zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.6

5 oktober 2012


Het hotel, de vliegreis en de stand zijn alweer geboekt! Na ons eerste bezoek afgelopen februari hoefden we er niet eens over na te denken: het komende jaar is Koper Comics weer met een stand aanwezig bij de Super Comic Convention in Londen.

Dat wij helemaal uitwijken naar Londen heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat we niet meer welkom zijn bij de beurzen in Nederland waar Arco een vinger in de pap heeft. Ahem.
Nee hoor, dit is volledig te wijten aan de vijfdaagse trip die Corijn, Irene en ik vorig jaar naar Londen maakten.
Na alle 'Heinigheden' van het vorige jaar waren wij absoluut toe aan een vakantie en we kozen voor Londen. Nou kun je een uitje van vijf dagen niet direct een vakantie noemen, maar wij hebben ervan genoten alsof we er drie weken zaten. Het was een geweldige trip. We hebben onze schoenzolen kapotgelopen, we raakten elkaar kwijt in de metro, Corijn heeft in de tuin van de koningin gepiest (wel op het pleetje hoor, maar die stond daar), ik heb elke dag een Cinnabon gegeten (door het vele lopen sloeg de weegschaal na afloop niet eens uit) en we hebben illegaal in de klapstoelen van Hyde Park van de zon genoten.
Het thema van de vakantie stond vooraf al wel vast: Doctor Who. (Verrassing!) Ik moet bekennen dat we onze koffer op de terugreis niet eens meer dicht konden krijgen van de lading Daleks die mee terugreisde.

Natuurlijk vertelde ik Bart, mijn partner in alle Koper Comicswaanzin, over onze waanzinnige reis naar Londen en hij wees me wat later op de eerste editie van de Super Comic Convention. Zou het niet leuk zijn om daar eens te staan?

Het bleek zelfs goedkoper te zijn om daar naartoe te gaan, dan om bijvoorbeeld op FACTS te gaan staan, dus het besluit was snel genomen.

LONDON, BABY!!
We lieten een speciale versie van het eerste Powerbeast-nummer drukken voor deze beurs (met vijf verschillende covers) en volbeladen met Powerbeast-zooi vertrokken wij naar Londen.

Ik vond het echt de leukste beurs waar ik ooit heb gestaan! Na de eerste dag wisten Bart en ik al dat we hier de volgende keer weer zouden zijn.

Alleen dan niet met Powerbeast.

Na vijftien jaar ben ik het eigenlijk wel zat om bezig te zijn met de avonturen van Nederlands meest geliefde superheld. Het is tijd voor iets heel anders en de komende editie van de London Super Comic Convention is het ideale moment om ons nieuwe project te lanceren. Over dit nieuwe project lees je binnenkort meer in een ander Ontembaar Ego.

De reacties in Londen op Powerbeast waren trouwens geweldig. Er waren zelfs liefhebbers die de tweede dag speciaal terugkwamen voor Uptown Park's meest geliefde superheld (in Engeland woont Powerbeast dus in Uptown Park). Het was een beurs waar wij Nederlandse comic mak(k)ers in ons landje al jaren van dromen. Helaas blijkt een beurs met dezelfde impact vooralsnog niet mogelijk. Ik kijk nu met een schuin oog naar mensen als Arco, trouwens. Maar dat terzijde.

Er zijn overigens wel beurzen in Nederland die zeker hun best doen, zoals Breda, om het stof er wat af te blazen, maar ook zij komen nog altijd niet in de buurt van wat ze daar in de UK hadden neergezet. En ik reken erop, dat ze het succes van de vorige beurs de volgende keer alleen maar willen overtreffen. De vorige keer was Stan Lee hun eregast, dus dat belooft wat!
In ieder geval doen ook wij weer ons best om het succes in Londen van afgelopen jaar te overstijgen. Onze nieuwe comic moet daar natuurlijk een flinke steen aan bijdragen.

Wat trouwens erg grappig was, is dat we de Engelse evenknieƫn van diverse Nederlandse comicteams zagen. Zo was er een Engels groepje, dat verdacht veel op de heren van Windmill leek! En, ik durf het bijna niet meer te zeggen, er was ook een Engelse groep dubbelgangers van Drop Comics. Het enige verschil was, dat iedereen in Londen vreselijk aardig was voor de concurrentie. Da's best wennen (ja, ook voor mij)!

In Londen werden wij nota bene gezien als 'sympathieke jongelui, die lekkere comics maken'! Maar ja, in Londen kennen ze mijn ontembare ego ook nog niet!
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
5 oktober 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=641&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.6