zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 Op naar het Stripfestival

8 september 2012


Dit weekend is het Stripfestival van Breda en Windmill Comics is daar beide dagen aanwezig met een stand en een flink aantal comicmakers en je kan ons vinden bij stand 43 op de tweede verdieping.

En daarom is dit blog een ordinair promotie praatje geworden.

We staan op dit festival met 3 nieuwe comics en van twee eerder uitverkochte comics is dit weekend voor het eerst de tweede druk verkrijgbaar.
Als eerste aandacht voor ons allereerste nummer van Shock Classics. We beginnen met #48. Huh zal je wellicht denken, nummer 48, waarom als eerste nummer niet nummer 1? Wel lieve kijkbuiskinderen, dat zit zo. Shock Classics verscheen eerder van 1972 t/m 1975 bij uitgeverij Classics en die gaf er 47 nummers van uit en wij nummeren eenvoudig weg verder waar Classics destijds stopte. Dat trucje haalden wij al eerder uit met onze Hip Comics, Sheriff Classics en Super Comics series en gaan we volgend jaar ook doen met Avontuur Classics. We doen dit om de volgende redenen. Ten eerste omdat we dit leuk vinden en, niet onbelangrijk, het is lekker commercieel. De verzamelaars van weleer voelen zich zo haast verplicht om de series die ze toen verzamelde toch compleet te houden en onze comics aan te schaffen.

Maar terug naar ons eerste nummer van Shock. In tegenstelling van de oude serie die geheeld gevuld was met vertalingen van Amerikaanse DC verhalen, is onze Shock helemaal gevuld met verhalen die in de lage landen gemaakt zijn. Dat begint al met de prachtige geschilderde cover van Annette de Goeij die daarmee haar comic-debuut maakt. Binnenin de comic treffen jullie 4 verhalen aan. The Chosen is gemaakt door het duo Silviano Mendo en Feroz Nazir die met dit vervolgverhaal ook hun comic-debuut maken. Verder 2 verhalen door Dinesh van den Berg die eerder dit jaar zijn debuut maakte met de door hem getekende Windmill serie UC Masters. En last, maar zeker niet als least, een nog nooit eerder in druk verschenen verhaal door Albert Winands van wie je in elk nummer van Hip Comics zijn Vleermuis verhalen uit 1956 terug kan vinden. Dit verhaal is overigens jaren geleden wel op StripSter geplaatst. Oorspronkelijk, was het onze bedoeling om in dit eerste nummer een fotostrip met Lady Vampire op te nemen, maar door tijdgebrek houden jullie dat tegoed voor een later nummer.
Als tweede nieuwe comic verschijnt vandaag ons derde nummer van Sheriff Classics. (#9253) Hierin een lang verhaal van onze western held Copperhead Kid door schrijver Ramon Schenk en tekenaar Rik van Niedek. Onze held wordt in dit nummer door het leger gedwongen om een klusje voor hen uit te voeren.
Hip Comics #19176 is alweer ons 7e nummer van deze reeks. In dit nummer de afsluiting van het Stille Getuige en de Veteranen verhaal door Steven de Rie en het eerste gedeelte van een nieuw oud Vleermuis verhaal uit 1956 door Albert Winands. Als derde verhaal stond voor dit nummer het slot van het Redhead verhaal op de planning dat in het vorige nummer van Hip Comics begonnen was. Ik had tekenaar Ashwin Visser voorzien van een script voor 8 pagina's. Maar Ashwin had het zo naar zijn zin met dit verhaal en kon niet meer stoppen met tekenen en het verhaal wordt nu minimaal 15 pagina's lang en neemt daardoor meer tijd in beslag om af te maken.

Om dat op te vangen, moest de hardwerkende WCP-redactie dus een oplossing verzinnen om er voor te zorgen dat we geen blanco pagina's zouden gaan plaatsen. Als oplossing hebben we toen het volgende gedaan. We hadden een TOO Special op stapel staan met daarin de winnende inzendingen van de WCP Talentenjacht voor tekenaars. Twee van die inzendingen zie je nu terug in de nieuwe Hip (de derde volgt in een latere uitgave) Ashwin's Dr.Space verhaal en Rocky door Marz (dat is geen onbekende hier op StripSter) sieren nu de pagina's in de nieuwe Hip.

Naast de drie nieuwe comics, verschijnen dit weekend tweede drukken van Hip Comics #19173 en 19174.
Dan wil ik nog even bij het volgende stilstaan. Vorig jaar tijdens het Stripfestival van Breda sprak ik kort even met Minck Oosterveer. Minck kwam elke beurs waar hij en wij aanwezig waren wel even buurten bij onze stand. We zouden op korte termijn afspreken in mijn comicshop om te bespreken of we zijn en Willem Ritstier's Arachna bij WCP konden onderbrengen.

Ruim een week later was ik eerst in uiterste euforie omdat op die dag een halve pagina van het Algemeen Dagblad gewijd was aan onze Captain Roffa. Die euforie was een klein uurtje later geheel verdwenen toen ik op De Getekende Reep het bericht las dat Minck om het leven gekomen was bij een motor ongeluk.

Minck, we zullen je nooit vergeten.
 vorige blog van Windmill  volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
8 september 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=623&titel=blog Windmill: Op naar het Stripfestival