zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Femke  volgende blog van Femke  overzicht blogs van Femke  Femke in Strips


 Voor de lol, ff tekeningetje :P

12 augustus 2012


Op de een of andere manier lukt het mij steeds om enkele tekeningen te maken, maar nooit om een strip ooit af te krijgen. Maarja, ook wel logisch, als je nagaat hoe lang ik erover doe om 1 tekening te maken (langer dan een dag eraan werken vind ik lang), duurt het dus ongelooflijk lang om een pagina af te krijgen met ongeveer 7 plaatjes en dus 7 aparte tekeningen. Laat staan een complete strip...

Ik doe meestal een dag over 1 tekening, maar als hij perfect mooi moet zijn, ben ik al gauw 4 dagen kwijt (zoals bij die tovenaars-battle-tekening in mijn vorige blog). Niet dat ik dat erg vind, maar als het geen opdracht is en niet echt een doel heeft, verveel ik me al hel snel.

Ik ben echt en faler als het gaat om mezelf motiveren bij persoonlijke projecten waar ik niet betaald voor krijg. Ik verveel me gewoonweg veel te snel. Ik ben gewoon opzoek naar een beetje uitdaging! Niet zozeer de uitdaging om een lange strip daadwerkelijk af te krijgen, maar eerder om iets heel moeilijks te tekenen. Ik probeer mezelf altijd zoveel mogelijk te pushen om steeds beter te worden.
WATERLANDJE
Dit is een soort landje dat je kan tegenkomen in een game, niet alleen kan je erin rondlopen, rondzwemmen etc. maar er is ook en mogelijkheid om het te gebruiken als een race-parcour. Voor zwemwedstijdjes met een zeemonster die je moet temmen ofzo, zodat je later dat monster kunt berijden. En zodat je met behulp van dat monster de draaikolk naar beneden kan volgen, zonder dat je meteen verdrinkt omdat je zwemskills niet zo perfect zijn.

Qua details, en afwerking is de bovenstaande tekening niet zo speciaal. (voor mij tenminste niet) De gebouwen zijn schetsmatig getekend, gewoon snel en simpel. Voor mij was hier de uitdaging gewoon: Hoe geef ik een duidelijke weergave van een 3D-landschap die iedereen begrijpt, waar je niet alleen kan zien wat er boven het water zit maar ook wat er zich onder het water bevind.

Aangezien er veel overlappingen zijn, en dingen doorzichtig gemaakt moesten worden omdat je anders niet kan zien wat er achter zit, was dit best een leuke uitdaging voor mezelf. Gewoon van "Hoe pak ik dit aan zonder dat het verwarrend en een big mess wordt?"
Vooral bij de in- uitgangen van de grot kan je goed zien wat ik bedoel.
 vorige blog van Femke  volgende blog van Femke

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 483) van Florien op 17 november 2014 om 23:56:

Ik snap je zo goed, Femke! Het is heel herkenbaar (behalve de RSI dan, wat vervelend dat dat nog niet over is, of gaat zoiets niet zo snel over). Ook ik zit nu in de game wereld met heel veel drukte, 2 banen en een behoorlijk sociaal leven wat er ook nog tussen moet. Maya en Illustrator daar werk ik nog niet mee, ik ben vooral bezig met HTML, Processing en ander programmeerwerk. En tekenfilms maken dan...hehe


© 2012
Femke / StripSter
12 augustus 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=590&titel=blog Femke: Voor de lol, ff tekeningetje :P