zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Billenkoek voor Billy

31 mei 2012


Je imago is alles. Billy the Kid had het zijne – de grootste schavuit van het Wilde Westen – prima op orde. Daar heeft hij hard voor moeten werken.

Hij vermoordde mogelijk 21 mensen voordat hij op zijn 21-jarige leeftijd zelf werd doodgeschoten. Dat is een gemiddelde waar een scherpschutter als Klaas-Jan Huntelaar een puntje aan kan zuigen.

Billy the Kid

Toen zag ik de enige bestaande foto van Billy. Is dit nou de beruchtste bandiet van het Wilde Westen? Hij probeert stoer over te komen, met zijn rechterhand op de loop van zijn geweer en zijn linker achter zijn holster met revolver.

Maar je ziet het in een oogopslag: Billy the Kid is een sulletje. Zijn hoed staat scheef, zijn mond hangt open en zijn ogen zijn net niet helemaal gesloten.

Sidderen
Ik ben niet de enige die zijn imago voor waar had aangenomen. De dorpelingen uit een avontuur van Lucky Luke sidderden alleen al bij zijn naam. Maar wat had hij nou helemaal op zijn kerfstok in de strip?

Hij steelt toffees, dwingt een brave burger hem sprookjes te vertellen voor het slapengaan en hij verplicht de baas van de saloon om alleen nog roomsoezen en warme chocolademelk te serveren.

Beroving
Okay, hij berooft ook de bank maar sluit wel netjes aan in de rij en wacht zijn beurt af. Hij overvalt ook de postkoets maar doet dit zonder geweld: hij ligt ontspannen tegen een boom, zuigt op een rietje en roept: 'Halt. Dit is een overval.'

Billy the Kid en Lucky Luke

Uiteindelijk prikken de dorpsbewoners door zijn imago en sluiten hem op. Maar niet voordat Lucky Luke hem een pak voor zijn broek heeft gegeven.

Ik kijk nog eens naar de foto van de Billy the Kid en zie dat Lucky Luke gelijk heeft. Hij is niets anders dan een snotaap die ook billenkoek had moeten hebben. Of een aai over zijn bol.
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
31 mei 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=517&titel=blog Niquicho: Billenkoek voor Billy