zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  volgende blog van MaCo  overzicht blogs van MaCo  MaCo in Strips


 Hallo!

6 januari 2011


2011. Een nieuw jaar. Naast al mijn (vrij on-originele) goede voornemens, heb ik dit jaar ook een nieuwe: Trouw blogs bijhouden op StripSter!

En daar ligt een probleem, want hoe houd je zoiets interessant? Wat maakt het boeiend?

Mijn lessen houd ik interessant door verschillende werkvormen te gebruiken. Mijn leerlingen houd ik geboeid door ze met enige regelmaat te beledigen. En, op hun beurt, mijn leerlingen houden mij scherp door mij gevat van repliek te dienen. Maar om nu mijn eerste Blog te beginnen met een frontale uitleg van 10 minuten bij een spannende powerpoint gevolgd door een klassengesprek en de occasional uitval in de trant van ‘Ahmed, ik weet dat Mekka in het oosten ligt maar kan je nu even naar mij kijken!’? Maybe not.

(Daar moet ik trouwens mee uitkijken. Ik had ooit een bijdehante 4havo leerling die tijdens CKV riep dat zijn schilderij zo mooi was, dat ik ‘m maar boven mijn bed moest hangen. Waarop ik reageerde: Daar is geen plek meer, naast al die foto’s van jou. Oeps, toon gezet voor de rest van het jaar.)

Afgelopen maart werd mijn leven verrijkt met de geboorte van een heel lief klein meisje, Amelie (ze schittert hiernaast). Tijdens mijn verlof had ik alle tijd om van haar te genieten, maar ook om na te denken. Ik ben moeder (fantastisch!) maar wat wil ik verder met mijn leven?

Het antwoord is simpel: striptekenen!

Dus nu ben ik, na mijn lessen, mijzelf aan het scholen. Oefenen met Manga Studio, digitaal kleuren met Photo Shop, inkten met een penseeltje… Allemaal met Amelie op schoot. Zoals ik vroeger bij mijn moeder op schoot zat (al zat zij achter de ezel en ik achter de Cintiq).
Het einddoel is ehm... Iets Fantastisch. Iets waarin ik mezelf volledig kwijt kan. Een strip van minstens 52 pagina’s! Een episch verhaal over goed en kwaad! Die ene prijs winnen met dat lelijke beeldje!

Haha. Again, maybe not. Voorlopig eerst maar een vervolg op Het Rijngoud als oefening in digitaal inkten. Daarover volgende week meer.

Hoe dan ook, mede namens Amelie: Heb een fantastisch 2011!
 volgende blog van MaCo

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 157) van Jasmine Seegers op 29 maart 2019 om 13:27:

Super leuk! :)
www.succesvoltrouwen.nl


© 2011
MaCo / StripSter
6 januari 2011

 www.wix.com/maaikecompagnie/maco

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=6&titel=blog MaCo: Hallo!