zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Steampunk stad

23 september 2012


Jo, mensen! Voor school moeten we dit keer een tekening maken voor de EXAMEN-cijfer!!! En mijn docent is natuurlijk meneer Vagevuur. Jawel mensen, meneer Hel!
DE STAD
Nu moest het thema van de tekening "de Stad" zijn. En nu ik dus echt doodziek word van al die mainstream cliché stadsgezichten met al die grauwe liniaalrechte flatgebouwen, vond ik het wel leuk om het eens totaal anders aan te pakken. (anders dan mijn klasgenootjes tenminste)
Ik maak er gewoon een steampunk fantasy stad van! (Voor degene die niet weten wat steampunk is: Het is 'n mix van het 19e eeuwse stoom-tijdperk met science fiction. Het verleden en toekomst in één dus)
Deze stad bestaat vooral uit metaal, en water speelt er ook een grote rol in. En nu kan je je wel voorstellen dat metaal/ijzer en water niet zo goed samen gaan, dus het is een hele roestige stad. Vol met pijpleidingen, watervallen en hier en daar kom je ook nog een waterrad tegen.

Okee nu lijkt de schets hier van het schilderij een beetje abstract, maar in principe zijn zijn het hoge schots-en-scheve roestige gebouwen, en daar midden in zit een eindeloze diepte. >>>

En hieronder zie je een paar plaatjes die ik gebruik voor inspiratie
Okee, dat was mn blogje weer (veel meer kan ik er niet bij schrijven, want ik heb 'n tijdlimiet, 0:00 moet ie klaar zijn, en het is al 23:52!)

Toedels!
Dit plaatje hieronder vond ik met google afbeeldingen toen ik intypte "Steampunk cat"
Hij heet eigenlijk Cheshire Advice gemaakt door Eric Claeys
v
v
v
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2012
Femke / StripSter
23 september 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=643&titel=blog Femke: Steampunk stad