zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.11

9 november 2012


Ome George heeft Lucasfilm.ltd verkocht aan Disney voor 4.05 miljard dollar. In euro's lijkt het niet veel, die 4.05 miljard, maar voor 3,12 miljard euro zou ik mijn Powerbeastrechten zelf met alle liefde aan Disney verkopen.

Ik heb een ongelofelijk (ontembaar) ego, maar ik heb gelukkig genoeg realiteitsbesef om te bedenken dat Disney eenzelfde bedrag nooit voor Powerbeast zou neertellen. Dat houdt wel op met een miljardje of twee… in mijn wildste dromen!

In ieder geval kreeg Lucas 4.05 miljard dollar voor zijn bedrijf. Lucas vindt dat het tijd is om Star Wars over te dragen aan een nieuwe generatie filmmakers.
Betekent dit echt, dat er een nieuwe Star Wars gaat komen?!

Volgens de vele persberichten over de verkoop is dat inderdaad de bedoeling. Volgens deze berichten zitten er zelfs drie Star Wars-films in het vat. De eerste film moet in 2015 verschijnen (episode 7 dus).

Ik weet nog dat ik, kort nadat episode 6 (Return of the Jedi) in 1983 uitkwam, in het Mickey Mouse Maandblad (ik was 11) las, dat er nog zes Star Wars-films zouden uitkomen in de toekomst. In 2003 zou dan de laatste verschijnen. Wat leek dat nog ver weg!
Tussen 1999 en nu zijn deel 1 t/m 3 verschenen. En, he he, ruim dertig jaar na de aankondiging in het Mickey Mouse Maandblad krijgen we dan toch blijkbaar echt de laatste delen 7, 8 en 9.
Ondanks dat er nog geen beeldje geschoten is van de nieuwe Star Wars, denk ik dat het een steengoede zet van George Lucas is geweest om zijn bedrijf aan Disney te verkopen. Ik ben namelijk van mening dat zijn bedrijf bij Goofy, Donald en Mickey in goede handen is. Kijk maar naar Marvel en Pixar!

Episode 7.

Wauw! Nadat ik het nieuws hoorde heb ik mijn zoon gelijk verteld, dat wij in 2015 (dan is hij 10) samen naar de nieuwe Star Wars gaan.

"Komt er een nieuwe Star Wars, pappa?? - Vet cool!"
Lucas heeft de outline voor het verhaal van de derde trilogie al grotendeels geschreven en ik hoop dat dit verhaal ook weer onze helden uit de eerste (en voor mij nog altijd de originele) trilogie bevat. Wie wil niet Harrison Ford terugzien als ruimteschavuit Han Solo! Of Mark Hamilton zien zwaaien met zijn lichtsabel! Carrie Fisher als Leia (ik ben benieuwd of haar slavenoutfit nog past?)!

Er zullen altijd horden zeikerds zijn die vinden dat Lucas zijn ziel heeft verkocht aan Disney voor het grote geld.

Ach weet je, wat maakt het uit. Dan zit ik lekker alleen in de bios met mijn kleine man, te genieten van hoe Disney Star Wars nieuw leven inblaast.

Ik heb de Ewoks en The Phantom Menace overleefd: als je ergens over wilt zeiken…! En dat was gewoon Lucas! Wat mij betreft kan het niet erger dan dat, dus Disney kan wat mij betreft lekker aan de slag.

Ik juich Lucas' beslissing om met pensioen te gaan van harte toe, want ik kijk uit naar de nieuwe trilogie van de meest geweldige serie films die ooit in dit sterrenstelsel is gemaakt!
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
9 november 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=676&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.11