zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 De DC/Marvel muzen...

20 juli 2012


'Lekkere wijven' tekenen, dat is wat ik als kleine jongen al graag wilde.. ik was nog wat aan de jonge leeftijd voor dat soort 'volwassen' thematiek, vulde ik m'n tekenschriftjes maar met gewelddadige ridderveldslagen, bloeddorstige dinosauriers, en uiteraard m'n jeugdhelden van rockgroep KISS, het liefst 'mijn held' Gene Simmons, compleet met xxx-large tong en uit z'n mond druipend varkensbloed. Om de lerares niet het idee te geven dat ik een toekomst als potientele psychopaat dan wel sexueel gefrustreerde maatschappelijke drop-out in het vooruitzicht had, tekende ik ook wel eens wat 'madeliefjes in het veld, gadegeslagen door lieflijke vlindertjes..' en dat soort spul.
Jaren later, en inmiddels werkend als 'broodtekenaar', mag ik graag, mits de tijd en bankrekening het toestaat, een uitstapje maken naar de wereld van het artistieke vrouwelijk schoon. Het liefst zou ik daar eigenlijk non-stop mee bezig willen zijn, met een 'stille oom' die mij maandelijks een riante toelage doet toekomen, waar ik dan vorstelijk van kan leven, samen met mijn blonde levensgezel. Overdag een beetje pinup art-en, en s'avonds genieten van heerlijke banketten en/of voorstellingen, afgewisseld met reisjes naar exotische bestemmingen (om de sleur te doorbreken;-)). Ach, wat zit ik toch weer te dagdromen...
De laatste jaren ben ik een frequent deelnemer aan strip/sci-fi/ero beurzen in binnen- en buitenland, en gelukkig kan ik me gedurende die weekenden wel uitleven op m'n geliefde bezigheid. Voor liefhebbers en klanten teken ik pin-up's in alle soorten en maten. Van streng kijkende politie domina's (knipoog naar H&K) tot liefkijkende bbw-er's met Mariels Dekkers bh aan. ('want dat vind m'n vrouw zo mooi..')In toenemende mate kreeg ik echter ook verzoeken om bekende superhelden comic figuren te tekenen. Het ging dan om een Catwoman, WonderWoman, of andere bekende naam uit het wereldje. Nu moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik tot m'n 15e een verwoedt comic lezer/verzamelaar was, maar dat het lezen van comics, of strips in het algemeen, afnam naarmate ik ouder werd, tot het op een gegeven moment zelfs compleet irrelevant werd. Eigenlijk geldt dat tot op de dag van vandaag. Door het krijgen van de verzoekjes tot het maken van comic schetsen was ik wel genoodzaakt te duiken in de wereld van de superhelden, en ik moet toegeven dat dat voelt als een kind wat in Duinrell uit z'n dak gaat op de glijbanen van het zwembad. Een wereld van inspiratie ging voor me open, ik kwam heldinnen tegen waar ik het bestaan niet eens van wist en die waanzinnig populair blijken te zijn. Eén van die personages, teven een character die op beurzen een veelgevraagd item is, is Black Cat. Een prachtige creatie, ooit bedacht door Keith Pollard, maar bovenal door Dave Cockrum, die haar appearance/uiterlijk heeft gecreeerd. (volgens de Wiki). Met haar lange witte haar, zwarte latex(of leer?) pakje, laag uitgesneden decolleté en witte arm/been feathers is zij een uitdagende verschijning. Kennelijk is een een typetje die in de comics van Spiderman de functie heeft van inbreekster/juwelendief, zover is me wel duidelijk..;-)
Omdat ik geen inhoudelijke kenner ben van het superhelden universum ben ik ook niet op de hoogte van de realties onderling of bepaalde motieven en/of karaktertrekken, waardoor ik zelf de vrijheid genomen heb om daar invulling aan te geven. Zo teken ik Black Cat als verleidelijke stoeipoes, omringd door haar 'oorlogsbuit', en een Spiderman die op de achtergrond als een verlegen schooljongen het tafereel gadeslaat. Of combineer Black Cat en Cat Woman samen in 1 prent, verwikkeld in een bloedstollende catfight, met allerlei zwerfkatten als nieuwsgierige pottenkijkers (niet dubbelzinnig bedoeld mensen!). Het aardige van die tekening is dat beiden beauties een afzonderlijke uitgever hebben, beetje Marvel vs DC battle dus... (Alle hier afgebeelde illustraties zijn overigens 'work-in-progress')
Een wat minder voor de hand liggende super-babe is de She-Hulk, ook haar heb ik op m'n lijst gezet van begeerlijke inspiratiebronnen. Ooit zag ik een aflevering van Louis Theroux waarbij hij bepaalde fetishes liet zien, waaronder die waarbij mannen gespierde body-buildsters betalen om opgetild te worden als een baby, of juist 'vertrapt'. Dat beeld heb ik telkens in m'n hoofd als ik denk aan een she-hulk pin-up. In mijn tekening heeft ze zojuist een voyeur, volgehangen met camera's en infraroodkijker, betrapt bij een girl's gym.. de vraag is of deze persoon het er mischien wel om gedaan heeft, om door zo'n robuuste groene heroin betrapt te worden!
De wereld van het superheldenuniversum bergt een schat aan mooi materiaal, ik hoop er nog lang met veel plezier gebruik van te kunnen maken! ;-)
Ook in real-life laten mensen zich inspireren door de Marvel/DC muzen gezien het mateloos populaire cosplay gebeuren op comic-cons. In Nederland zijn we nog niet zover, of is men er kennelijk te nuchter voor (de uitzonderingen daaargelaten) want als dit fenomeen op stripbeurzen welkom was en zelf toegejuicht zou worden, dan zul je zien dat de afnemende bezoekersaantallen zeker zullen stijgen, no doubt!
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2012
Gerben / StripSter
20 juli 2012

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=567&titel=blog Gerben: De DC/Marvel muzen...