zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 Br Zkt Vr, een w.i.p.-je

11 maart 2011


Eigenlijk zou ik deze blog wijden aan de moeizame strijd die wij tekenaars moeten leveren om de euro's bij elkaar te schrapen, maar omdat die euro's in 020 niet op straat liggen of aan de wietplanten van de buren groeien, moest er deze week eerst hard voor gewerkt worden. Het geld-blogje komt volgende week(echt iets om naar uit te kijken StripSterretjes!), deze week vanwege de dagelijkse hassle/drukte/deadline-strijd en de voorbereidingen voor het aankomende beursweekend, een simpel blogje over m'n BrZktVr stripcartoon voor website geenstijl. Ik zal plaatje 1 laten zien, van 'scratch' tot (bijna) final. Een work-in-progressje dus (en dát verklaart het 'wipje' in de titel (beetje flauw, maar ach..))
De opzet van de cartoons die ik normaal voor geenstijl maak pas ik dit keer in vorm aan. Het wordt eigenlijk een klein stripverhaaltje, wat je van boven naar onder kan lees-scrollen. Voordeel is dat je veel beeld en tekst erin kan stoppen, nadeel is dat het best wel een hele grote berg werkjes is.. bwehh. De hoeveelheid werk zit 'm ook in het stijltje wat ik gekozen heb.
Dit keer geen typische line-art/vakje selecteren/inkleur maar een wat meer traditionelere werkwijze, eigenlijk gewoon meteen over de schets inkleuren. De brush iets harder zetten, en op een wat grovere wijze de kleuren en tonen erin zetten. Het effect wat je daardoor krijgt is warmer en 'eerlijker' dan het vakjes-vullen inkleurwerk, maar omdat je dus elk vakje handmatig inkleurt, ben je veel meer tijd kwijt dan met de andere methode. BIG BUMMER.. desalniettemin ben ik er best tevreden mee. Inhoudelijk zal ik overigens niet teveel van het verhaaltje bloot geven, dat moeten jullie maar even van me te goed houden, hij zal binnenkort wel ergens online opduiken, dit webcomicding.
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
11 maart 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=70&titel=blog Gerben: Br Zkt Vr, een w.i.p.-je