gelopen, begrijp ik dat ik meer schade dan profijt van StripSter de laatste tijd ontvang. Ik heb zin noch tijd in touwtrekken, en als ik bovendien zie hoe op een willekeurige stripbijdrage door bepaalde fanatici wordt gereageerd, is voor mij meteen de lol eraf.

Daarom mijn besluit (na heel lang en breed nadenken over mijn (strip)toekomst) om te stoppen. Ik stop als redacteur, blogger en tekenaar voor StripSter. Ik voel dat ik nu mijn eigen weg verder moet bewandelen en daar hoort StripSter (helaas) niet meer tussen.

StripSter Strips op Facebook zal ik nog enige tijd wel in de gaten houden en beheren want dat heb ik min of meer zelf op poten gezet. Bovendien is StripSter Strips co-beheerder van de Facebook-pagina LjudoÅžerci die uitgeverij Littera Picta voor mijn strip heeft gemaakt. Met tijd en raad hoop ik met Henk Schouten hierover een vreedzame oplossing te vinden.

Ik ga echt met verdriet weg want ik had toen ik begon niet gedacht dat het zo klote zou aflopen. Ik vind het naar voor Martin van der Schuijt want ik weet niet wat hij nu gaat doen. Henk Schouten is al heel erg lang spoorloos dus van hem verwacht ik eigenlijk niks meer. Ook is het erg jammer voor bepaalde amigos die mij binnen en buiten StripSter altijd hebben gesteund.

Jullie mogen hier of elders schrijven wat jullie hiervan vinden; ik kom niet meer terug om het na te lezen en/of erop te reageren. Ik ben het fenomeen stripsite even zat geworden.

Groeten en veel succes allen, S.
 vorige blog van StripSter  volgende blog van StripSter

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 241) van StripSter-redactie op 12 maart 2013 om 14:55:

En Esmarel Gasman zal volgende week weer ons StripSter-blog op dinsdag vol schrijven... Alvast bedankt!


© 2012
StripSter / StripSter
18 december 2012

 http://www.stripster.eu

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=706&titel=blog StripSter: Over tweede bijdrage Haasje Over