zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Alle begin is moeilijk

15 september 2012


Toen Rik, Gerard en ik een kleine 4 jaar geleden begonnen met onze eerste comic (TOO: The Owl Organization) hadden we alle drie nog geen enkele ervaring op dat gebied anders dan dat we allemaal veel comics lazen.

Ik had zelf nog nooit een comic script geschreven met uitzondering van de Onkie en Tonkie pagina. Ook die had ik destijds voorgeschetst voor Steven. Naast het schrijven van het script, besloot ik ook voor TOO een aantal pagina's voor te schetsen om zo mijn visie te verduidelijken.
Voor pagina 12 van het eerste verhaal in TOO #1 maakte ik daarom de tekening zoals je hierboven ziet en dan wordt ook meteen duidelijk waarom ik niet zelf mee teken aan de comic.
Mijn gepriegel ging daarna naar Rik van Niedek die de lay-out voor de meeste pagina's zou doen en diens versie zie je hierboven.
Daarna ging tekenaar/inkter en inkleurder Gerard van de Werken er mee aan de slag en daar zie je hiernaast het resultaat van (met de lettering van Olav Beemer er bij).
Vandaag de dag hebben we alle drie heel veel bijgeleerd en gaat het allemaal een stuk makkelijker en hoef ik de tekenaars voor wie ik schrijf nog maar heel zelden lastig te vallen met mijn tekenwerk.

PS. Het Stripfestival van Breda was voor WCP opnieuw een succes met in het totaal 145 verkochte comics waarvan Shock Classics #48 die daar zijn debuut maakte onze absolute bestseller was met precies 50 verkochte exemplaren.

Johan.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
15 september 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=632&titel=blog Windmill: Alle begin is moeilijk