zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Soms gaat het mis.

22 september 2012


Als je eenmaal in de flow zit met het maken van comics, dan komen er regelmatig ideeën naar boven. Sommige van die ideeën worden naar tevredenheid aangepakt en gerealiseerd. Maar met enige regelmaat vind een idee geen doorgang en daar zijn dan vaak verschillende redenen voor.
Nadat TOO #1 succesvol gelanceerd was en we meteen aan de productie van het tweede nummer begonnen waren (en aan Hip Comics #19170) sloeg bij ons een stukje grootheidswaanzin toe. We zouden wel eventjes 2 of 3 "Wie is Wie in het TOO Universum" en een "TOO Sketchbook" produceren. Een aantal tekenaars ging aan de slag en ik schreef mijn vingers blauw aan omschrijvingen van de personages. Al snel beseften wij, dat waarschijnlijk helemaal niemand op dit soort uitgaven zat te wachten en dat we de drukkosten dan ook zeer waarschijnlijk aan zijn never nooit terug zouden verdienen. Die plannen gingen dus de prullenbak in.
Wat ook niet echt van een leien dakje ging, was de productie van TOO #3. Het back-up verhaal met tekenwerk van Rik had ik vrij snel in huis, maar het hoofdverhaal waarvan Gerard het tekenwerk deed (en doet) liep door diverse omstandigheden grote vertraging op. Maar het ziet er nu toch naar uit, dat dit derde nummer eind van dit jaar/begin volgend jaar er toch eindelijk gaat komen.
En zo gaan er wel meer projecten waar aan begonnen is niet door of worden uitgesteld. Zo waren er al een aantal pagina's getekend van het TOO personage Church-Owl, maar had de maakster van deze strip op een gegeven moment geen enkele inspiratie meer en bleef het verhaal onafgemaakt.
In Hip Comics herdrukken wij de oude jaren 50 verhalen van De Vleermuis. Maar omdat we ook de rechten hebben om nieuwe verhalen van deze oude held te maken, waren we ook van plan om geheel nieuwe Vleermuis verhalen op poten te zetten. Het script werd geschreven en in eerste instantie waren er zelfs 3 tekenaars die belangstelling hadden om het te tekenen. Maar door tijdgebrek van hun kant moesten ze helaas alle drie afzien van dit project. Een heel aardig script ligt dus nu te wachten tot de juiste tekenaar er voor langs komt.
Hetzelfde is een beetje het geval met Deep6. Oorspronkelijk was dit één van de onderdelen van de WCP Talentenjacht voor schrijvers (ook een project dat niet helemaal opleverde van wat wij er van gehoopt hadden). Omdat ik zelf het concept bedacht had, schreef ik uiteindelijk zelf een script voor Deep6 en geloof me, het is een goed script. Ook hier leek de juiste tekenaar voor gevonden te zijn die zelfs een aantal profielschetsen maakte van de diverse personages, maar toch afzag van dit project.

En zo zullen we in de toekomst nog wel meer wilde plannen hebben die naderhand in de prullenbak verdwijnen. Maar niet geschoten is altijd mis.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
22 september 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=642&titel=blog Windmill: Soms gaat het mis.