zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 UC Masters

20 oktober 2012


Afgelopen mei kwam ons eerste nummer van UC Masters (Utopia Crime Masters) uit. Deze comic was het resultaat van de WCP Talentenjacht voor schrijvers.
UC Masters speelt zich af circa het jaar 2152 en onze planeet staat dan bekend als Harvest planet 12-sector 3. De Aarde en de directe ruimte daar omheen is geen prettige plek meer om te leven.

Schrijver Victor Kruithof had voor hij het ging schrijven slecht een beperkte basis om van uit te gaan. Zo waren daar de tekeningen en personage omschrijvingen van Romano Molenaar met de hoofdpersonages Warp, Mass, Ripfire en Vix en daar moest Victor het mee doen.
Victor stuurde scripts in voor twee complete comics en een plot voor de daarop volgende elf nummers. Die scripts waren goed en ook de plannen waar het verhaal heen ging bevielen mij. Het toeval wilde dat ik in diezelfde periode dat Victor zijn scripts instuurde door Drop Comics collega Gert-Jan van Oosten werd gewezen op een tekenaar die mogelijk goed bij WCP zou passen. Ik liet die tekenaar, Dinesh van den Berg, eerst op proef een kort verhaal tekenen om te kijken of hij op script van een schrijver kon werken. (dat verhaal staat in de aankomende Hip Comics Annual)

Ik besloot om Victor en Dinesh aan elkaar te koppelen en te kijken of zij samen konden werken. Dat ging dus prima en zoals gezegd verscheen afgelopen mei dus het eerste nummer van UC Masters met een cover door Romano.
Binnenkort verschijnt alweer het tweede nummer van UC Masters. Ditmaal met een digitaal geschilderde cover door Annette de Goeij die eerder voor ons de cover van het debuut nummer van Shock Classics schilderde.

Het derde nummer dat in 2013 zal verschijnen krijgt een cover die gemaakt is door Gerard van de Werken.
In de oorspronkelijke opdracht van de talentenjacht stond dat het verhaal zich wel moest afspelen in het Windmill Universum. Daar lijkt het nu nog niet op, maar vanaf het derde nummer zal een link gelegd gaan worden met de rest van het Windmill Universum. Hoe we dat gaan doen blijft uiteraard nog een verrassing. (zelfs Victor en Dinesh weten nog van niets)
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
20 oktober 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=662&titel=blog Windmill: UC Masters