zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Tekeningenjagers

6 oktober 2012


Het leger van tekeningen/dedi jagers is aan het groeien. Elke keer als ik op een beurs sta, verbaas ik mijzelf over deze (soms) losgeslagen bende.
Bij binnenkomst struikelen ze haast letterlijk over elkaar heen om maar zo vooraan in de rij te kunnen gaan staan bij de tekenaar van wie ze een tekeningetje willen bemachtigen.

De meeste van deze mensen zijn keurige en beleefde personen die een hobby hebben die de mijne niet is. Zij zijn bereid om kapitalen uit te geven vanwege de aankoopverplichting die veel uitgeverijen hanteren als voorwaarde dat je een tekeningetje kan scoren.

Volgens mij hebben veel van die lui nu albums dubbel in de kast staan vanwege die aankoopverplichting.
Heel begrijpelijk gaan deze jagers eerst in de rij staan bij de professionele tekenaars en zie je hen de eerste uren van een beurs dus niet bij onze stand verschijnen. Als ze dan later wel bij onze stand verschijnen voor een tekening, is dat meestal best gezellig. Wij hanteren geen aankoopverplichting en jong en oud kan dus aanschuiven voor een gratis tekening.

Maar helaas moet ik de laatste tijd vaststellen dat er tussen de jagers steeds meer ongelikte beren zitten die eisen gaan stellen aan het verkrijgen van een gratis tekening bij ons. Onze tekenaars tekenen bij voorkeur hun eigen personages omdat zij die nu eenmaal het beste in hun vingers en geheugen hebben zitten (en natuurlijk ook omdat een tekening met een Windmill-personage voor ons meteen reclame is als de jager de gescoorde tekening op één of ander forum plaatst). Een Batman of Spider-Man is over het algemeen ook geen probleem voor onze tekenaars.
Maar ik zie tot mijn leedwezen dat er tekeningen gevraagd worden waar onze tekenaars zich niet altijd even prettig bij voelen. Er zijn jagers die onze tekenaar zelfs voorzien van een leeg stuk papier op A3-formaat en dan verwachten dat die het dan wel even vol tekent. Of jagers die de foto van hun hond neerleggen met het dringende verzoek aan de tekenaar om die hond eventjes te tekenen.
Zo was er ook een keer iemand die zijn nog zeer jonge zoontje bij één van onze tekenaars liet aanschuiven en zei dat dat kleine ventje van onze tekenaar een sexy vrouw wilde hebben. De tekenaar in kwestie deed dat niet om een paar redenen. Ten eerste omdat hij dit soort tekening niet zo geschikt vond voor een ventje van die leeftijd en ook omdat de tekenaar met ons de afspraak had gemaakt dat hij op de beurs alleen eigen personages wilde tekenen. Het ventje kreeg dus nadat de tekenaar hem had uitgelegd waarom hij geen sexy vrouw kreeg een tekening met daarop een eigen personage van de tekenaar.

Tot mijn grote verbazing en ergernis las ik enkele dagen later op diverse fora en Facebook een bericht van de vader van dat ventje dat die lui van Windmill tekeningen weigerden te maken voor kinderen. Typisch een geval van het gegeven paard in de bek kijken.
Dus beste tekeningenjagers: Hou ook rekening met de tekenaar.
Hij/zij zit daar om jou een plezier te doen en niet als één of ander slaafje dat je kan commanderen.

Johan.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
6 oktober 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=653&titel=blog Windmill: Tekeningenjagers