zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Vers bloed

10 november 2012


In het laatste kwartaal van dit jaar dat inmiddels al weer voor de helft voorbij is, zouden er twee nieuwe spelers op de Nederlandse comic markt moeten verschijnen. Het betreft hier LoneJim Comics en R-Comics.
Hoever deze twee uitgeverijen zijn met hun voorbereidingen weet ik niet. Datgene wat ik wel weet, wil ik graag met jullie delen. Hoe meer zielen in small-press land hoe liever.

LoneJim Comics heeft in ieder geval grootse plannen met comics, hardcovers, pockets, widevision en trades. Het betreft hier allemaal vertaald werk. Hun lijst van wat ze willen gaan brengen ziet er momenteel als volgt uit:

Tor, verzamelde werken. Joe Kubert
De Spin; Geen medelijden met de duifel. Joe Gentile
De Spin; Bewind van de Vampierenkoning- deel 1. Tim Truman
BlackJack; Kleur van moed. Alex Simmons
Tarzan-the Joe Kubert Years- deel 1. Joe Kubert/DarkHorse
Femforce
Ondanks dat ik een aantal mensen achter LoneJim persoonlijk ken, houden zij de kaken tot op heden behoorlijk op elkaar en is dit vrijwel alle informatie die ik heb. Dat is om twee redenen jammer. Ten eerste omdat ik graag alles tot achter de komma weet wat er op comic gebied gebeurt in comicsland en ten tweede omdat promotie van een nieuw product zo verschrikkelijk belangrijk is om er succesvol mee te zijn. Maar buiten een vrij lege Facebook pagina komt eenzame Jim op dit moment nog niet.
De andere nieuwe speler is R-Comics van Rodney Roger.
Rodney maakte eerder een valse start toen hij in 2009 de comic Team Alpha voor toen nog Chameleon Comics wilde lanceren. Waardoor het toen allemaal misging kan ik niet met zekerheid zeggen en ik ga daar dus ook niet over speculeren. Wellicht dat Rodney daar zelf een keer zijn licht over wil laten schijnen.

Maar naar het schijnt staat Rodney nu alsnog op het punt om zijn eerste drie of vier comics te lanceren.

Rodney doet in tegenstelling tot LoneJim wel het nodige aan promotie met zowel een website als een volle Facebook pagina.
Ik wens beide nieuwe spelers heel veel succes en mijn hoop is dan ook dat deze twee samen met Windmill, Drop en Koper in de nabije toekomst gezamenlijk een sterk blok kunnen gaan vormen op stripbeurzen.

Johan.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
10 november 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=682&titel=blog Windmill: Vers bloed