zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego 9

5 maart 2011


Nu ik bezig ben met de verhalen over Powerbeast, die in de ijzige kou verrekt van de honger, moet ik (natuurlijk) terugdenken aan de tijd dat ik geen idee meer had hoe ik nog aan wat te eten kon komen.

Okee, ik had dan nog wel mijn (linker)arm intact en een dak boven mijn hoofd, maar als 't door zou gaan zoals 't nu deed, zou 't niet lang meer duren voordat ik net zoals mijn geliefde superheld lekker kon gaan genieten van de ijzige kou in de grauwe werkelijkheid.

Nou had ik niet veel geld nodig om iets heerlijks op mijn bar (die destijds als mijn eettafel diende) te zetten, want zoals ik al in een eerder ontembaar ego schreef: naast goed tekenen en neuken kan ik ook nog eens geweldig koken!
Ik doe dat tegenwoordig niet meer zo vaak als dat ik destijds deed. Irene is er gewoon net iets(jes) beter in en ik heb er eigenlijk ook geen zin in! Ik ben de hele dag al creatief op papier bezig, dus dat gedoe in die keuken kan mij gestolen worden, maar als ik dan een keer wat zin maak, staat er (natuurlijk) wel iets waanzinnigs lekkers op tafel! Vele vrouwen kunnen dit ook beamen!

Want destijds, B.I. (Before Irene), gebruikte ik tijdens een date mijn kookkunsten als een soort voorspel voor de sex die dan meestal (nou ja, elke keer als een vrouw bij mij kwam eten) als toetje diende!

Vele vrouwen hebben aan mijn bar gezeten en dit was natuurlijk niet om bevestiging te zoeken voor mijn geweldige kunnen, maar ik had gewoon geen geld om met hen uit eten te gaan, zoals al die mannen met een 'normale' baan dat doen.

Voor de vegetarisch etende dates maakte ik meestal mijn krieltjes met boontjes-salade en voor de vrouwen die wel van een lekker stuk vlees hielden ging ik voor zo'n overheerlijk, door mij klaargemaakte, biefstuk van de AH.

Jullie hebben ze vast wel eens in het schap bij de AH zien liggen?!?

Wat gemengde paddenstoelen en stokbrood erbij en je kunt genieten van een onvergetelijke maaltijd (en nacht, ha ha).

Ik weet nog goed, hoe ik voor het eerst tegen dit overheerlijke stukje AH-vlees aanliep!
Het was in de grauwe werkelijkheid van een aantal jaren geleden en ik had niet veel geld aan het begin van de maand over om de rest door te komen. Het lot van de kunstenaar met een WWIK en die nog te weinig opdrachten binnenhaalt, zeg maar. Oh, en die dus (toen nog) te trots was om op zoek te gaan naar een bijbaan die dat geldgebrek voor 'm kon oplossen.

Ja, mijn ontembare ego was ooit nóg veel groter!

In ieder geval (om op mijn verhaal terug te komen), ik liep door de AH op zoek naar iets eetbaars wat ik met dat laatste beetje geld straks nog zou kunnen afrekenen bij het meisje aan de kassa. het zag er naar uit, dat er deze avond (en de volgende) paprijst met (echte) roomboter en bruine suiker op het Eelco-Kopermenu zou komen te staan (naast een pak van 5 microwave frikandellen met appelmoes/mayo/curry-combi is dit 't goedkoopste gerecht wat ik zelf overheerlijk kan klaarmaken).

Nou liep mijn mond nog niet gelijk vol water van de gedachte aan een bord paprijst, maar ja, meer geld dan voor die zooi zat er niet in mijn erg lege portemonnee en mijn bankrekening stond net zo rood als de kleur van het pakje dessertrijst dat ik nog nooit op een eerste date aan iemand had voorgeschoteld!

Ha! Ik zie het al voor me!

"Wat is dit?!?

"Da's paprijst met roomboter en bruine suiker, pop! Da's lekker! Dit gaat vast al je zintuigen kietelen voordat ik ermee aan de slag ga! Hoe bedoel je: ik ga al naar huis? Eet je je paprijst niet eerst op?"

Ik loop richting het schap, waar de dessertrijst staat, en terwijl ik mij naar het schap voortbeweeg kom ik langs een demonstratiekookeiland met daarop twee, uit de verpakking liggende, AH-biefstukken. Het blijkt dat AH met een nieuwe biefstukkenlijn komt en deze zaterdag willen ze het winkelende publiek daar een klein voorproefje van geven.

Maar op dit moment is er niemand bezig met om dit vlees te bereiden voor deze hongerige klant. Op die twee uit de verpakking liggende biefstukken na is het kookeiland helemaal leeg!

Misschien zie ik het niet goed, door die enorme trek die ik begin te krijgen van die twee stukken vlees die daar zomaar liggen te liggen (ik krijg altijd zin in vlees wat daar zomaar ligt te liggen). Ik kijk nog eens richting het schap met de dessertrijst en weer terug naar die twee stukken biefstuk.

Ik kijk nog eens goed.

Nee, ik hallucineer niet van de trek (want honger kennen wij hier niet): er is verder niemand te bekennen die bij het demonstratiestandje hoort.

En op dat moment besluit ik: Eelco Koper eet vanavond fuckin' biefstuk!

TWEE fuckin' biefstukken!

De twee uit de verpakking gehaalde (maar nog wel in de folie) liggende stukken vlees laat ik in mijn jas verdwijnen en ik reken de champignons en het stokbrood af. Daarna fiets ik met een knorrende maag vol heerlijke verwachting naar huis.

Nee, ik had geen last van schaamtegevoel!

Het liep namelijk al tegen sluitingstijd en die twee biefstukken zouden dan vast ergens in een vuilnisbak eindigen. Nou, dan toch liever in mijn maag! Komen ze veel beter tot hun recht.

Sindsdien koop ik eigenlijk geen andere biefstuk meer. Want wat was dat lekker die avond en al die andere keren dat ik van deze nieuwe toevoeging aan het assortiment van Nederlands bekendste kruidenier genoten heb. Voor mij dus alleen nog maar déze biefstukken. Dus hebben ze toch nog hun doel bereikt met hun demonstratie! Alleen betaal ik er natuurlijk tegenwoordig wel gewoon voor.

Oh, en voor diegenen die zich nog afvragen: als je zoveel vrouwen in je bed kreeg, waar betaalde je dan al die condooms van, met je krappe beurs?
Bij de Trekpleister gaven ze die dingen gewoon gratis weg, althans wel aan mij! Ach, bekende kunstenaar met te weinig inkomsten, dan krijg je dat.

Nu mijn portemonnee steeds gevulder raakt betaal ik gewoon voor alle dingen waarmee ik een winkel uitwandel en wil ik jullie er natuurlijk wel op wijzen, dat stelen niet netjes is en zo. Maar ja, beter goed gejat, dan een hongerige nacht. Of zoiets.

Ach, wat ik eigenlijk zeggen wil: je moet de biefstuk van Appie hebben.


Powerbeast in Strips van 5 maart 2011.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2011
Koper / StripSter
5 maart 2011

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=64&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego 9