zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.5

28 september 2012


Toen ik de beelden zag, dacht ik eerst dat de Drop Comics Day 2012 een beetje uit de hand gelopen was. De eerste Drop Comics Day vond vorig jaar plaats in Utrecht en toen ik de eerste geruchten hoorde over een massale bijeenkomst in Haren, dacht ik dat ze ditmaal het grote Drop Comics-evenement in de thuishaven van diens schrijver (en medeoprichter) organiseerden.

Er was zelfs een momentje, dat ik dacht dat ik nota bene zelf de aanstichter was van ProjectX Haren! Ik begon te geloven dat mijn blog van vorige week de reden was dat duizenden mensen richting Haren trokken om die € 1,50 persoonlijk bij de heer Van Oosten te komen collecteren. En als hij niet zou betalen, dan zouden ze dat Haren van 'm wel eens even met de grond gelijk maken!
Gelukkig, de puinhoop in Haren heeft niets te maken gehad met mijn sympathieke vrienden van Drop Comics. Heel Haren is het slachtoffer van een domme grap, die gigantisch uit de klauwen is gelopen.

"Waar is het feestje!" "Hier is het feestje!"

Iedereen heeft de relschoppers horen brullen op de beelden van afgelopen week.

Wat een tuig.

Een van die klootzakkies bemerkt opeens, dat er een Albert Heijn in Haren staat. En op een feestje moet natuurlijk gezopen en gepaft worden. Helaas had de plaatselijke Albert Heijn geen rekening gehouden met een feestje en die was natuurlijk dicht. De burgemeester had het nog zo gezegd: "er is geen feest in Haren."

Maar ja, als de AH niet open is, dan zorg je toch gewoon dat ie open gaat? Met een stoeptegel of zo? Albert Heijn To Go! Lekker dan.

Erg triest was het gajes, dat het lef niet had om hun gezicht te laten zien. Met een zakdoek voor hun mond geknoopt plunderden ze een winkel voor een paar pakjes sigaretten en een paar pijpjes bier. Wees dan godverdomme een vent en stap naar binnen, lach nog even vriendelijk naar de camera, zodat heel flabbergasted Nederland kan zien dat jij geen enkele gêne kent. Hufters.

Ik vraag me af wat iemand bezielt om zoiets te doen. Ik zie zo'n knurft dan thuis op de bank zitten met een zak Patatje Joppie in z'n knuisten. Z'n moeder vraagt wat hij die avond gaat doen. "We gaan naar Haren, ma, lekker de boel slopen! Da's leuk! Feestje!"

Ja joh, we gaan gezellig naar Haren!

Haren?!

Wat is er nou in Haren?

Jah, nu helemaal niets meer, daar hebben ze nog even extra hun best voor gedaan!
Als je met een man of vijf aan een verkeersbord gaat hangen, wil dat ding best kapot. Stoer hoor. Verdomme man, wat heb je er nou aan? Wat is het nut?

Nou, feestje geslaagd, of niet dan?
Weet je waar ik ook met verbazing naar heb zitten kijken? Dat uiteindelijk een van die gasten flink op z'n flikker krijgt van de ME en dat die andere idioten diezelfde ME verrot staat te schelden.

Sukkels! Applaus verdienen ze! Denk je nou echt, dat die kerels van de ME erop zaten te wachten om een horde pubers in het gareel te houden? Die zijn getraind om echte kerels in elkaar te tremmen en niet van dat pukkelig gespuis wat daar huishield. Ze mogen blij zijn dat die ME-ers zich ook kunnen inhouden. Al had dat van mij niet per se gehoeven.

Ik leer mijn zoon van zeven dat bepaald gedrag gevolgen hebben. Dus als hij Haren aan gort wil slaan dan heeft ie kans dat de ME hem neerknuppelt. Da's nou eenmaal de actie die volgt op dat gedrag.

Hij snapt dat.
Wat hij niet snapt is dat een stel pubers (onder invloed van drugs? Drank?) zich als idioten durven te gedragen en dat het hen dan niet meer interesseert dat ze de eigendommen van een ander aan het vernielen zijn. De kater de volgende dag van de bewoners van Haren was helaas vele malen groter dan die van de aanrichters.

Mijn mannetje van zeven geeft nu al aan, dat ie later nooit wil drinken. Van drugs heeft ie zelfs nog nooit gehoord. Hou dat zo, kerel.

Ik gaf hem aan dat ik dat vroeger ook altijd tegen mijn vader zei en ik vertelde hem ook dat ik het niet erg vind wanneer hij later eens een keertje dronken wordt. Maar ik hoop dat ik hem genoeg bijbreng over respect en dat hij nooit bij zoiets als in Haren betrokken zal zijn.

Ik hoop echt, dat ík nooit naar het nieuws hoef te kijken en dan zeg: "He, da's 'ons' Corijn!"
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
28 september 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=640&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.5