zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.10

2 november 2012


Vanaf morgen ben ik geen dertiger meer. Nou ja, eigenlijk vanaf overmorgen, want het is donderdag terwijl ik dit schrijf, en ik heb nog twee dagen te gaan voordat ik 40 ben.

Volgens het blog van Windmiller Johan de Neef van vrijdag is 40 de leeftijd waarvan men zegt dat het leven voor mannen pas echt begint. Dat de kaalheid steeds harder toeslaat, het beginnende buikje een buik wordt en de resterende haren op je hoofd worden grijzer en grijzer.
Het is absoluut waar dat ik sinds mijn dertigste enkele kilootjes ben aangekomen. Sinds ik echter de bijna dagelijkse lunch van twee broodjes kroket (met mayo én curry) laat staan, lukt het mij toch wel aardig om ervoor te zorgen dat mijn jeansmaat niet voorbij de 36 komt. Heel eerlijk: de 36 begint zelfs alweer wat losser te zitten, dus wie weet gaat het me zelfs lukken me weer in een 34 te hijsen, de maat die ik sinds mijn twintigste had. Het eten van kroketten in combinatie met het urenlang werken achter een tekentafel is geen gelukkige. En die tekentafel kan ik niet missen.

Ik zou ook, zoals zovelen, de sportschool in kunnen duiken, maar ik weet al enkele decennia dat dat niet mijn ding is, zeg maar. Voor de dagelijkse lichaamsbeweging duik ik liever mijn bed in.

Over 'het bed' gesproken: volgens Johan moeten mannen zich vanaf hun veertigste ook ineens in bed bewijzen tegenover de andere sexe. In veel gevallen worden de echtgenotes tegen deze tijd ingeruild voor een (relatief) ongebruikt exemplaar en tegenover deze jongedames moeten wij veertigers ons dan bewijzen.
Ik snap niet wat iemand in vredesnaam moet bewijzen tegenover een jong ding van 24 (of daaromtrent). Je maakt pas echt indruk, als je de complimenten over je kunsten krijgt van een (ervaren) vrouw van je eigen leeftijd ! Waarom laat je je vrouw niet merken wat je in die veertig jaar allemaal hebt opgestoken? Of is het luiheid? Het is niet zo heel moeilijk een jong meisje te imponeren met wat technisch gefröbel en bovendien hebben ze nog niet genoeg levenservaring om aan te geven wat ze nou wel en niet prettig vinden. Dat duurt doorgaans een halfjaar.

Eerlijk is eerlijk, ik moet zeggen dat ik het van sommige mannen wel kan begrijpen dat ze hun aardappelzak, die soms nog maar enkele jaren geleden in een witte jurk het ja-woord aan hen gaf, willen inruilen voor een strak en jong exemplaar. Na enkele kinderen te hebben geworpen gaat het bij sommige vrouwen wat hangen (vooral als zij ook alles naarbinnen proppen wat hen voor de neus gezet wordt) en dijt het wat uit. Maar als jij voor haar je best blijft doen, blijft zij dat (vast) ook voor jou doen en hoef je je niet op te geilen aan irreële tekeningen van enorme bouncin' boobies voordat je je echtelijke plichten vervult.

Er is maar een ding waar ik mij in wil bewijzen nu ik veertig word.
Ik wil me eindelijk wel eens bewijzen als striptekenaar.

Ik merk dat ik er klaar voor ben om eens te laten zien wat 'die talentloze egotripper van een Koper' allemaal op een artboard kan neerzetten. Powerbeast is leuk, maar ik kan veel meer dan alleen dat. Het is hoog tijd, dat ik dat eens ga laten zien. Mijn teken-midlife crisis, zeg maar!

Al word ik dan veertig: ik heb nog steeds al mijn haar (en dat is best veel), mijn buikje wordt zelfs steeds minder en ik hoef mijn vrouw niet in te ruilen voor een jonger exemplaar, maar qua tekenwerk…. ja, daar ga ik vanaf mijn veertigste eens even flink mee aan de slag!

Ofwel: vanaf morgen dus!
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
2 november 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=669&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.10