zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Een Goddelijke comic

13 oktober 2012


Later dit jaar gaan wij de allereerste Hip Comics Annual uitgeven. Een extra dikke comic van 44 pagina's.
Het was begin november 2011 en ik zat samen met Rik van Niedek gezellig over comics te praten over wat voor personages wij in de toekomst nog binnen het Windmill Universum wilden introduceren. Op een gegeven moment opperde ik aan Rik om onze eigen versie van de dondergod Donar te gaan doen. Donar is zoals de meeste van jullie ongetwijfeld weten de Germaanse versie van de Noordse God Thor. Meteen zag ik Rik's ogen gaan glinsteren. Een langgerekt jaaaaaaah kwam over zijn lippen. De conversatie tussen ons beiden ging meteen verder. Over wat wel en niet kon. Zou het mogelijk zijn om in plaats van Donar Thor te gebruiken zonder problemen te krijgen met de juridische afdeling van Marvel. En ik weet niet meer wie van ons twee├źn op een gegeven moment de woorden in de mond nam "Fuck die Amerikanen, Thor is een Europese God die zij ingepikt hebben en wij hebben veel meer recht op hem"

Een paar dagen later stuurde ik het plot van het verhaal dat ik in gedachte had naar Rik toe. Het verhaal zou beginnen aan het begin van onze jaartelling en na 20 pagina's al verplaatst zijn naar de tegenwoordige tijd. Ook gebruikte ik naast de Noordse Goden ook maar meteen de Romeinse, Griekse en Egyptische Goden in het plot. Rik kon zich goed in het plot vinden en 2 weken later voorzag ik hem van een full-script van de 20 pagina's van het verhaal.
Omdat een verhaal van deze lengte niet te combineren was met de vaste bewoners van de regulaire Hip Comics serie, hadden we al besloten om er een Hip Comics Special of Annual van te gaan maken. Naast de 20 pagina's Thor van Rik zouden we het Barbarian verhaal van Dinesh van den Berg gebruiken als back-up verhaal. Dat Barbarian verhaal had ik voor Dinesh geschreven als proef verhaal om te kijken of hij op script van een schrijver uit de voeten kon. In dit 7 pagina's lange verhaal spelen de Maya Goden een belangrijke rol en op die manier begon het al een behoorlijk Goddelijke comic te worden.
Maar het verhaal is hiermee nog lang niet aan zijn eind. In februari van dit jaar kwam er een klant in de Windmill winkel die via via gehoord had dat ik silver age comics verkocht. Deze klant (Ulrik Nilsson) was op de fiets van Rotterdam naar Spijkenisse afgezakt en was blij verrast met de grote hoeveelheid silver age comics die ik had staan. Onder het genot van een bakkie koffie raakte we aan de praat en Ulrik vertelde dat hij regelmatig tekende. Mijn belangstelling was meteen gewekt en ik ging die avond even zijn website bekijken. Wat ik zag beviel me. Ik wist op dat moment nog niet of ik Ulrik ooit nog terug zou zien in mijn winkel, maar mocht dat wel het geval zijn, dan zou ik hem zeker gaan polsen of hij trek had om iets voor Windmill te gaan tekenen. Binnen een week was Ulrik al terug in de winkel en wederom onder het genot van koffie legde ik mijn voorstel aan hem voor. En zo werd het verhaal van Thor's echtgenote Sif geboren. Daarmee werd de Annual weer 6 pagina's dikker. Ik liet Ulrik en Rik contact met elkaar opnemen zodat de diverse details van beide verhalen op elkaar afgestemd konden worden.
Inmiddels had Captain Roffa tekenaar Boykoesh ook lucht gekregen van het geheel en vroeg of hij ook een Thor verhaaltje van 4 pagina's mocht maken. Dan zeg je natuurlijk geen nee.
En zo zijn we inmiddels aanbeland in de eindfase van de annual waarin 37 pagina's stripverhaal en 3 pin-ups + de 4 pagina's cover de 44 pagina's dikke comic zullen gaan vormen met Goden, monsters en alternatieve universa. Rik moet nog een pagina of 3 inkten en de heleboel moet nog geletterd worden en dan kan die richting drukker.

Johan.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
13 oktober 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=654&titel=blog Windmill: Een Goddelijke comic