zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Grandi Art

6 maart 2011


De hele school is weer in de ban van de Grandi Art, een wedstrijd die elk jaar op het Baarnsch lyceum wordt gehouden. Je kunt mee doen aan verschillende onderdelen; toneel, cabaret, handvaardigheid, solo klassiek, eloquentia, tekenen enz. Ik doe natuuurlijk mee met het onderdeel tekenen. Van elk onderdeel worden één of een meerdere winnaars geselecteerd die mee mogen doen aan de Interlycealen. En de Interlycealen is dan weer een wedstrijd tussen 4 scholen in Nederland, waar de scholen strijden om de eerste plaats.

Oef! concurrentie
Natuurlijk ben ik niet de enige die mee doet aan het onderdeel "tekenen". Er zit bij mij een meisje op school die supergespecialiseerd is in schilderen. En elke keer als ze mee doet leverd ze een prachtig-allemachtig schilderij in (anderhalve meter bij een meter) die zo in een museum zou kunnen staan, en dan zakt me de moed in de schoenen. Maar dit jaar ga ik super mijn best doen!

Ik zet trouwens geen foto van haar schilderij in mijn blog, want dan krijgen jullie allemaal een hartverzakking! En dan moet ik de ziektekosten betalen!
BIZAR
Het onderwerp van de Grandi Art was "bizar". En ik heb een schilderij gemaakt dat gaat over een "bizarre wereld". Met allemaal dingen die niet kunnen, zoals: groente aan een boom, vuur onder water, een hond die een man uitlaat, een man die ondersteboven en trap opfiets met een ouderwetse fiets met vierkante wielen, enz. En ik ga jullie laten zien hoe ik dat gemaakt heb :)

Stap: 1
Eerst schetste ik mijn ontwerp met penseel (niet met potlood en zonder details want dan ben ik uren bezig). En daarna ging ik met een paar lagen waterig oranje er over heen. (Dat heb ik van Jorg de Vos geleerd, een tijdje terug, dat is om sfeer te maken)
Stap: 2
Daarna schilder ik de achtergrond (altijd eerst de achtergrond doen! Daarna pas de voorgrond! Als je het andersom doet krijg je later zoiets dat de achtergrond de voorgrond overlapt, en das niet zo mooi)

Op deze foto heb ik ook nog wat voorgrond erbij geschilderd :)

Ik heb expres gekozen voor oranje voor de achtergrond en blauwgroen voor de voorgrond, omdat het deels complimentaire kleuren zijn. (ze lijken dus allebbei krachtiger tegenover elkaar)
Stap: 3
Een stukje verder schilderen.........
Stap: 4
De personages op de voorgrond doe ik altijd als laatste, ook om de zelfde rede als waarom je de achtergrond eerder moet doen dan de voorgrond.

PS: let niet op de slechte kwaliteit van de scheve foto's :). Ze zijn in verschillende ruimtes gemaakt met verschillende toestellen :) En het is best wel moeilijk om je schilderij er mooi recht op te krijgen :)
Stap: 5
Hij is af! YES! Poeh! En nu nog inleveren op school!

Hoe verliep de Wedstrijd...?
Daar zat ik dan... In de aula doodsbang te wachten op de uitslag van het onderdeel "tekenen". Ik was natuurlijk superzenuwachtig! Want de eerste keer toen ik mee deed aan de G.A. was ik te laat in de aula en toen kwam ik er achteraf pas achter dat ik gewonnen had... De tweede keer moest ik op het podium komen staan, maar ik durfde niet want ik had podium-angst (domme ik). En nu zat ik met spanning en podium-angst te wachten op de uitslag.
...
pampadampampam (tromgeroffel)
...
En wat denk je? ik was 1e! OMG ik had Lara (de schilderspecialist die altijd bloedmooie schilderijen inleverd) verslagen! JEEEEEJ!
En nu mag ik meedoen met de Interlycealen! Jippie!
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2011
Femke / StripSter
6 maart 2011

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=65&titel=blog Femke: Grandi Art