zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  volgende blog van Windmill  overzicht blogs van Windmill  Windmill in Strips


 De eerste keer

1 september 2012


Afgelopen zondag zat ik bij de StripSter stand gezellig te praten met Waldo van Gheluwe toen Henk er opeens tussendoor kwam fietsen.
Henk vroeg aan mij of ik belangstelling had om een wekelijkse blog voor StripSter te gaan doen.
Ik twijfelde of ik dit wel moest gaan doen en zei tegen Henk dat ik hier eerst over na wilde denken.
Maar Henk was er blijkbaar al van overtuigd dat het antwoord ja zou worden en stuurde mij een dag later al een inlognaam en paswoord toe zodat ik aan de slag kon gaan.
Dan kan je al haast geen nee meer zeggen.
Maar waar ga je zo'n eerste blog mee vullen? Ga jij jezelf eerst uitgebreid voorstellen aan het lezerspubliek met wie je bent en wat je allemaal doet? Geef je een kijkje in de keuken van Windmill Comics Publishing of hou je een algemeen ouwehoer praatje?
Wie ik ben en wat ik doe is allemaal te lezen in het interview wat ik met StripSter had op 14 november 2011 en dat viel dus meteen af omdat dat interview op deze site nog terug te lezen is.
Dan maar dat kijkje in de keuken van WCP of de nieuwe uitgaven van WCP die tijdens het Stripfestival van Breda voor het eerst verkrijgbaar zijn? Nee, ook niet. Dat laatste bewaar ik voor volgende week.
Dan maar voor dit eerste blog een slap ouwehoer praatje van wat jullie in komende blogs kunnen verwachten. Ik zal op deze plek de WCP uitgaven schaamteloos gaan promoten. Maar ik zal ook vertellen wat er allemaal mis kan lopen zoals geplande uitgaven die er nooit kwamen, deadline stress en last minute veranderingen. En ik zal jullie af en toe ook eens meenemen naar mijn avonturen op de filmset en wat zich daar allemaal afspeelt.
Dan wil ik nu als afsluiter van dit eerste blog nog iets vertellen dat op het eerste gezicht helemaal niets te maken heeft met strips.
In 1997 waren er twee clowns (Onkie en Tonkie) die een cd wilde opnemen waarvan de opbrengst ging naar het Parent Project ten behoeve van kinderen die lijden aan de spierziekte duchenne. Voor die cd moest een herkenningsmelodie geschreven worden en mijn (ex) echtgenote werd benaderd om daarvoor de muziek te schrijven. Zo gezegd zo gedaan en die twee clowns kwamen bij ons thuis het nummer repeteren. Doordat de beide heren een tenorstem hebben, klonk het in eerste instantie helemaal nergens naar en omdat ik het nummer tijdens het componeren vaker gehoord had dan mij lief was en ik een vrij aardige basstem heb, bood ik aan om even mee te zingen om tegenwicht te kunnen bieden tegen de twee tenoren. Dat klonk meteen een stuk beter en ik werd vriendelijk verzocht om mee te werken aan de cd. Natuurlijk zeg je dan geen nee en het was bovendien voor een goed doel.

Toen de cd klaar was, werd kort daarop een grote show van de twee clowns uitgevoerd waar ik ook niet onderuit kwam en als voice-over fungeerde en mij ook nog op het podium een taart in mijn gezicht liet gooien.
Bij de show hoorde ook een programmaboekje en daar zit de strip-connectie. Ik vond dat daar een stripje in moest staan en ik schreef toen mijn allereerste strip-verhaaltje en Steven de Rie verzorgde het tekenwerk hiervan. Dat stripje zien jullie hiernaast.

Tot volgende week op deze plek of op het Stripfestival van Breda.

Johan.
 volgende blog van Windmill

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 8) van Johan de Neef op 1 december 2012 om 16:42:

@Rodney, voor zover ik weet is er op dit moment nog geen website van LoneJim, maar die zal er ongetwijfeld tzt. wel komen. LoneJim heeft wel een Facebookpagina.
En even voor de goede orde, ik ken een aantal van de mensen achter LoneJim, maar ik heb verder geen enkele betrokkenheid of bemoeienis met hun toekomstige uitgaven. Ik promoot het in mijn blog omdat ik vind dat een goed initiatief als dit promotie verdiend.


© 2012
Windmill / StripSter
1 september 2012

 www.windmill-comics.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=617&titel=blog Windmill: De eerste keer