zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Meneer, heeft u wel eens gehoord van de GAPscene?

30 augustus 2012


Een man met een plastic tas in de hand slentert door de sporthal. Hij is niet onderweg naar een potje squash. Hij is onderweg naar een nieuw stripboek. 'Meneer, heeft u wel eens gehoord van de GAPscene?'

Nee, dat had hij niet. De man hoort vervolgens de uitleg aan van stripmaker Peter Timmermans. Vanachter zijn stand bij het Brabants Stripspektakel in Valkenswaard vertelt Peter enthousiast over de zelfgemaakte stripboekjes die in stapels voor hem liggen.

De man luistert geïnteresseerd naar het persoonlijke verhaal en vertrekt even later met een nieuw boekje in zijn tas. Het boekje had hij waarschijnlijk nooit opengeslagen als Peter hem niet op zijn sympathieke manier had verleid tot een praatje.

Gewiekste openingszin
Ik zat ook achter een stand om samen met Michel Den Hamer ons boekje te verkopen. Aanvankelijk voelde ik schroom om onbekenden lastig te vallen met een gewiekste openingszin. Als ik het later toch probeer, blijkt dat de bezoekers van de beurs het helemaal niet vervelend vinden om over strips te praten.

Klinkt inderdaad niet heel onlogisch.

Net als ik zijn ook zij voor het persoonlijke contact naar Valkenswaard gekomen. En om strips te kopen. Laat ik ze daar nou mee kunnen helpen.

Oefenen
Op die gewiekste openingszin moet ik nog wel even oefenen.

'Bent u bang voor boeken?' Deze zin geeft een mooi aanknopingspunt met een van onze stripjes, maar de meeste striplezers blijken stoerder dan gedacht.

'Heeft u wel genoeg strips?' Ik vond dit best een aardige maar ik had het niet moeten vragen aan een handelaar met 12.000 boekjes te koop. (Tip: spreek alleen mensen aan die een tas bij zich hebben.')

'Maak je zelf ook strips?' Deze vraag bleek een keer succesvol (maar pas nadat ik een paar andere openers eruit had gehakkeld.)

Uiteindelijk hebben we veel leuke mensen gesproken en ook nog negen boekjes verkocht. Mijn voornemen voor de volgende beurs: eerder moed verzamelen om met onbekenden een gesprek aan te knopen. En een goede openingszin bedenken.
Michel (midden) en Niquicho (rechts) in gesprek met een fan
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
30 augustus 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=608&titel=blog Niquicho: Meneer, heeft u wel eens gehoord van de GAPscene?