zet StripSter bij je favorieten  zet StripSter bij je favorieten


 recente Blogs  vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben  overzicht blogs van Gerben  Gerben in Strips


 PinupYourWife klusje

18 februari 2011


Op de KamaSutra-beurs, waar ik onlangs aan deelnam met een kraam in de Art Gallery, maakte ik ook reclame voor een projekt wat ik al een paar jaar geleden gestart ben, maar wat, door allerlei omstandigheden (lees:werk) nooit echt van de vloer is gekomen. Het projekt, PinUpYourWife, houdt in dat mensen van hun partner een pinup-tekening kunnen laten maken, aan de hand van wat hun wensen zijn. Je vrouw afgebeeld op een stoere motor, of als Lara Croft, kan allemaal. Voor mij als tekenaar zijn het altijd hele leuke klusjes, maar ze kosten vaak zo veel tijd en energie dat het moeilijk is om er heel veel mee bezig te zijn. Maar goed, op de KamaSutra stond ik wel te flyeren, omdat het publiek wat daar komt ook wel een beetje de doelgroep voor PUYW is, en er was veel interesse voor het concept. Er liep daar ook een charmante jongedame rond, die ook interesse had in een portret. Ik merkte dat ze behoorlijk entousiast was, want ze mailde me vrij snel na de beurs al om een portret te laten maken. Leuk!
Na haar wensen doorgemaaild te hebben, en wat fotomateriaal/portretjes/kiekjes, ging ik aan de slag met de 1e fase. Daarin maak ik dan kleine schetsjes van verschillende poses/houdingen, en in overleg met de klant kiezen we er dan 1 uit die het meest geschikt is. In dit geval koos Miss X (om niet teveel van haar privacy bloot te geven zal ik haar niet bij naam noemen) voor een pose met een teddybeer als cute-factor, zittend op bed, maar wel met sexy lingerie aan.
De schets ontwikkelde zich, en op de wens van Miss X. om het beeld wat stouter te maken voegde ik een 'blindfold' toe, naast haar, en een polsband, aan de bedstang hangend. De polsband mocht uiteindelijk verdwijnen, maar de blindfold mocht blijven liggen. Ook maakte ik de pose wat spannender door Miss X heel speels haar eigen bh vast te laten houden, waarbij haar andere hand haar borst afschermt.
Na de schetsfase begin ik dan meestal met het uitwerken van de achtergrond. Deels omdat dat ook makkelijker is dan de actual pinup uitwerken. Het lastigste voor het laatst bewaren, zoiets. Miss X. wenste een roze achtergrond, met een bepaalde tekst/kuslipjes erin verwerkt, en sterretjes. Ik koss voor een shot op bed, met een gordijn erbij voor de compositie, en half uitgewerkte kadering. De beer, die in de eerste schets nog vrij kinky was, heb ik afgezwakt tot een echte lieve knuffelbeer, ook om het contrast van cute tegenover sexy te versterken.
Uiteindelijk zijn alle elementen van de tekening klaar, en rolt de pinup de (A3)printer uit, om hopelijk te eindigen in een lijst aan de muur van een hele verliefde partner! :-)
 vorige blog van Gerben  volgende blog van Gerben

Reageer in ons op deze blog.
Laatste Forum-reactie (# 118) van Steven op 15 maart 2013 om 19:52:

Gerben, je hebt die dingen vast op F.A.C.T.S. ook wel zien staan, er was daar zeker één standhouder die niets anders verkocht. Jammer dat het nog een half jaar wachten is, hè...


© 2011
Gerben / StripSter
18 februari 2011

 www.gerb-art.com

http://www.stripster.eu/?/scripts/blogs_pagina.php?id=49&titel=blog Gerben: PinupYourWife klusje