zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Koper  volgende blog van Koper  overzicht blogs van Koper  Koper in Strips


 Mijn ontembare ego, part deux.4

21 september 2012


Weet je, ik had het in mijn nieuwe reeks blogs eigenlijk niet weer over mijn goede vrienden van het Drop Comics-label willen hebben. Ok, dat stukje over die recensie op Facebook (Mijn ontembare ego, part deux) gaat inderdaad over de Dropperds, maar ik had het daarbij graag willen laten en ze weer proberen te zien als sympathieke jongelui die lekkere comics maken.

Bijna 40 en de wijsheid blijkt inderdaad te komen met de jaren.

Maar ja, als ik dan op de nieuwspagina hier op Stripster lees (Ace 2 van Dommisse en Van Oosten) dat Stripster, volgens deze zelfde jongelui 'besmet' is door mijn aanwezigheid, dan moet ik er natuurlijk wel voor blijven zorgen dat dat het geval blijkt.

Ik mag dan wel 40 worden, dat betekent niet dat ik opeens soft word!
Laten we als eerste beginnen met de gepresenteerde comics (Ace #2 en Sanquis #2): die zijn niet nieuw. Vorig jaar september waren ze nieuw, tijdens de beurs van Breda. Nu zijn het alleen maar de twee laatstverschenen delen van een serie. Sinds vorig jaar. September. 2011. Dus.

Wat mij trouwens wel gelijk opvalt aan de twee comics, is dat de prijs flink omhoog is gegaan sinds het verschijnen ervan vorig jaar. Grappig is ook, dat de beide comics op de website van stripwinkel Akim en in de Drop Comics Shop op Catawiki goedkoper te verkrijgen zijn dan dat ze blijkbaar hebben gekost tijdens de afgelopen beurs in Breda. Of heeft de schrijver van het nieuws item (HS) € 5 per comic moeten betalen omdat zijn site zo door mij is besmet?!

Is de prijs van oud papier gestegen?

De truc is, dat je je prijs naar willekeur kunt aanpassen wanneer je geen prijs op je cover vermeldt.

"Wat? Betalen we op deze beurs meer standhuur? Nou, dan maken we de comic gewoon duurder!"

Het kan natuurlijk zo zijn, dat de prijzen van beide comics zijn gestegen vanwege de verzamelwaarde. Schaarse goederen zijn nou eenmaal duur. Maar als ik bij bovengenoemde stripwinkel binnenloop, dan liggen daar nog stapels van beide nummers.

Vreemd dus.
Bij Akim kosten de comics trouwens € 3,95. En dat is met opzet. De eigenaar van Akim gaf de Dropboys aan dat de winkelprijs beter iets hoger kan liggen dan de beursprijs. Dan heeft een beursbezoeker tenminste een goede reden om je te bezoeken tijdens een beurs.

Maar goed, dit jaar betaal je tijdens de beurs in Breda maar liefst € 5,00 per nummer.
Klinkt sympathiek, toch?

Als sinds vorig jaar september wordt er gewacht op nieuwe nummers in de series Ace en Sanquis. Ook wachten we nog altijd op het eerste nummer van Vitreo (al sinds augustus 2010). Maar daar kunnen we dit jaar nog niet van genieten. Gelukkig is er nog wel te genieten van nieuw Dropwerk. Onze sympathieke vrienden geven dit jaar een schetsboek uit. Maar liefst 32 pagina's van de tekenaar van Sanquis. De man die volgens de heren van Geek Stijl insider(waaronder ook de heer Van Oosten, maar dat terzijde) de meeste kans maakt om de nieuwe Romano te worden.

Tuurlijk. Ik geloof dat er dan toch echt meer werk uit je handen moet kunnen komen dan 1 comic in de afgelopen twee jaar. En dat schetsboek natuurlijk.
Ik dwaal af. We hadden het over dat schetsboek van Dimitri Jansma. Zoals gezegd een 32-paginatellend boekie (want A5-formaat) van een relatief onbekende tekenaar. En wat mag dat wel kosten? Ka-ching!! Tien euro!

Je betaalt dus echt € 10 voor een boekje dat uitsluitend verschijnt omdat er geen nieuw nummer uitgepoept kon worden.
Het is ook niet niks om jaarlijks 20 pagina's te tekenen.

Vorig jaar zag ik, ook in Breda, een heel gaaf schetsboek liggen van een van mijn favoriete tekenaars. Ruim 100 pagina's, mooie hard cover et cetera. Het moest € 25 kosten. Ik heb 'm laten liggen, omdat ik het toch wel veel geld vond. En dit gaat dus over het werk van een bekende tekenaar die redelijk wat comics op zijn naam heeft staan en onder meer een Eisner Award heeft gewonnen.

En een A5-prul moet dan € 10 kosten. Ik vind het lef hebben.

Ben ik nou de enige die zich hierover op kan winden? Weet je wat het is met zogenaamde sympathieke jongelui? Je hebt het niet zo snel door dat ze je net flink hebben genaaid!
Maar ik heb een goed idee. Stel nou dat iedereen die dit jaar op de beurs zo'n 'lekkere comic' van deze sympathieke jongelui heeft gekocht een mail aan hen stuurt met het verzoek het verschil van € 1,50 terug te storten uit sympathie, omdat ze nog steeds geloven dat sympathieke jongelui geen poot hebben willen uitdraaien van hun lezers. Ik ben erg nieuwsgierig hoe sympathiek deze jongelui reageren.

Geniet van alle lekkere comics en tot volgende week.
 vorige blog van Koper  volgende blog van Koper

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 83) van Rodney op 8 februari 2013 om 14:12:

Gaaf! Succes en alvast veel plezier in San Diego :)


© 2012
Koper / StripSter
21 september 2012

 www.powerbeastadventures.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=625&titel=blog Koper: Mijn ontembare ego, part deux.4