zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Walkure Full Color

3 maart 2011


Heb even een weekje over moeten slaan. Teveel andere dingen. Maar ik ben er weer! Om alvast te verklappen dat aanstaande zaterdag de Walkure full color gaat! Ik zal in een aantal stappen laten zien hoe ik te werk ben gegaan. Enjoy!
Eerst heb ik naar foto's gezocht voor de achtergrond. Om te voorkomen dat op elke achtergrond een andere boomsoort zou staan heb ik mijn zoektermen bij Google beperkt tot 1 woud: Yakushima. Het blijft een moeilijk punt. Zoals je ziet gebruik ik voor de jachthond een foto als basis, maar dat is niet wat ik wilde laten zien. Het gaat natuurlijk om Neerlands meest geliefde superheld: Brunhilde! Wacht, oeps, verkeerde tekst, das van een andere blogger hehe. Wat ik wil laten zien is hoe ik mijn favoriete Walkure stapsgewijs opbouw. Lang leve Prnt Scrn :).

De tekstwolkjes links leidden mij enorm af. De desbetreffende laag heb ik uitgezet om me beter te kunnen focussen (de tekst zelf heb ik trouwens weggehaald, anders geef ik teveel weg). Ook het vullen van de vlakken geeft een duidelijker beeld. Vanuit deze basis werk ik verder.

Ik zie tekenen als boetseren. In plaats van met je handen modelleer je met schaduwen. Door twee tinten schaduw aan te brengen komt het gezicht los van de nek. Het geheel wordt plastischer. De handen geef ik globaal aan. Ik ben alleen niet helemaal gelukkig met de plaatsing...

...Dus hup! Selecteren en verschuiven. De lege ruimtes die ontstaan zijn snel genoeg weer ingevuld. De knop aan de helm vind ik te organisch van vorm. Strakker past beter bij het strenge karakter. Weer gebruik ik de selectie tool als hulpmiddel, deze keer de ellips vormige. De selectie vul ik met de juiste kleur. Vervolgens draai ik de selectie. Om geen wassen beeld te maken van mijn Walkure geef ik het gezicht van Brunhilde een rosige schaduw tint extra.

Als laatste voeg ik wat glans toe. Een god hoort te stralen, toch? Een beetje wit doet wonderen. Een nadeel vind ik wel dat door dergelijke effectjes een tekening er al snel kitsch uit gaat zien. Een kwestie van doseren? Het gedeelte dat onder de kaderlijnen uitsteekt knip ik af. Als laatste verklein ik het beeld om het totaal niet uit het oog te verliezen. En klaar...

Is het goed? Ik ben er nog niet uit. De eerste pagina die ik full color gemaakt heb vind ik fantastisch. Maar de derde, tja, ik weet het niet. Ik denk dat ik nog 1 aflevering full color maak, en dan teruggrijp naar zwart wit. Wie weet met arceringen. Ik ben benieuwd naar jullie mening als de nieuwste aflevering zaterdag online gaat.

Tot volgende week!
 vorige blog van MaCo  volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
3 maart 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=62&titel=blog MaCo: Walkure Full Color