zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk  overzicht blogs van Dirk  Dirk in Strips


 Beurzen

18 augustus 2012


Geen zin meer? Tegenvallende belangstelling, bedroevende verkoopcijfers en een stock van overkochte boekjes? Of een bloeiende small press markt? Op het forum las ik de discussie tussen Henk S en Johan De Neef.
Zelf zat ik met mijn boekjes al op verschillende beurzen en praatte ik met verschillende stripmakers over de juiste verkoopstrategie.
Je zit daar uren achter je tafeltje, te koekeloeren. Je kan dan kijken naar de voorbijgangers, die schuchter teruggluren, als ze je al een blik waardig achten. Of je kan er wat zitten lezen. Waarschijnlijk niet de juiste strategie...
Moet je de mensen dan zelf aanspreken? Schrikt een te agressief verkoopspraatje de mensen juist niet af?
Het ligt ook niet echt in mijn aard. Mijn manier van communiceren is met pen en papier. Daarom zit ik jandorie in de strip! Anders was ik wel stand-up of conférencier geworden. Ik ben te schuchter om zomaar wildvreemden aan te spreken. En de aard van het beestje kan je moeilijk veranderen.
Dan maar tekenen? Dat lokt wel wat belangstellenden en brengt ook af en toe een prettig gesprek tot stand. Maar of je daarmee 1 extra boekje verkoopt? Dat is niet direct mijn ervaring.

Ik heb intussen wel wat ideetjes voor een volgende beurs. (dat wordt niet de Stripster-stand in Valkenswaard - ik sla een keertje over; waarschijnlijk Hamme).

Wat zijn jullie ervaringen? Tips?
 vorige blog van Dirk  volgende blog van Dirk

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 136) van Eric op 30 september 2017 om 13:23:

Ah, 1963, toen de winters nog echt winters waren.
Weer een leuk inkijkje in dat jaar.


© 2012
Dirk / StripSter
18 augustus 2012

 http://monsieurtoupet.be/

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=596&titel=blog Dirk: Beurzen