zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho  overzicht blogs van Niquicho  Niquicho in Strips


 Schop onder mijn kont

24 mei 2012


Ook al vind ik iets nog zo leuk, soms moet ik mezelf een schop onder mijn kont geven om ermee te beginnen. Neem schrijven. Dat is mijn grootste hobby, al sinds ik als vijfjarige de muren van mijn ouders' huis versierde met de vier letters die ik net had geleerd: n i e k

Dertig jaar later schrijf ik stripscenario's, gedichten en blogs. En dat doe ik graag.

Waarom heb ik dan regelmatig moeite om te beginnen met schrijven? Waarom heb ik deadlines nodig om aan de slag te gaan, en tekenaars die op mijn scenario wachten?

Meer inspanning dan ontspanning
Misschien omdat schrijven meer inspanning is dan ontspanning. Na een dag van vroeg opstaan, werken, huishouden en spelen met een dreumes van dertien maanden, is mijn energie wel op. De enige activiteit waar ik me dan nog toe kan zetten is rondhangen op internet en tv-kijken. Maar om dat nou actief te noemen …

Ongeduldig en veeleisend
Misschien omdat ik enigszins ongeduldig ben en veeleisend. Het moet het liefst snel en in ieder geval goed. Terwijl schrijven een kwestie is van dubben, schrappen en herschrijven. Het kost tijd en dan is het nog maar afwachten of het enige kwaliteit heeft.

Soms krijg ik kritische opmerkingen, soms zie ik mijn schrijfsels maanden later terug en krab me achter de oren. Maar meestal weet ik niet goed wat ik van mijn eigen werk moet vinden.

Faalangst
Misschien heb ik last van faalangst. Schrijven is mijn grootste hobby, en mijn oudste. Het is ook wat ik het beste kan. Maar hoe goed is dat eigenlijk? Ik heb er niets aan om mezelf met anderen te vergelijken. Toch kan ik het niet laten. Meestal kom ik tot de conclusie dat ik nog heel veel te leren heb. En dat is dan een voorzichtig oordeel.

Of misschien vind ik schrijven 'best wel leuk' maar niet echt echt leuk. Maar als dat zo is, waarom schrijf ik dit dan?
 vorige blog van Niquicho  volgende blog van Niquicho

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 126) van Martin op 7 februari 2013 om 23:43:

;)


© 2012
Niquicho / StripSter
24 mei 2012

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=510&titel=blog Niquicho: Schop onder mijn kont