zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Voornemens vanuit de hangmat

9 augustus 2012


Meer schrijven, meer sporten, weer muziek maken, minder tv kijken, vroeger naar bed, me niet meer opwinden over onzin op mijn werk. Dit zijn een paar van mijn zomervakantievoornemens.
Tijdens vakanties maak ik meestal een tussenstand op van mijn leven. Niet direct aan het begin van mijn vakantie. Want dan zit ik met mijn neus tegen de ruit van de dag gedrukt. Pas na een paar weken heb ik zoveel afstand dat ik nog steeds door het glas kan turen maar ook dat ik – vanuit de juiste hoek – mezelf zie weerspiegelen.
Beleefdheid of eerlijkheid
Ik probeer dan te onderzoeken hoe het gaat met mij en met de mensen om me heen. (Ik realiseer me dat de beleefdheid gebiedt dat ik mezelf als laatste noem. Maar de eerlijkheid voert nu even het hoogste woord.)

Daaruit volgen ideeën over de manier waarop ik zou willen dat het ging. Zie de opsomming aan het begin van dit stukje. Ik stel me voor hoe sommigen dit lijstje zien en meewarig het hoofd schudden bij zoveel overmoed.

Waarheid of grootspraak
Ik zou graag 'jeugdig' toevoegen aan de vorige zin. Maar inmiddels weet ik wel beter. Het opstellen van overmoedige ambities is in mijn geval niet gebonden aan leeftijd maar aan karakter.

Begin januari is het volgende moment van reflectie. Tot die tijd kunnen jullie op dit blog controleren of mijn ambitie 'meer schrijven' waarheid wordt of toch grootspraak.
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
9 augustus 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=587&titel=blog Niquicho: Voornemens vanuit de hangmat